Είχε "διαβολική" τύχη και Ρομέρο (vid)

από AllAboutARIS

Αγχώθηκε, δυσκολεύτηκε αλλά τελικά η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ κατάφερε να πάρει τους τρεις βαθμούς της νίκης στην πρεμιέρα της Πρέμιερ Λιγκ με αντίπαλο την Τότεναμ.

Χρειάστηκε βέβαια ένα αυτογκόλ του Κάιλ Γουόκερ (στην καλύτερη φάση για τη Γιουνάιτεντ στον αγώνα) και μία εκπληκτική εμφάνιση του Σέρχιο Ρομέρο που κράτησε την εστία του απαραβίαστη με ουκ ολίγες σωτήριες επεμβάσεις.

Η ομάδα του Μαουρίσιο Ποκετίνο έδειχνε να ξέρει πως έπρεπε από την αρχή να βγάλει … τσαμπουκά στο γήπεδο. Η πίεση που ασκούσαν οι παίκτες του Μαουρίσιο Ποκετίνο αρκετά ψηλά και η διάθεση για τρέξιμο, δυσκόλεψε τη Γιουνάιτεντ στην προσαρμογή της στις συνθήκες του παιχνιδιού.

Ο Έρικσεν στο 5ο λεπτό δεν κατάφερε να «κρεμάσει» τον Ρομέρο έχοντας βγει στην πλάτη της άμυνας των γηπεδούχων από καταπληκτική ψηλή μπαλιά του Κέιν, για ν’ αλλάξουν όλα στο 22′ και να σταθεί η τύχη στο πλευρό της ομάδας του Μάντσεστερ. Από λάθος του Μπενταλέμπ και κλέψιμο του Μάτα, ο Γιάνγκ βρήκε τον Ρούνεϊ ολομόναχο στην περιοχή, αυτός καθυστέρησε πολύ να πλασάρει και ο Γουόκερ που έτρεξε πίσω του για να τον κόψει, άθελά του σκόραρε για το 1-0. Αυτό το γκολ έκανε τη διαφορά στο πρώτο μέρος, αλλά χάρισε στη Γιουνάιτεντ την αυτοπεποίθηση και τον έλεγχο του παιχνιδιού και τα «σπιρούνια» να χάνουν συγκέντρωση και μέτρα στον αγωνιστικό χώρο.

Αυτό που κόστισε στην Τότεναμ ήταν το γεγονός πως έδειχνε να μην έχει σωστή μετάβαση της μπάλας από την άμυνα στην επίθεση. Οι Λονδρέζοι κέρδισαν κάποιες περισσότερες μπάλες στο χώρο του κέντρου, όμως και πάλι δεν μπορούσαν να σπρώξουν το παιχνίδι τους στην επίθεση. Εξάλλου, ο Κέιν είχε μαρκαρίσματα πάνω του, ενώ αναγκαζόταν να κινείται και μακριά απόι την περιοχή. Η Γιουνάιτεντ είχε μια ελαφριά υπεροχή και στο δεύτερο μέρος, έψαξε ένα δεύτερο γκολ κυρίως από αριστερά με τον Άσλεϊ Γιάνγκ, και πάλι καλά ο Ρομέρο στο φινάλε απομάκρυνε μια καλή κεφαλιά του Κέιν κι ένα σουτ του Έρικσεν για να σώσει το «τρίποντο».

Θετικότατοι στο ντεμπούτο τους οι Νταρμιάν (με ελάχιστα προβλήματα στο πρώτο μέρος), Σνάιντερλιν (ξεχώρισε), Ντεπάι (έδειξε άνετος) και Σβαϊνστάιγκερ (παρουσία σιγουριάς στο κέντρο) για τους «κόκκινους διαβόλους». Σταθερότατος, σε συνεχή εγρήγορση και εμπνέει εμπιστοσύνη ο Ρομέρο!  

Προτεινόμενα Άρθρα