Mένει στη Ferrari ο Ραϊκόνεν

από Νίκος Παπαδόπουλος

Ο Iceman θα συνεχίσει να φορά κόκκινα και την επόμενη αγωνιστική σεζόν της Formula 1. Η Ferrari εξέδωσε μία επίσημη ανακοίνωση μόλις τριών σειρών, στην οποία έβαλε τέλος σε όλα τα σενάρια σχετικά με τον έτερο οδηγό της ομάδας δίπλα στον Σεμπάστιαν Φέτελ.

Στην ανακοίνωση επιβεβαιώνεται, ότι η Scuderia ανανέωσε για έναν χρόνο το συμβόλαιο της με τον Κίμι Ραϊκόνεν. Λίγο μετά την ανακοίνωση της Ferrari ανέβηκε στον επίσημο ιστότοπο της ομάδας μία δήλωση του Φινλανδού, στην οποία αναφέρει χαρακτηριστικά ο πιλότος της Ferrari: «Τι να πω…για εμένα συνεχίζεται ένα όνειρο, αφού θα μπορώ να οδηγήσω για έναν ακόμη χρόνο για τη Ferrari. H Scuderia είναι η οικογένειά μου και όπως έχω πει πάντα, θα επιθυμούσα να τελειώσω εδώ κάποτε την καριέρα μου».

Στην ανανέωση του συμβολαίου βάρυναν διάφοροι λόγοι εκτός από την αναμφισβήτητη αγωνιστική αξία του Ραϊκόνεν. Ο διευθυντής της Ferrari, Μαουρίτσιο Αριβαμπένε, δήλωσε ότι «πιστεύουμε, ότι η ανανέωση του συμβολαίου με τον Κίμι θα φέρει επιπρόσθετη σταθερότητα στην ομάδα». O Aριβαμπένε τόνισε επίσης, ότι η απόφαση της Ferrari δείχνει την μεγάλη εμπιστοσύνη της προς τον Ραϊκόνεν, ενώ υπογράμμισε ότι «προσδοκώ, ότι αυτή η εμπιστοσύνη θα ανταμειφθεί». Μεγάλο ρόλο έπαιξε σίγουρα και η καλή σχέση του Φινλανδού με τον Σεμπάστιαν Φέτελ. Μάλιστα ο Γερμανός είχε δηλώσει σε ανύποπτο χρόνο για τον Iceman, ότι «η σχέση μαζί του δεν είναι περίπλοκη, είναι πολύ ευθύς χαρακτήρας». 

Προτεινόμενα Άρθρα