Μπαρτσελόνα-Σεβίλλη: Με φόντο το Super Cup

από Νίκος Παπαδόπουλος

Ισπανικός εμφύλιος, με φόντο την πρώτη κούπα της χρονιάς

Μπαρτσελόνα ή Σεβίλλη; Λουίς Ενρίκια ή Ουνάι Εμερι; Καταλανοί ή Ανδαλουσιάνοι; Ερωτήματα που θα απαντηθούν απόψε στις 21:45. Η μεν Μπαρτσελόνα των 4 Super Cup θέλει απόψε να φτάσει τη Μίλαν που έχει 5 ενώ η Σεβίλλη ύστερα από δύο χαμένους τελικούς (τον περσινό και το 2007) θέλει να… κάνει δύο τα τρόπαιά της για τον εν λόγω θεσμό, με το τελευταίο της να είναι το 2006 (τότε είχε νικήσει τους Καταλανούς). Φυσικά, μόνο εύκολο δεν θα είναι το έργο της.

Στις 11 Απριλίου του 2015 οι δυο αποψινοί κονομάχοι επίχαν βρεθεί για τελευταία φορά αντιμέτωποι. Τότε το ματς στο «Σάντσεθ Πιθχουάν» έληξε με το σκορ να είναι 2-2.

Μπανέγκα και Γκαμέιρο είχαν σκοράρει για τη Σεβίλλη, ενώ για την Μπαρτσελόνα δίχτυα είχα βρει οι Μέσι-Νεϊμάρ. Σήμερα, ο Βραζιλιάνος δενθα ααγωνιστεί λόγω της παρωτίτιδας που τον ταλαιπωρεί.

Από την άλλη, ο Γκαμέιρο ή ο Ιμόμπιλε θα βρεθούν στην κορυφή της επίθεσης της ομάδας του Εμερι.

Σύμφωνα με τα ισπανικά Μέσα, η Μπάρτσα θα παραταχθεί στον αγωνιστικό χώρο με τους: 

Τερ Στέγκεν κάτω από τα δοκάρια, ενώ στην άμυνα θα είναι οι Πικέ – Μαστσεράνο και Αλβες – Ματιέ θα είναι στο δεξί και αριστερό άκρο της άμυνας. 

Ο Μπουσκέτς θα είναι το αμυντικό χαφ με τους Ράκιτιτς – Ινιέστα να έχουν πιο δημιουργικό ρόλο μπροστά του.

Ο Μέσι θα είναι δεξιά του Σουάρες κι ο Πέδρο αριστερά του.

Από την άλλη, η Σεβίλλη θα παραταχθεί με τον Ρίκο κάτω από τα δοκάρια και τους Κριχόβιακ – Ραμί ή Κόκε στην άμυνα. Ο Τρεμουλινάς θα είναι στο αριστερό άκρο της άμυνας κι ο Μαριάνο στο δεξί.

Ιμπόρα και Κρον-Ντέλι αποτελεί το δίδυμο στα χαφ και Βιτόλο-Κονοπλιάνκα θα είναι στα άκρα της επίθεσης με τον Μπανέγκα να έχει ρόλο οργανωτή πίσω από τον Γκαμέιρο (υπάρχει σκέψη να ξεκινήσει ο Ιμόμπιλε).

Πηγή: gazzetta.gr 

Προτεινόμενα Άρθρα