«Ανυπομονώ να ζήσω την ατμόσφαιρα του Παλέ»

από Νίκος Παπαδόπουλος

Ο Κόεν αναφέρθηκε στον ερχομό του στον ΑΡΗ και στους φετινούς στόχους

Ο Τζέικ Κόεν συγκαταλέγεται στα νέα μεταγραφικά αποκτήματα της ομάδας, αλλά και στην κατηγορία εκείων που περιμένουν πως και πως να ζήσουν την «καυτή» ατμόσφαιρα του «Nick Galis Hall».

Ο 25χρονος πάουερ φόργουορντ (στην φωτογραφία με τον Ηλία Γαϊτανίδη) τοποθετήθηκε τους εκπροσώπους του Τύπου στο πλαίσιο της προχτεσινής «πρώτης» του ΑΡΗ, αναφέρθηκε στον ερχομό του στην Θεσσαλονίκη και μίλησε για τους στόχους του με τους «κίτρινους». 

Διαβάστε τις δηλώσεις του Κόεν: 

Για τη νέα σελίδα στην καριέρα του με τη μεταγραφή του στον ΑΡΗ: «Είναι ιδιαίτερη στιγμή για μένα, η έναρξη ενός νέου κεφαλαίου στην καριέρα μου με τον ΑΡΗ. Μετά το κολέγιο έχω αγωνιστεί μόνο στο Ισραήλ, είναι η πρώτη φορά που αγωνίζομαι επαγγελματικά στο εξωτερικό και είμαι ενθουσιασμένος που βρίσκομαι εδώ».

Για τους στόχους του αγωνιζόμενος με τον ΑΡΗ: «Θεωρώ ότι η συνεργασία μου με τον ΑΡΗ είναι μία εξαιρετική ευκαιρία και για τις δύο πλευρές. Πιστεύω ότι από αυτήν θα βγούμε ωφελημένοι τόσο εγώ, όσο και η ομάδα. Οι άνθρωποι του ΑΡΗ έχουν δείξει μεγάλη εμπιστοσύνη στις δυνατότητές μου και ανυπομονώ να τους το ανταποδώσω μέσα από την απόδοσή μου στο παρκέ».

Για τις πληροφορίες που ανέφεραν ότι έχει συμφωνήσει με τη Χάποελ Ιερουσαλήμ: «Έχω συμφωνήσει με τη Χάποελ Ιερουσαλήμ για δύο χρόνια και τον πρώτο εξ αυτών θα αγωνιστώ με τη φανέλα του ΑΡΗ» (σ.σ. η θέση των ιθυνόντων της ΚΑΕ αναφέρει ότι ο παίκτης δεν αγωνίζεται ως δανεικός στον ΑΡΗ και η Χάποελ έχει αποκτήσει τον πρώτο λόγο για τα δικαιώματα του παίκτη από την επόμενη σεζόν).

Για την κόντρα ΑΡΗ και Μακάμπι στο παρελθόν: «Δεν ήξερα για την παλιά κόντρα του ΑΡΗ με την Μακάμπι. Το ανακάλυψα όταν ανακοίνωσα την μεταγραφή μου στο twitter και αρκετοί φίλοι του ΑΡΗ μου έστειλαν βίντεο από παλιούς αγώνες. Τότε άρχισα να κάνω την έρευνά μου για τις παλιές μονομαχίες των δύο ομάδων. Ήταν πολύ ωραίο να διαβάζω για την ιστορία του ΑΡΗ και το πόσο επιτυχημένη ήταν κατά το παρελθόν. Ελπίζω να μπορέσουμε να επανέρθουμε σε αυτό το επίπεδο και στο παρόν».

Για το γεγονός ότι ο ΑΡΗΣ είχε κατά το παρελθόν τρεις Ισραηλινούς προπονητές, τους Σβι Σερφ, Σαρόν Ντρούκερ και Ντέιβιντ Μπλατ: «Δεν ήξερα ότι ο ΑΡΗΣ είχε τρεις Ισραηλινούς προπονητές. Γνώριζα ότι είχαν περάσει από τον πάγκο της ομάδας προπονητές από το Ισραήλ, αλλά δεν ήξερα για όλους».

Για το ρόλο του στην ομάδα: «Ο κόουτς δεν μου είπε κάτι συγκεκριμένο για το ρόλο μου στην ομάδα. Μου μετέφερε απλά ότι με ήθελε πολύ με σκοπό να αγωνιστώ στις θέσεις «4» και «5». Νομίζω ότι όσο περνάει ο καιρός και μέσα από τις προπονήσεις και τα φιλικά θα ξεκαθαρίσει και ο δικός μου ρόλος στην ομάδα».

Για το αν γνωρίζει κάποιους από τους νέους του συμπαίκτες: «Έχω αγωνιστεί με τον Τζαμέλ (σ.σ. Χάγκινς) μετά το κολέγιο στο τουρνουά του Πόρτσμουθ και μάλιστα μέναμε στο ίδιο δωμάτιο. Τον ξέρω αρκετά καλά και φυσικά ενθουσιάστηκα όταν έμαθα ότι θα είμαστε συμπαίκτες φέτος. Όσον αφορά τους υπόλοιπους συμπαίκτες μου, τους γνώρισα τις τελευταίες μέρες. Φαίνονται καλοί παίκτες και χαρακτήρες όλοι τους.

Για την ατμόσφαιρα που δημιουργούν οι φίλοι του ΑΡΗ: «Θα είναι υπέροχα να αγωνιστώ σε ένα γεμάτο “Nick Galis Hall”. Έχω δει βίντεο από την ατμόσφαιρα που δημιουργούν οι φίλαθλοι του ΑΡΗ και ανυπομονώ να τη ζήσω και από κοντά. Πρέπει πρώτα όμως να δουλέψουμε στην προετοιμασία ώστε να παρουσιαστούμε έτοιμοι από την αρχή της σεζόν».

Προτεινόμενα Άρθρα