Κρατάει το πρώτο ημίχρονο

από Νίκος Παπαδόπουλος

Θετικά τα τα όσα έδειξε η ομάδα στα πρώτα 45 λεπτά του χθεσινού φιλικού

Δύο ήταν τα πρόσωπα που έδειξε ο ΑΡΗΣ στο χθεσινό φιλικό με τον Αχιλλέας Νεοκαισάρειας. Ενα που έχει να κάνει με την βελτίωση του κυρίως στον επιθετικό τομέα και το άλλο της έλλειψης ομοιογένειας.

Στο πρώτο ημίχρονο ο ΑΡΗΣ δημιούργησε τουλάχιστον πέντε κλασσικές ευκαιρίες για γκολ, αξιοποίησε όμως μόνο την μία με τον Τάτο στο 32′ Αυτό όμως που πρέπει να κρατήσει περισσότερο, είναι η καλή ανάπτυξη που παρουσίασε κατά διαστήματα και η ευκολία με την οποία πατούσε στην αντίπαλη περιοχή. Το γεγονός ότι δεν πέτυχε άλλο τέρμα, πέραν της δεδομένης ανάγης για απόκτηση επιθετικού, ίσως να οφείλεται και στην επιπολαιότητα κατά την τελική προσπάθεια, περισσότερο όμως στο γεγονός ότι η ομάδα ψάχνει να βρει ακόμα τα πατήματα της μέσα στο γήπεδο και προσπαθεί να αποκτήσει ομοιογένεια.

Το τελευταίο κομμάτι συνδέεται με την παρουσία του ΑΡΗ στο δεύτερο μέρος, όπου με εξαίρεση την κεφαλιά του Καλογέρη στο 79′ από το κόρνερ του Ν’ Λουντούλου, δεν δημιούργησε κάποια άλλη αξιόλογη φάση. Φυσικά πρέπει να προσμετρηθούν και οι πολλές αλλαγές από πλευράς Αναστόπουλου, ο βαρύς αγωνιστικός χώρος και η κούραση των παικτών μετά από μία εβδομάδα σκληρών προπονήσεων. Φάνηκε όμως κατά διαστήματα η έλλειψη χημείας, η οποία είναι φυσιολογική από την στιγμή που η ομάδα δουλεύει μαζί εδώ και μόλις μία εβδομάδα. 

Η ποιότητα της ομάδας, αμυντικά και επιθετικά είναι δεδομέν. Θέλει όμως χρόνο και αρκετή δουλειά ακόμα για να πιάσει τα επιθυμητά, από τον Αναστόπουλο, επίπεδα απόδοσης. Θέλει αγώνες στα πόδια της και βάσει λογικής, παιχνίδι με παιχνίδι θα παρουσιάζεται ολοένα και καλύτερη, μαζί και με τις προσθήκες που αναμένεται να γίνουν μέσα στο επόμενο διάστημα.

Προτεινόμενα Άρθρα