"Δεν υπάρχει περίπτωση να μην δικαιωθεί ο ΑΡΗΣ"

από AllAboutARIS

Κατηγορηματικός εμφανίστηκε ο Κώστας Παπαδόπουλος για την άνοδο του ΑΡΗ στη Football League.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε στο yellowradio ο Κώστας Παπαδόπουλος:

Για το ΔΣ της Football League και την αντίδραση κάποιων ομάδων: “Κάποιοι λειτούργησαν με τη λογική του παράγοντα και όχι με την νομιμότητα γιατί δε θέλουν τον ΑΡΗ στην Β’ κατηγορία. Θεωρούν πως τα χρήματα είναι πιο καλό να μοιραστούν ανάμεσα σε λιγότερους, σε 17, 18 ομάδες αντί για 20 και σε αυτό το σημείο υπήρξε η αντιπαράθεση. Πολλοί δε μιλήσανε, αλλά ξέρουμε, είναι γνωστό ποιες ομάδες υποστήριξαν τον κύριο Κούγια. Ο Κούγιας μου είπε πώς μιλάει ο ΑΡΗΣ αφού δε εχει δικαίωμα στο ΔΣ με τη δική μου παρουσία και εγώ ρώτησα, πως ο Κούγιας μιλά για λογαριασμό της Λάρισας, αφού το ιδιοκτησιακό δεν έχει λυθεί”.

Για τους λόγους που υπήρχε αυτή η στάση και τα επόμενα βήματα του ΑΡΗ: “Ήθελαν να επηρεάσουν τις αποφάσεις είτε με την παρέμβαση τους είτε κυρίως με την αναβολή του συμβουλίου, ώστε να καθυστερήσουν και άλλο την προετοιμασία του ΑΡΗ. Ηθελαν να παρθούν αποφάσεις μετά από 10 μέρες, ώστε να μη μπορούσαμε να πάρουμε ξένους παίκτες, καθώς θα έληγε η προθεσμία μεταγραφών από το εξωτερικό. Έτσι ήρθε η απόφαση για 17+1, αλλα αυτό δε μας ενοχλεί, αφού το περιμέναμε. Εμάς μας ένοιαζε να παρθεί απόφαση. Ο ΑΡΗΣ έχει σχεδόν έτοιμη την έφεση του και μέχρι την τρίτη θα την καταθέσει. Η συνεδρίαση της Επιτροπής θα γίνει πιθανότατα την Πέμπτη και μέχρι την Παρασκευή αναμένεται η απόφαση της. Εφόσον αυτή θα είναι θετική, τότε η ΕΠΟ θα κληθεί να ορίσει τους αγώνες μπαράζ και να διευκρινίσει με ποια ρόστερ θα γίνουν. Τα φετινά ή τα περσινά”.

Για τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν ορισμένες ομάδες“Μακάρι όλες οι ομάδες και τα Τρίκαλα να μπορέσουν να συμμετάσχουν και να είμαστε 20 ομάδες στην κατηγορία, γιατί τα οικονομικά προβλήματα των ομάδων είναι μεγάλα και δύσκολα οι ομάδες θα στηρίξουν τον αγωνιστικό σχεδιασμό που προγραμμάτισαν. Υπάρχει πίεση στο προεδρείο της Λίγκας από την τηλεόραση. Αυτή θα παρέχει τηλεοπτικό συμβόλαιο και χορηγίες αφόσον αυτές που θα αγωνιστούν θα είναι τουλάχιστον 16. Υπάρχει μια δυσκολία εαν αποχωρήσουν τα Τρίκαλα οριστικά, και αυτό πρέπει να τα υπολογίσουν και οι άνθρωποι της ΕΠΟ συν το νόμο που είναι με το μέρος μας, ώστε να μην έχουμε πρόβλήμα και να μας δικαιώσουν”.

Για τον προγραμματισμό της ομάδας και αν θα κάνει πρωταθλητισμό: “Δεν το συζητούμε η ομάδα θα κάνει πρωταθλητισμό από το πρώτο παιχνίδι. Η ομάδα θα ενισχυθεί περαιτέρω και με άλλες μεταγραφές για να μπορεί να χτυπήσει το πρωτάθλημα. Δεν υπάρχει άλλη σκέψη στον Κάλας με τον οποίο μιλάω πολλές φορές την ημέρα”.

Για την βοήθεια των Γερμανών: “Γίνετε μια προσπάθεια που την συντονίζω εγώ, να κλείσουμε φιλικό για τις 6 Σεπτεμβρίου,  για να αποκαλυφθεί ο ΑΡΗΣ στον κόσμο με όλες του τις μεταγραφές. Ο κ.Κάλας θέλει να είναι μαζί, με τους Φόιχτ και Χένες σε αυτό το παιχνίδι. Μέσα από την παρουσία του κόσμου να αντιληφθούν το μεγεθος του συλλόγου. Ο Φόιχτ είναι ο Βασιλιάς του ψωμιού στη Γερμανία”.

