Φέντερερ… παράνοια

από AllAboutARIS

Ο βασιλιάς έδειξε ξανά πως ακόμα και στα 34 μπορεί να κάνει πολλούς να παραμιλάνε. Στον μεγάλο τελικό στο Σινσινάτι, ο Ελβετός επικράτησε 2-0 σετ (7-6, 6-3) του Νόβακ Τζόκοβιτς και κατέκτησε τον έβδομο τίτλο του στη διοργάνωση (1000άρι Masters) και 87ο συνολικά στην ασύλληπτη καριέρα του.

Ο King Roger ήταν καλύτερος καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα, εν αντιθέσει με τον Σέρβο που δεν θύμισε σε τίποτα τον γνωστό και μαχητικό εαυτό του. Είναι ενδεικτικό πως το δεύτερο σετ το έχασε… για πλάκα.

Και τι σημαίνει ουσιαστικά αυτή η κούπα για τον θρύλο του τένις; Πως από την Δευτέρα ανεβαίνει ξανά στο νούμερο δύο του κόσμου, γεγονός που θα έχει… προεκτάσεις ενόψει US Open. Διότι όντας πλέον πίσω μόνο απ’ τον Σέρβο, αυτό σημαίνει πως θα τον αποφύγει μέχρι τον τελικό του αμερικανικού major (αν φτάσουν ως εκεί).

Η ήττα όμως κοστίζει πολύ και στον Τζόκοβιτς. Όχι γιατί έχασε ένα τρόπαιο ή… κάποια χρήματα. Αλλά γιατί έχασε την ευκαιρία να μείνει… αιώνια στο πάνθεον του αθλήματος. Ο κορυφαίος τενίστας της κατάταξης δεν μπόρεσε να γίνει ο πρώτος της ιστορίας που συμπληρώνει το Golden Masters. Έχει πάρει τα υπόλοιπα οκτώ τουρνουά Masters, αλλά φέτος απέτυχε ακόμα μια φορά στο Σινσινάτι (κατάρα, λέτε;). Του χρόνου ίσως…

Προτεινόμενα Άρθρα