Χορηγό για την ανακατασκευή

από AllAboutARIS

Η αργεντίνικη Ρίβερ Πλέιτ σκέφτεται πολύ σοβαρά το να βρει χορηγό ονοματοδοσίας για το γήπεδό της, με τους διοικούντες τον σύλλογο να ευελπιστούν πως θα ελκύσουν μεγάλες εταιρείες να πληρώσουν 70 εκατ. δολ. για να συνδεθούν με ένα από τους «ναούς» του Λατινοαμερικανικού ποδοσφαίρου.

Το στάδιο «Μονουμεντάλ» είναι εδώ και σχεδόν 80 χρόνια το σπίτι της Ρίβερ Πλέιτ μίας εκ των δύο δημοφιλέστερων ομάδων της Αργεντινής αλλά και μίας εκ των σπουδαιότερων της Νότιας Αμερικής γενικότερα. Οι «Εκατομμυριούχοι», όπως είναι το προσωνύμιο της ομάδας, ξεπέρασαν τον προ ολίγων ετών υποβιβασμό στη 2η κατηγορία και επανήλθαν στην κορυφή, κατακτώντας μάλιστα πριν λίγους μήνες το Κόπα Λιμπερταδόρες.

Η εμπορικότητα του συλλόγου βρίσκεται και πάλι πολύ ψηλά και η διοίκηση φαίνεται πως αποφάσισε να το εκμεταλλευτεί κάνοντας μία κίνηση που θα αποφέρει στα ταμεία πάρα πολλά εκατομμύρια. Η κίνηση αυτή θα είναι η παραχώρηση των δικαιωμάτων ονοματοδοσίας του γηπέδου σε μία μεγάλη εταιρεία.

Πρώτο φαβορί για να γίνει «νονά» του «Μονουμεντάλ» είναι η αεροπορική εταιρεία Emirates. Όπως αναφέρουν τα ρεπορτάζ από την Αργεντινή, πριν δύο εβδομάδεςυπήρξαν επαφές ανάμεσα σε στελέχη των δύο πλευρών. Εκεί δεν υπήρξε κάποια επίσημη πρόταση, ωστόσο η ιδέα συζητήθηκε και σύμφωνα με πληροφορίες βρήκε πρόσφορο έδαφος. Ένα ποσό που έχει διαρρεύσει ως πιθανή επιθυμία του κλαμπ είναι τα 70 εκατ. δολάρια.

Ένα σημαντικό ποσοστό αυτών των χρημάτων θα δοθεί για την ανακατασκευή του γηπέδου. Στη Ρίβερ επιθυμούν την αύξηση της χωρητικότητας στις 80.000, την αφαίρεση του ταρτάν γύρω από τον αγωνιστικό χώρο και το πλησίασμα των κερκίδων πιο κοντά στο χορτάρι.

Προτεινόμενα Άρθρα