Τα θετικά της αναβολής

από Αντώνης Γκάτζιος

Ο ΑΡΗΣ ετοίμαζε τις αποσκευές του για να ταξιδέψει σήμερα (16/10) στο Αγρίνιο, όμως… ξανάβαλε τον ιματισμό στις ντουλάπες αφού η περιπετειώδης pre season του ελληνικού μπάσκετ δε λέει να τελειώσει.

Η αναβολή της πρεμιέρας (ή μετάθεση για τις 24/10 όπως ανακοίνωσε ο ΕΣΑΚΕ) ανέβαλε και την κόντρα της ομάδας του Σάββα Καμπερίδη με τον Χαρίλαο Τρικούπη, ο οποίος σήμερα θα «παίξει» τη συμμετοχή του στην Basket League, με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι θα την κερδίσει. Όπως και να ‘χει, ο ΑΡΗΣ θα περιμένει άλλη μία εβδομάδα για το πρώτο τζάμπολ, κάτι που στην παρούσα φάση φαίνεται να τον βολεύει.

Οι “κιτρινόμαυροι” είχαν να αντιμετωπίσουν τον τραυματισμό του Τζαμάλ Σούλερ, ο οποίος έχασε τις τρεις πρώτες μέρες της εβδομάδας και χθες (15/10) έβγαλε μέρος του προγράμματος. Τόσες χαμένες προπονήσεις σε εβδομάδα αγώνα σίγουρα δεν είναι καλό σημάδι και ήταν αμφίβολο αν θα αγωνιζόταν ο έμπειρος Αμερικανός, ή πόσο έτοιμος θα ήταν ακόμα κι αν έβγαζε τη φόρμα. Τώρα, θα έχει αρκετές μέρες μπροστά του για να αποθεραπευτεί πλήρως και να παίξει έτοιμος στο Αγρίνιο την επόμενη (Θεού θέλοντος και… ΕΕΑ επιτρεπούσης) εβδομάδα.

Την ίδια ώρα, ο Μάριο Λιτλ θα έχει άλλη μία εβδομάδα για να εγκλιματιστεί στη νέα ομάδα του. Ο Αμερικανός ήρθε στην Ελλάδα σε καλή κατάσταση, αλλά αυτό δεν αναιρούσε ότι θα έπαιζε στο Αγρίνιο με τέσσερις προπονήσεις. Τώρα, θα έχει κι αυτός το χρόνο του για να μάθει καλύτερα τους νέους συμπαίκτες και τον προπονητή του.

Φυσικά, κάθε προπόνηση είναι και κέρδος για τον Βλάντιμιρ Ντραγκίτσεβιτς, ο οποίος προσπαθεί να επανέλθει στην επιθυμητή κατάσταση. Άλλη μία εβδομάδα και για τον ίδιο ώστε να παρουσιαστεί πιο έτοιμος στην πρεμιέρα.

Προτεινόμενα Άρθρα