Για την επίσκεψή του στην ΕΕΑ που σχολιάστηκε αρκετά: “Δόθηκε έκταση σε ένα θέμα που δεν είναι σημαντικό. Έγινε μια συζήτηση μια ανταλλαγή απόψεων με την ΕΕΑ που τους γνωρίζω. Επείδη υπάρχει μια αταξία, κάποιος βάζει χρήματα που δεν τα λυπάται, αλλά το θέμα είναι που τα βάζει. Ο κ.Κάλας έχει σύμβαση διαχείρισης. Έχει κάποιες απαιτήσεις. Να έχει ηθικά το προβάδισμα συγκρότησης της ΠΑΕ, όλα αυτά να διευκρινιστούν. Καλό είναι να δούμε αν πρέπει να έχει και νομικά κάποια μπόνους μετά”.

Για το ποιος υπογράφει τις μεταγραφές, ο ερασιτέχνης ή ο Κάλας: “Με τους παίκτες έχουμε υπογράψει ιδιωτικά συμφωνητικά, γιατί δεν έχουμε γίνει επαγγελματικό σωματείο. Ωστόσο δεν ξέρω ποιος τα υπογράφει ο Καλας ή ο ερασιτέχνης. Για να είμαι τίμιος απέναντί σας δεν το γνωρίζω”.

Για τον Κούγια που πέρυσι φερόταν σαν μεσσίας στα 100 χρόνια του ΑΡΗ στο Αλεξάνδρειο: “Το γνωριζω για τον Κούγια και την περσινή του παρουσία στο Αλεξάνδρειο. Ο Κούγιας παθιάζεται με το ποδόσφαιρο και με την οποιαδήποτε ομάδα ασχολείται, είτε αυτή λέγεται Παναχαική, ειτε τώρα η Λάρισα. Σήμερα είναι με την Λάρισα και ενεργεί για τα συμφέροντά της όπως εγώ ενεργώ για το καλό του ΑΡΗ. Δε με χαλάει καθόλου, εγω κοιτάω τη δική μου δουλεία και αυτοί την δική τους. Για να τοποθετηθώ παστρικά αν ο ΑΡΗΣ έχει δίκιο κανείς δεν μπορεί να τον εμποδίσει να το βρει. Όποιος τον αδικήσει θα έχει τις συνέπειες του”.

Για τα βήματα του ΑΡΗ που απομένουν μέχρι να ξεκαθαρίσει η υπόθεση: Αύριο θα κατατεθεί η προσφυγή στην Επιτροπή εφέσεων στην ΕΠΟ. Ελπίζω να συνεδριάσει την Πέμπτη διότι το θέμα είναι επείγον. Αυτή η επιτροπή είτε θα υιοθετήσει τους ισχυρισμούς μας είτε δεν θα τους υιοθετήσει και να παρανομήσουν. Εαν τους δεχτεί δεν υπάρχει κάτι άλλο να γίνει. Θα είμαστε οριστικά στη Β”, την Πέμπτη βράδυ ή την Παρασκευή, είτε απευθείας είτε με μπαράζ. Αλλιώς θα πάμε στο τακτικό Διαιτητικό Δικαστήριο, όπου δεν υπάρχει περίπτωση να μη δικαιωθεί ο ΑΡΗΣ, καθώς υπάρχουν δεδικασμένα. Διακινδυνεύω την επιστημονική μου υπόσταση ότι δεν υπάρχει περίπτωση να μην κερδίσει ο ΑΡΗΣ”.

Για το θέμα προπονητή και τις μεταγραφες: “H ομάδα θα κάνει 5-6 μεταγραφές από το πάνω ράφι με πάρα πολύ καλούς παιχτες. Ας τελειώσει η άνοδος για το καλό, νομικά σωστό είναι να αναλάβει προπονητής ο Μπάμπης Τεννές αφού έχει και την εμπειρία αλλά έχει και εννιά ανόδους τα τελευταια χρόνια”.

Για τον Καλαιτζίδη: “Ο Δημήτρης καλαιτζίδης είναι ένας πολύ καλός προπονητής. Στον ΑΡΗ φορτώθηκε αμαρτίες που δεν του ανήκουν. Κακώς τις φορτώθηκε και τις πληρώνει στην σχέση του με τον κόσμο. Δεν είναι καλός πρόεδρος, δεν είναι καλός διευθυντής, αλλά είναι καλός προπονητής”.

Προτεινόμενα Άρθρα