Εγγραφο ερώτημα σε ΕΠΟ και αίτηση ανάκλησης

από Νίκος Παπαδόπουλος

Αύριο στις 11:00 η εκδίκαση της αίτησης ανάκλησης

Ο ΑΣ ΑΡΗΣ και οι νομικοί που χειρίζονται την υπόθεση για την άνοδο του ΑΡΗ, Χρήστος Γρόλλιος, Σπύρος Χριστοφορίδης και Ν. Παπαδόπουλος, με την συνδρομή του Νίκου Κυρκούδη, κατέθεσαν έγγραφο ερώτημα προς την ΕΠΟ, αναφορικά με το περιβόητο άρθρο 4 παρ. 2 του ΚΑΠ και η απάντηση της νομικής υπηρεσία της Ομοσπονδίας, είναι αυτή που μπορεί να ξεκαθαρίσει το τοπίο.

Είναι ξεκάθαρο ότι η πλευρά της ΕΠΟ, τόσο μέσω δηλώσεων του προέδρου όσο και με βάση την απόφαση που έχουν λάβει στις 10/06, σημειώνουν ότι το νέο πρωτάθλημα πρέπει να γίνει με 20 ομάδες και τα κενά να καλυφθούν από την Γ’ Εθνική. Παρόλα αυτά, η Επιτροπή Εφέσεων έβγαλε μία άλλη απόφαση.

Πλέον, ο ΑΡΗΣ ζήτησε και γραπτώς να πάρει θέση η Ομοσπονδία και ταυτόχρονα κατέθεσε αίτηση ανάκλησης (διαφορετική από την ΑΕ Καραϊσκάκης), η οποία ορίστηκε πριν από  λίγο να εκδικαστεί αύριο στις 11:00. Το αν θα συνεκδικαστεί με την υπόθεση της ομάδας από την Αρτα, θα αποφασιστεί από το δικαστήριο.

Είναι ξεκάθαρο ότι ο ΑΡΗΣ έχει δίκιο. Είναι ξεκάθαρο εφόσον υπάρξει και νομική ερμηνεία από την ΕΠΟ, ότι η Επιτροπή Εφέσεων πρέπει να ανακαλέσει την πρωτόδικη απόφαση. Ωστόσο είναι δύσκολο γιατί στα 2/3 η Επιτροπή θα αποτελείται από τα ίδια πρόσωπα και θα αντικατασταθεί ο πρόεδρος. Τα μέλη της Επιτροπής οφείλουν να αντιληφθούν την μεγάλη αδικία της πρωτόδικης απόφασης τους και να αποδώσουν δικαιοσύνη. Δεν χωρά να βάλουν τον εγωισμό τους για μία λανθασμένη πρωτόδικα απόφαση, πάνω από την απόδοση της δικαιοσύνης και τον όρκο που έδωσαν ως δικαστές.

Προτεινόμενα Άρθρα