Τέλος εποχής

από AllAboutARIS

Αυτό κι αν είναι η ανατροπή των ανατροπών: Το θρυλικό Playboy που έχει «αναθρέψει» γενιές και γενιές ανδρών σχεδιάζει από τον ερχόμενο Μάρτιο να καταργήσει τις ολόγυμνες φωτογραφίες από τις σελίδες του!

Η είδηση, που πρώτοι έφεραν στο φως οι New York Times, αναμένεται να προκαλέσει σοκ τη βιομηχανία των περιοδικών, καθώς το Playboy αποτελεί από το 1953 σήμα κατατεθέν της αμερικανικής ποπ κουλτούρας.

Ο ανασχεδιασμός του περιοδικού, που θα γίνει τον ερχόμενο Μάρτιο, όπως φαίνεται είναι μία κίνηση αντίστασης στην ολοένα και αυξανόμενη πρόσβαση στην online πορνογραφία.

«Τώρα είστε πλέον ένα κλικ μακριά από τη δωρεάν πρόσβαση κάθε σεξουαλικής πράξης που μπορείς να έχεις φανταστεί» εξήγησε στους Times ο διευθυντής του περιοδικού Σκοτ Φλάντερς. Σε άλλες δηλώσεις του στο NBC, τόνισε ότι « Δεν είναι προκλητικό να βλέπεις γυμνό. Στην πραγματικότητα, περιορίζει το κοινό μας»

Παρόλα αυτά οι υπεύθυνοι του περιοδικού εξηγούν ότι το Playboy θα συνεχίσει να έχει προκλητικές πόζες γυναικών, αλλά όχι πλέον ολόγυμνες.

Η είδηση δεν πέρασε απαρατήρητη, όπως ήταν άλλωστε αναμενόμενο, από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με απλούς χρήστες, αλλά και ειδικούς των ΜΜΕ να σχολιάζουν ότι οι υπεύθυνοι προχωρούν στη ριζική αυτή αλλαγή ύφους, επειδή θέλουν να ενισχύσουν και τις άλλες στήλες του περιοδικού, όπως οι συνεντεύξεις.

«Η στήλη Playboy Interview ήταν πάντα μία από τις σπουδαιότερες του περιοδικού», ανέφερε ο Alex Weprin του περιοδικού Politico.

Ο άνθρωπος που γέμισε τον κόσμο «κουνελάκια», δεν είναι άλλος από τον δημιουργό του περιοδικού Χιου Χέφνερ, ο οποίος είχε πείσει την Μέριλιν Μονρόε να ποζάρει για το εξώφυλλο του πρώτου Playboy, το 1953.

Οι επικεφαλής του ομίλου δηλώνουν στους ΝΥΤ πώς το περιεχόμενο είναι αυτό που μετράει όταν μια γενιά ανδρών έχει ελεύθερη πρόσβαση σε πορνογραφικές ιστοσελίδες.

Προτεινόμενα Άρθρα