«Παίρνουμε δύναμη από το γεμάτο Παλέ»

από Νίκος Παπαδόπουλος

Τον ΑΡΗ της νέας χρονιάς σκιαγράφησε ο Σίμτσακ, αναφερόμενος και στις κινήσεις που γίνονται στην ομάδα

Αισιόδοξος για τον ΑΡΗ της νέας χρονιάς εμφανίστηκε ο Βασίλης Σίμτσακ, μιλώντας στον «Libero 107,4» και την εκπομπή «AllAboutARIS On Air».

Ο έμπειρος σέντερ του ΑΡΗ αναφέρθηκε στις μέχρι τώρα κινήσεις που έγιναν και στην δουλειά των πρώτων ημερών της προετοιμασίας, αναφερόμενος παράλληλα στον κόσμο, τον Νίκο Λάσκαρη και την Εθνική Ομάδα. 

Διαβάστε τις δηλώσεις του Σίμτσακ: 

Για τον ρόλο του ως… παλιός στην ομάδα: «Μαζί με τον Σπύρο (σ.σ. τον Μούρτο), προσπαθούμε να περάσουμε στους νέους παίκτες νοοτροπία της ομάδας. Να μαχόμαστε δηλαδή σε όλα τα παιχνίδια, αλλά και τακτικά. Να μπουν σιγά-σιγά στο παιχνίδι και να αποκτήσει η ομάδα ρυθμό».

Για τις πρώτες του εντυπώσεις από τα νέα μεταγραφικά αποκτήματα της ομάδας: «Όλα τα παιδιά είναι πολύ καλοί παίκτες και εξαιρετικοί χαρακτήρες. Το τελευταίο ειδικά είναι πολύ σημαντικό για την ομάδα μας. Πιστεύω ότι θα μας βοηθήσουν πολύ την νέα χρονιά, στην οποία θα έχουμε δύο παιχνίδια την εβδομάδα».

Για την ποιότητα που έχει πλέον το ρόστερ του ΑΡΗ: «Είμαστε πιο ποιοτικοί και λογικά θα έχουμε διαφορετικό στιλ παιχνιδιού. Εχουμε πιο αθλητικούς παίκτες από πέρυσι. Το ρόστερ έχει διευρυνθεί και υπάρχουν αλλαγές σε όλες τις θέσεις, κάτι που είναι πολύ σημαντικό για εμάς».

Για τον χρόνο που απαιτείται, ώστε να βρει η ομάδα χημεία: «Σίγουρα χρειάζεται χρόνος. Οσο και να προπονείσαι, χαρακτήρα αποκτάς στο παιχνίδι. Πρέπει να… δέσουμε και πιστεύω θα τα καταφέρουμε. Οι χαρακτήρες όλων των παιδιών είναι εξαιρετικοί και δουλεύουμε ακατάπαυστα».

Για την εμπιστοσύνη που του έδειξε για ακόμη μία φορά ο Πρίφτης, με την παραμονή του στην ομάδα: «Υπάρχει εμπιστοσύνη ανάμεσα μας. Ξέρω τι ζητάει και τι μπορώ να προσφέρω. Υπάρχει ειλικρίνεια και αλήθεια, στοιχεία που βοηθούν σε μία εύκολη συνεργασία».

Για το κατά πόσο μπορεί να ξεχωρίσει κάποιον από τους νέους παίκτες της ομάδας: «Ακόμα τα πόδια είναι βαριά. Ολοι οι παίκτες είναι σχεδόν εξαιρετικοί. Εχουμε πολλές και διαφορετικές επιλογές. Είναι ένας συνδυασμός παικτών, τους οποίους ο κόσμος θα ευχαριστιέται να βλέπει στο γήπεδο».

Για το τι μπορεί να περιμένει ο κόσμος από τον ΑΡΗ της νέας χρονιάς: «Τα κύρια στοιχεία δεν αλλάζουν. Πρώτα απ’ όλα η άμυνα και να ξεδιπλώνουμε το ταλέντο της ομάδας στην επίθεση. Πρέπει να δίνουμε το 100% μέσα στο γήπεδο, για να είμαστε πάντα νικητές».

Για την παρουσία του Νίκου Λάσκαρη και τις αλλαγές που έχει επιφέρει αυτή στον ΑΡΗ: «Εχουν αλλάξει πάρα πολλά. Το πιο σημαντικό είναι ότι μπορούμε να είμαστε συγκεντρωμένοι αποκλειστικά στις αγωνιστικές μας υποχρεώσεις. Σου προσφέρει όσα χρειάζεται ένας αθλητής. Αυτό που παρατηρώ τώρα είναι ότι η δουλειά μας έχει διευκολυνθεί, όπως με μηχανήματα και άλλα όργανα».

Για τον κόσμο του ΑΡΗ και την επιθυμία του ίδιου και των παικτών να βλέπουν φέτος ένα γεμάτο Παλέ: «Είναι το όνειρο μας από τώρα. Προσωπικά, θέλω να βλέπω το γήπεδο, όπως ήταν στο δεύτερο παιχνίδι των πλέι οφ με την ΑΕΚ. Ηταν κάτι το εξωπραγματικό. Το Παλέ μας δίνει δύναμη. Γινόμαστε ένα με τον κόσμο και στις δύσκολες στιγμές ενός παιχνιδιού, παίρνουμε δύναμη από αυτόν».

Για την Εθνική ομάδα και την συμμετοχή της στο Ευρωμπάσκετ: «Υπάρχει πληρότητα φέτος στην Εθνική. Υπάρχουν τουλάχιστον δύο παίκτες μεγάλης κλάσης σε κάθε θέση. Όπως την έχω δει στα φιλικά, το βασικό στοιχείο της είναι η μεγάλη συγκέντρωση στην άμυνα. Αυτή φέρνει τα μετάλλια. Ειδικά στο τουρνουά της Ξάνθης, η περισσότερη έμφαση δόθηκε στον αμυντικό τομέα. Στην επίθεση όλα θα πάρουν τον δρόμο τους. Ας ελπίσουμε η Εθνική να φτάσει όσο πιο ψηλά γίνεται».

Προτεινόμενα Άρθρα