Το Διαιτητικό, η γνωμοδότηση της ΕΠΟ και η Εφέσεων

από Νίκος Παπαδόπουλος

Πως σχεδιάζουν να κινηθούν οι νομικοί και που ποντάρουν

Η εβδομάδα που ξεκινάει σήμερα για τον ΑΡΗ είναι μέγιστης σημασίας και θα κρίνει, κατά πάσα πιθανότητα, οριστικά το θέμα της ανόδου και το αποτέλεσμα του δίκαιου αιτήματος του.

Ολο το βάρος πλέον πέφτει στην εκδίκαση της υπόθεσης στο Διαιτητικό Δικαστήριο εντός της εβδομάδας. Για αυτόν τον λόγο, σήμερα αναμένεται να συγκροτηθεί η νομική ομάδα που θα αναλάβει την υπόθεση και η οποία ποντάρει σε ένα βασικό στοιχείο.

Συγκεκριμένα, αυτό είναι μία γνωμοδότηση της ΕΠΟ, η οποία θα αναφέρει ότι ο νέος ΚΑΠ θα εφαρμοστεί βάσει νόμου από την μεθεπόμενη αγωνιστική περίοδο και όχι από φέτος. Ο ΑΡΗΣ πρέπει να εμφανιστεί με αυτό το έγγραφο στο δικαστήριο αν και δεν είναι απαραίτητο να το πάρει ο ίδιος. Εστω και ένας από τους δευτεραθλητές να έχει αυτό το χαρτί, μετράει ουσιαστικά για όλους, αφού ο στόχος είναι κοινός και για τους τέσσερις.

Ετσι, ακόμα και αν το Διαιτητικό δηλώσει αναρμόδιο, που είναι αρκετά πιθανό, έχει την δυνατότητα να στείλει την υπόθεση ξανά στο Διαιτητικό. Υπάρχει άλλωστε και το δεδικασμένο του Ηρακλή, στην υπόθεση του οποίου το δικαστήριο είχε παραπέμψει το ζήτημα στην Εφέσεων. Εκεί ο ΑΡΗΣ στοχεύει στην αναψηλάφηση της υπόθεσης και με βάση την γνωμοδότηση της ΕΠΟ για τον ΚΑΠ και φυσικά τους υπόλοιπους νόμους, ελπίζει να πρυτανεύσει η λογική και προπαντός η δικαιοσύνη, ώστε να εξασφαλίσει το δικαίωμα να διεκδικήσει μέσω μπαράζ την άνοδο του στην Φούτμπολ Λιγκ. 

Προτεινόμενα Άρθρα