Η ιστορία του Σύρου πρόσφυγα, Οσάμα Αμπντούλ Μοσχσέν που βρήκε καταφύγιο με τους δύο γιους του στη Μαδρίτη προκάλεσε ρίγη συγκίνησης, ειδικά στην αρειανή οικογένεια λόγω της φανέλας που φορούσε ο ένας πιτσιρικάς

Η εικόνα του Μοχσέν με το παιδί του στην αγκαλιά του ευαισθητοποίησε την Χετάφε που του πρόσφερε μία θέση εργασίας στο προπονητικό επιτελείο των ακαδημιών της.

Οι Ισπανοί από την πρώτη υποδέχθηκαν με θέρμη τον Σύρο πρόσφυγα φιλοξενώντας τον ίδιο και τους γιους του σε ένα διαμέρισμα κοντά στην εκπαιδευτική σχολή, στο προάστιο της Χετάφε.

Το παράδειγμα της Χετάφε ακολούθησε και η Ρεάλ Μαδρίτης με τον πρόεδρο του συλλόγου Φλορεντίνο Πέρεθ, αλλά και τον Κριστιάνο Ρονάλντο να τιμούν τον Μοχσέν.

Το προφίλ του τελευταίου ωστόσο τσαλακώθηκε με το κουρδικό κόμμα της Δημοκρατικής Ένωσεως (PYD) να ανακοινώνει πως ο Οσάμα Αμπντούλ Μοσχέν ανήκει στο Μέτωπο Αλ-Αλ Νουστά, το οποίος έχει δεσμούς με την Αλ Κάιντα!

Σύμφωνα με τον PYD, ο Σύρος πρόσφυγας κατάγεται από την πόλη Τελ Αμπιάντ που βρίσκεται στα τουρκοσυριακά σύνορα αναγκάστηκε να μεταναστεύει προκειμένου να μην γίνει γνωστή η ταυτότητα του!

Ο Μοχσέν φέρεται μάλιστα να έχει πολεμήσει εναντίον των Κούρδων, ενώ πήρε μέρος σε επεισόδια με αφορμή ποδοσφαιρική αναμέτρηση όπου βρήκαν τον θάνατο 50 Κούρδοι.

 

Προτεινόμενα Άρθρα