Ιδού η νέα φροντ λάιν του ΑΡΗ!

από Νίκος Παπαδόπουλος

Μεγάλες οι διαφορές σε σύγκριση με τους περσινούς ψηλούς

Πρώτος στόχος του ΑΡΗ, όπως φάνηκε, στο μεταγραφικό «παζάρι», ήταν η στελέχωση της περιφέρειας του με αξιόλογες και έμπειρες επιλογές. Το κατάφερε. 

Στη συνέχεια, ακολούθησε η φροντ λάιν της ομάδας. Εκεί το μεγάλο στοίχημα ήταν το βασικό «τεσσάρι» ή με άλλα λόγια, ο παίκτης που θα γεμίσει το κενό που άφησε ο Βεζένκοφ με την αποχώρηση του. Ο ΑΡΗΣ έκανε το μεγάλο «μπαμ» με τον Οκάρο Γουάιτ, ανεξάρτητα όμως από τον 23χρονο πάουερ φόργουορντ, φρόντισε να στελεχώσει την γραμμή των ψηλών του με έμπειρους και ποιοτικούς παίκτες, ανεβάζοντας το επίπεδο σε σχέση με πέρυσι.

Συγκεκριμένα, ο ΑΡΗΣ ξεκίνησε πέρυσι την χρονιά με τους Βεζένκοφ, Χαρίση, Νέιμικ, Σίμτσακ, Μανωλόπουλο και Καραθανάση. Στην πορεία της σεζόν ο Μανωλόπουλος αποχώρησε για τον Κολοσσό, ο Καραθανάσης τραυματίστηκε και πριν τα πλέι οφ αποκτήθηκε ο Τσιάρας. 

Το μόνο κοινό σημείο αναφοράς σε σχέση με πέρυσι, είναι ο Βασίλης Σίμτσακ, προσωπική επιλογή του Πρίφτη και παίκτης με ιδιότητες εντός αλλά και εκτός γηπέδου. Κατά τα άλλα, ο ΑΡΗΣ προχώρησε σε πλήρη… ανακατασκευή της φροντ λάιν του, με την απόκτηση των Γουάιτ, Τσούπκοβιτς, Χάγκινς και Κόεν.

Σε σύγκριση με πέρυσι, ο ΑΡΗΣ έχει πλέον τρεις Αμερικανούς αντί για έναν, με τον έναν να μπορεί να παίξει τόσο στο «4» όσο και στο «5», τον Κόεν. Ο Γουάιτ θα είναι το βασικό «τεσσάρι», έχει όμως την δυνατότητα να παίξει και ως «3» -βάσει και του αντιπάλου- ψάχνοντας το σουτ από τα 6,75. Κάτι που κάνει και ο Τσούπκοβιτς, ο οποίος θα βρίσκεται πίσω από τον Γουάιτ.

Οσον αφορά τον Χάγκινς, θα είναι επιφορτισμένος περισσότερο στα αμυντικά του καθήκοντα. Αυτός ήταν άλλωστε και ο λόγος που επιλέχθηκε από τον Πρίφτη, γνωρίζοντας ότι μπορεί να δώσει όγκο κάτω από το καλάθι μαζί με τον Κόεν, οι οποίοι θα είναι δύο παίκτες στην θέση «5». 

Προτεινόμενα Άρθρα