«Εξαιρετικό σουτ, θέλει όμως βελτίωση στην άμυνα»

από Νίκος Παπαδόπουλος

Εξαιρετικό ταλέντο, παρά τα 25 του χρόνια

Παίκτης με επιθετικές αρετές αλλά και περιθώρια βελτίωσης στην άμυνα είναι Τζέικ Κόεν, σύμφωνα με τον Μόσε Μπάρντα. Ο ρεπόρτερ της Μακάμπι Τελ Αβίβ, φιλοξενήθηκε στην εκπομπή «AllAboutARIS On Air» και ανέλυσε τα αγωνιστικά χαρακτηριστικά του νέου μεταγραφικού αποκτήματος του ΑΡΗ.

Για την θέση που αγωνίζεται ο Κόεν: «Ο Κόεν αγωνίζεται και στις δύο θέσεις, αλλά κυρίως ως πάουερ φόργουορντ. Α νέχει δίπλα του ένα καλό σέντερ, μπορεί να είναι αποτελεσματικός. Διαθέτει καλό σουτ και μπορεί να τραβήξει τον αντίπαλο έξω, ώστε να ανοίξει διαδρόμους στους συμπαίκτες του. Μπορεί να γίνει εξίσου απειλητικός ως σέντερ, αλλά εκεί θα έχει πρόβλημα να μαρκάρει πιο ψηλούς και δυνατούς αντιπάλους, όπως ο Ραντούλιτσα του Παναθηναϊκού».

Για τον χαρακτήρα του Κόεν: «Είναι ένας καλός χαρακτήρας, στοιχείο που θα βοηθήσει και στην ισορροπία στα αποδυτήρια. Είναι ένας ήσυχος άνθρωπος».

Για τα επιπλέον αγωνιστικά του χαρακτηριστικά: «Διαθέτει εξαιρετικό σουτ και μπορεί να βοηθήσει στο σκοράρισμα. Ως σέντερ, μπορεί να επιτεθεί με τα γρήγορα πόδια του, στους αντίπαλους ψηλούς. Χρειάζεται όμως βελτίωση στο αμυντικό κομμάτι και να δυναμώσει το σώμα του. Αν και 25 χρονών, είναι ένα εξαιρετικό ταλέντο και ίσως εντάσσεται στους ψηλούς που αργούν να βγάλουν στο παρκέ τις δυνατότητες τους. Στον ΑΡΗ, θα του δοθεί η ευκαιρία να εξελιχθεί και αυτό αποδεικνύεται από την πρόοδο του Αλέξανδρου Βεζένκοφ. Ο Κόεν δείχνει συνεχή βελτίωση και κάποια στιγμή τα προσόντα του, θα φανούν μέσα στο γήπεδο. Πέρυσι πάντως, στην Μακάμπι δεν είχε πολύ χρόνο συμμετοχής».

Για την εκτίμηση του Μπλατ στο ταλέντο του Κόεν και τον λόγο που δεν ανταποκρίθηκε στις προσδοκίες του πρώην τεχνικού του ΑΡΗ και της Μακάμπι: «Πρόκειται για δύο διαφορετικές σεζόν. Το 2013 η Μακάμπι ήταν πλήρης στην γραμμή των ψηλών. Ο Μπλάτ είχε δίκιο, γιατί όταν δόθηκε τότε δανεικός, τα νούμερα του ανέβηκαν. Όταν τελείωσε η χρονιά, η Μακάμπι τον επανέφερε στο ρόστερ. Πέρυσι ξεκίνησε καλά, αλλά ο προπονητής ήθελε περισσότερα πράγματα στην άμυνα, για αυτό και δεν τον χρησιμοποίησε αρκετά. Δεν έκανε καλή δουλειά στο να εκμεταλλευτεί το ταλέντο του Κόεν».

Προτεινόμενα Άρθρα