Ο Κοέν, ο Κάρι και το… ρεκόρ

από AllAboutARIS

Η θητεία του Τζέικ Κοέν στο Ντέιβιντσον έχει βάλει το όνομά του δίπλα σε αυτό του σούπερ σταρ του ΝΒΑ.

Τα χρόνια του Κοέν στο Ντέιβιντσον συνοδεύονται με ουκ ολίγες διακρίσεις. Ο Αμερικανοισραηλινός είναι πρώτος μεταξύ των κορυφαίων στα κοψίματα στην ιστορία του πανεπιστημίου, 6ος σκόρερ και 9ος στα ριμπάουντ, ενώ έχει κατακτήσει και δύο πρωταθλήματα στη Σάουθερν Κόνφερενς.

Παράλληλα, μπορεί να υπερηφανεύεται ότι τα επιτεύγματά του με τη φανέλα του Ντέιβιντσον, έχουν τοποθετήσει το όνομά του δίπλα σε αυτό του Στέφεν Κάρι, με τον οποίο μοιράζονται εκτός από τη φοίτησή τους στο ίδιο πανεπιστήμιο, μία ακόμα σημαντική διάκριση.

Συγκεκριμένα, ο Κοέν έγινε ο πρώτος καλαθοσφαιριστής που αναδείχθηκε παίκτης της χρονιάς στην Σάουθερν Κόνφερενς για δύο συνεχόμενες σεζόν (2012-13) μετά τον Κάρι που το είχε επαναλάβει τις σεζόν (2008-09), ενώ στην ίδια λίστα βρίσκεται και ο γνώριμος στο ελληνικό κοινό, Φράνκι Κινγκ, που είχε πετύχει κάτι ανάλογο ως παίκτης του Γουέστερν Καρολάινα το 1994 και 1995.

Κοέν και Κάρι μπορεί να μην αγωνίστηκαν ποτέ στην ίδια ομάδα, όμως ο σταρ των Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς επισκεπτόταν συχνά το κολέγιο στο οποίο φοίτησε και έκανε προπονήσεις εκεί τα καλοκαίρια. Μάλιστα, ήταν ο άνθρωπος που φιλοξένησε και ξενάγησε τον Κοέν όταν ο Αμερικανοισραηλινός επισκέφτηκε το Ντέιβιντσον προκειμένου να τον πείσει να επιλέξει το κολέγιο στο οποίο θα φοιτήσει.

“Είναι ένας εξαιρετικός παίκτης. Απίστευτα δύσκολος να τον σταματήσεις ως αντίπαλος και εξαιρετικός συμπαίκτης” είχε δηλώσει ο Κοέν για τον Στέφεν Κάρι.

Προτεινόμενα Άρθρα