«Μίλησα με την ΚΑΕ, δεν τίθεται θέμα Λάσκαρη για το ποδόσφαιρο»

από Νίκος Παπαδόπουλος

Η θέση του προέδρου του ΑΣ για το θέμα Λάσκαρη και όχι μόνο

Τα σενάρια που θέλουν τον Νίκο Λάσκαρη να μπαίνει στον ποδοσφαιρικό ΑΡΗ διέψευσε ο Τάσος Οικονόμου, μιλώντας στον «Libero 107,4» και την εκπομπή «AllAboutARIS On Air».

Ο πρόεδρος του ΑΣ ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή τέτοιο ενδεχόμενο, επικαλούμενος και επικοινωνία που είχε χτες με τον πρόεδρο της ομάδας, Λευτέρη Αρβανίτη. 

Διαβάστε τις δηλώσεις του

Για τις φήμες περί εμπλοκής του Νίκου Λάσκαρη στο ποδοσφαιρικό τμήμα: «Εξεπλάγην που διάβασα κάτι τέτοιο στον τύπο. Εχουμε μιλήσει με τον κ. Λάσκαρη και δεν υπάρχει μία τέτοια πρόθεση εκ μέρους του. Μάλιστα, όταν είχε έρθει πριν περίπου έναν μήνα, μου είχε πει ότι σε πρώτη φάση, του είχαν προτείνει να αναλάβει το ποδοσφαιρικό τμήμα. Ο ίδιος όμως, μαζί με την οικογένεια του, αποφάσισαν να μην προχωρήσουν σε αυτή την κίνηση, καθώς θεώρησαν ότι στην Ελλάδα δεν είναι τόσο καθαρά τα πράγματα, όσον αφορά το ποδόσφαιρο. Μετά υπήρξε η δεύτερη πρόταση για την ΚΑΕ, την οποία αποδέχτηκε και συνεχίζει πολύ καλά.

Μιλώντας με τους ανθρώπους της ΚΑΕ, του ποδοσφαιρικού τμήματος αλλά και τα μέλη του ΔΣ του ΑΣ, δεν προκύπτει ζήτημα Λάσκαρη όσον αφορά το ποδόσφαιρο».

Για το αν είχε επαφή με συγκεκριμένα στελέχη της ΚΑΕ, όσον αφορά το θέμα Λάσκαρη: «Μίλησα με τον κ. Αρβανίτη για κάποια άλλα θέματα και έπεσε και αυτό στο τραπέζι. Μου ξεκαθάρισε ότι ο κ. Λάσκαρης δεν έχει κάτι τέτοιο στο μυαλό του. Δεν το περίμενε».

Για την διάθεση του Λάσκαρη να ασχοληθεί με τον Ερασιτέχνη και μάλιστα άμεσα: «Όταν συναντηθήκαμε, μου είχε ζητήσει μία πλήρη έκθεση για όλα τα τμήματα του συλλόγου. Επιπλέον, ζήτησε να μάθει τα προβλήματα που υπάρχουν, είτε οικονομικής είτε οργανωτικής φύσεως. Επειδή έχει ασχοληθεί παλιά με τον στίβο, με ρώτησε συγκεκριμένα και για αυτό το τμήμα. Αυτό που προέχει, είναι κάποιες εργασίες στα γήπεδα μπάσκετ, κάτω από τις Θύρα 1 και 3. Υπάρχουν για παράδειγμα ρωγμές και όταν βρέχει μπαίνει νερό μέσα. Ηρθαν κάποιοι τεχνικοί για να δούμε τι ακριβώς χρειάζεται. Ο κ. Λάσκαρης ενδιαφέρεται πολύ για τα τμήματα υποδομής του μπάσκετ, για αυτό και θέλει να μας βοηθήσει σε αυτά τα έργα, ώστε τα γήπεδα να είναι έτοιμα τον Σεπτέμβριο».

Για το κατά πόσο ο Λάσκαρης αναμένεται να βοηθήσει οικονομικά τον ΑΣ και σε άλλους τομείς: «Επειδή έγινε πολύς λόγος, πρέπει να διευκρινίσουμε κάποια πράγματα., Τους τελευταίους μήνες, ο Ερασιτέχνης προσπαθεί να πατήσει ξανά στα πόδια του. Προσπαθήσαμε να μαζέψουμε λίγο τα οικονομικά και να τα βάλουμε σε μία σειρά. Οι κ.κ Λάσκαρης και Κάλας, έχουν καταλάβει τον ρόλο του Ερασιτέχνη και θέλουν να βοηθήσουν. Δεν θέλω όμως να φανεί ότι παρακαλάμε. Οι ίδιοι ήρθαν και εξέφρασαν την επιθυμία τους να βοηθήσουν. Ειδικά ο κ. Λάσκαρης, ο οποίος έχει ήδη τις μετοχές, σε αντίθεση με τον κ. Κάλας. Αν αναλάβει την ΠΑΕ, υπάρχει διάθεση και από την δική του πλευρά για να βοηθήσει».

Για τον Αλεξ Κάλας: «Εχει δεσμευτεί όσον αφορά το θέμα της εφορίας, περισσότερο όμως περιμένουμε την βοήθεια του όσον αφορά το θέμα των υποδομών και φυσικά για την εκκαθάριση, ενώ υπάρχουν και τα νόμιμα ποσοστά που αναλογούν στον Ερασιτέχνη».

Για την κατάσταση στο ποδοσφαιρικό τμήμα: «Περιμένουμε το ΔΣ της Φούτμπολ Λιγκ, να δηλώσουν οσες ομάδες θέλουν να συμμετέχουν στο πρωτάθλημα και θα δούμε τα κενά που θα προκύψουν. Μετά θα συνεχίσουμε τις διαδικασίες που απαιτούνται. Αν η Φούτμπολ Λιγκ δεχτεί τις 20 ομάδες, δεν θα υπάρχει πρόβλημα. Αν όχι, θα απευθυνθούμε στα αρμόδια όργανα».

Για τα συμφωνητικά της πλευράς Κάλας με τους νέους παίκτες και αν δεσμεύουν τον νέο επενδυτή, εφόσον δεν πάρει την ομάδα ο Κάλας: «Είναι ιδωτικά συμφωνητικά μεταξύ του κ. Κάλας και του εκάστοτε παίκτη. Δεν δεσμεύονται με συμβόλαιο. Αν ο κ. Κάλας πάρει την ΠΑΕ, τότε θα γίνουν συμβόλαια. Αν κάποιος άλλος αναλάβει την ΠΑΕ, δεν δεσμεύεται απέναντι στον κ. Κάλας. Τα χρήματα του είναι στον αέρα. Προχωράει χωρίς να ξέρει αν τα λεφτά του θα πιάσουν τόπο».

Για το τμήμα βόλεϊ και τις ενέργειες που γίνονται στο τμήμα: «Υπήρχαν από καιρό κάποιες επαφές με ανθρώπους που έδειξαν διάθεση να ασχοληθούν. Εχουν παγώσει λίγο τα πράγματα, για αυτό και δεν ορίστηκε νέο ΔΣ. Προς το παρόν είναι ο κ. Γαβριηλίδης. Αν θα υπάρξει κάτι άλλο, θα το ξέρουμε την επόμενη εβδομάδα. Το τμήμα φυσικά λειτουργεί.  Εχουμε έρθει σε επαφή με αθλητές, κυρίως με τον περσινό κορμό. Απλά τα πράγματα καθυστερούν για οικονομικούς λόγους».

 

 

 

Προτεινόμενα Άρθρα