Την… χρυσώνει

από AllAboutARIS

Το απίστευτο ποσό των 290 εκατ. ευρώ, φέρεται σύμφωνα με ισπανικά δημοσιεύματα πως έχει προσφέρει η αεροπορική εταιρεία Qatar Airways στους διοικούντες την Μπαρτσελόνα, προκειμένου να συνεχίζει να διαφημίζεται στη διάσημη μπλαουγκράνα φανέλα για ακόμα τέσσερις σεζόν.

Ο Οκτώβριος είναι πολύ σημαντικός μήνας για την Μπαρτσελόνα, αφού όπως σας έχουμε ενημερώσει, προς το τέλος του θα διεξαχθεί η Γενική Συνέλευση των μελώντου συλλόγου, όπου το σημαντικό ζήτημα που θα τεθεί επί τάπητος είναι η χορηγία στην αγωνιστική φανέλα της ομάδας.

Τα μέλη θα κληθούν να ψηφίσουν για το αν επιθυμούν τη συνέχιση της συνεργασίας με την Qatar Airways, και αν όχι, να αποφασίσουν ποιος θα είναι ο νέος χορηγός, μέσα από τις όποιες προτάσεις φέρει η διοίκηση. Όπως αποκαλύπτουν σε ρεπορτάζ τους οι εφημερίδες Mundo Deportivo και Marca, οι Άραβες από το Κατάρ δε σκοπεύουν να αφήσουν τα πράγματα στην τύχη τους και έχουν ήδη κάνει μία πρόταση που θα είναι πολύ δύσκολο για τα μέλη να αρνηθούν.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο πρόεδρος των Καταλανών, Ζοσέπ Μαρία Μπαρτομέου, έχει στα χέρια του αστρονομική πρόταση 65 εκατ. ευρώ ετησίως, καθώς και «μπόνους υπογραφής» 30 εκατ. Όλα αυτά για συνεργασία μέχρι το καλοκαίρι του 2020, άρα μιλάμε για συνολικές αποδοχές 290 εκατ. ευρώ. Αυτή είναι η πιο πρόσφατη πρόταση που έχει γίνει από την Qatar Airways, χωρίς να αποκλείεται να υπάρξει και νέα καλύτερημέσα στις επόμενες ημέρες, έτσι ώστε ο Μπαρτομέου να μπορεί να πείσει τα μέλη ακόμα πιο εύκολα.

Γνωρίζοντας πως η μεγαλύτερη χορηγία για φανέλα στον κόσμο είναι αυτή τηςChevrolet προς τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, όπου τα αντίτιμο είναι 47 εκατ. λίρες το χρόνο (63,8 εκατ. ευρώ), αν το deal ανάμεσα σε Κατάρ και Μπάρτσα γίνει πραγματικότητα θα αποτελεί παγκόσμιο ρεκόρ. Αυτή τη στιγμή και μέχρι το τέλος της φετινής ποδοσφαιρικής χρονιάς, το συμβόλαιο μεταξύ των δύο πλευρών προβλέπειαντίτιμο 31,8 εκατ. ευρώ.

Προτεινόμενα Άρθρα