"Το πιο μπασκετικό σωματείο στην Ελλάδα"

από AllAboutARIS

Ο Βασίλης Ξανθόπουλος παρουσιάστηκε και επίσημα από την ΚΑΕ ΑΡΗΣ και δήλωσε ενθουσιασμένος για την συμφωνία του, ενώ αναφέρθηκε στο EuroCup αλλά και την παρουσία του Νίκου Λάσκαρη στους "κίτρινους".

Ο Βασίλης Ξανθόπουλος τόνισε αρχικά: “Είμαι πολύ χαρούμενος που είμαι μέλος της οικογένειας του ΑΡΗ, το έχω πει πολλές φορές είναι ένα σωματείο πιο μπασκετικό στην Ελλάδα, οι φίλαθλοι είναι κοντά στην ομάδα, σημαντικό ότι ξέρουν μπάσκετ, είναι απαιτητικοί. Έχουν πολλές απαιτήσεις, θα υπάρχει πίεση ειδικά φέτος που ο πήχης είναι ψηλά, είναι σημαντικό για μένα. Μου αρέσει να είμαι σε μία ομάδα με υψηλές απαιτήσεις. Δεν θέλω να πω πολλά, αυτό που θα κάνω κάθε χρονιά καριέρα μου, τα πάντα στο γήπεδο είτε πτροπόνηση είτε αγώνας, να έχουμε υγεία κι εγώ και οι συμπαίκτες, να είναι ικανοποιημένοι διοίκηση και κόσμος με αυτό που έχουμε πετύχει”.

Συνεχίζοντας για την παρουσία του κ. Λάσκαρη τόνισε: “Σημαντικό για έναν αθλητή να υπάρχει φερεγγυότητα η είσοδος του κ. Λάσκαρη ήταν ένα σημαντικό στοιχείο, ένα μεγάλο συν για να υπογράψω στον ΑΡΗ”.
Σε ερώτηση για το πόσο διαφορετικός είναι ως παίκτης σε σχέση με την παρουσία του πριν δέκα χρόνια στην Θεσσαλονίκη είπε: “Δέκα χρόνια εμπειρίας, έχω παίξει αρκετές ομάδες, στο εξωτερικό, είναι ηλιακά καλά δεν είχα σοβαρούς τραυματισμούς, εύχομαι να βάλω κι εγώ το λιθαράκι μου σε αυτή την χρονιά”.
Σχετικά με την συνύπαρξη του με τους Ντομινίκ Ουότερς και Δημήτρη Φλιώνη στην θέση του πλέι μέικερ είπε: “Με τον Ντομινίκ έπαιξα αντίπαλος και πέρυσι στην Ισπανία και πρόπερσι στην Ευρωλίγκα. Είναι πιο σκόρερ από μένα, εγώ είμαι πιο οργανωτικός. Πιστεύω ότι ο ένας συμπληρώνει τον άλλο. Όσον αφορά τον Δημήτρη που είναι ο μικρός, καταρχήν συγχαρητήρια για την μεγάλη επιτυχία με την Εθνική και το χρυσό μετάλλιο, να τον βοηθήσουμε εγώ και ο Ντομινίκ να γίνει καλύτερος παίκτης”.

Για την συμμετοχή του ΑΡΗ στο EuroCup είπε: “Ήταν ένα ακόμα επιπλέον κίνητρο για να έρθω στον ΑΡΗ, θα είναι δύσκολη χρονιά. Θα ανοίξει το ροτέισον, είχα κάνει μία συζήτηση με τον κ. Πρίφτη για το πως βλέπει την ομάδα, επειδή έχω εμπειρία από EuroCUp, είναι δύσκολο μία ομάδα να κρατηθεί σε έναν ρυθμό χωρίς σκαμπανεβάσματα. Να μην έχει επίσης κακές ήττες στην ΕΛλάδα, να κρατηθούμε εκεί που ήμασταν και ακόμα πιο ψηλά”.

Όσον αφορά για την ολοκλήρωση των μεταγραφών αρκετά νωρίς και το πόσο είναι καλό για την ομάδα είπε: “Είναι σημαντικό, μπράβο στην διοίκηση που έχει καταφέρει να φέρει τα… θέλω του προπονητή στην ομάδα. Εϊναι σημαντικό στην προετοιμασία μπαίνουν οι βάσεις, θα έχει 3-4 παίκτες που είναι από πέρυσι, εύχομαι όταν ξεκινήσουν αγωνιστικές υποχρεώσεις να ήμαστε έτοιμοι”.

Για τους αντιπάλους του ΑΡΗ στην Α1 είπε: “Η ΑΕΚ φαίνεται ότι και φέτος έχει δυναμώσει, εγώ επειδή θέλω να πηγαίνω βήμα βήμα, αρχικά να γίνουμε ομάδα, και μέσα από το οικογενειακό κλίμα που υπάρχει, φέτος θα ήμαστε ευχαριστημένοι με αυτό που θα έχουμε πετύχει, με το μπάσκετ που θα έχουμε παίξει στην Ελλάδα και την Ευρώπη”.

Για την επιτυχία της Εθνικής ομάδας των εφήβων είπε: “Το έχουμε στο… αίμα μας οι Έλληνες το μπάσκετ, για μένα είναι ο “Βασιλιάς των Σπορ” στην χώρα μας. Είναι μία ομάδα με πολύ ταλέντο, ήταν δύσκολο να δέσει, είχαν παιδιά από προηγούμενες διοργανώσεις, ορισμένοι ήταν και κουρασμένοι. Είδαμε ότι μετά την δεύτερη φάση έδειξε ένα καλύτερο πρόσωπο, κέρδισε πολύ καλές ομάδες και δίκαια κέρδισε το χρυσό μετάλλιο. Το ελληνικό μπάσκετ έχει παρόν, παρελθόν και μέλλον” ενώ πρόσθεσε για τα νέα παιδιά: “Είναι σημαντικόα υτά τα παιδιά να μην… ψηλώσουν απότομα. Σε αυτό παίζει ρόλο η οικογένεια και οι… αυλικοί. Σίγουρα πρέπει να θέλουν από μόνοι τους να δουλέψουν, χάθηκαν πολλά ταλέντα που είχαν λάθος νοοτροπία, μέσα επίσης από την διαδικασία της ομάδας να βρούνε χρόνο συμμετοχής και να βρούνε χρόνο στο ρόστερ”.

Προτεινόμενα Άρθρα