«Πολυτέλεια για τη Football League»

από AllAboutARIS

Στην εκπομπή «AllAboutARIS on air» στον «Libero 107,4» φιλοξενήθηκε ο Γιώργος Κυκερίδης, ο άνθρωπος που έφερε τον Κάρλο Κόστλι στην Ελλάδα για λογαριασμό της Βέροιας.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο Γιώργος Κυκερίδης στην εκπομπή «AllAboutARIS on air» στον «Libero 107,4»:

Για τη μεταγραφή του Κόστλι στη Βέροια: «Ο Κόστλι ήταν μία μεταγραφή της τελευταίας στιγμής. Ψάχνοντας έναν ψηλό επιθετικό, φέραμε τον Κόστλι που μας βοήθησε πάρα πολύ. Ήταν ένας γνωστός ποδοσφαιριστής από τη συμμετοχή του στην Εθνική Ονδούρας. Τότε αγωνιζόταν στο τοπικό πρωτάθλημα».
                     
Για τα χαρακτηριστικά του ως ποδοσφαιριστής: «Παρότι είναι πολύ ψηλός, είναι πολύ καλός χαμηλά. Η “Κόστλια” ντρίπλα του είναι στο βιβλίο Γκίνες. Πάει τον αντίπαλο στις πλάγιες γραμμές και τον ντριπλάρει με έναν τρόπο που τον αφήνει πίσω. Δεν υπάρχει περίπτωση να τον κόψει ο αμυντικός. Παίζει πολύ καλά με το σώμα του και για το ύψος του δεν είναι αργός. Εχει επίσης πολύ καλή κεφαλιά εκτέλεσης, δηλαδή όταν σηκώνεται μέσα στην περιοχή στέλνει τη μπάλα στην εστία, αλλά έχει πρόβλημα στην κεφαλιά διεκδίκησης. Όταν γίνονται γεμίσματα προς την αντίπαλη περιοχή δεν μπορεί εύκολα να σπάσει τη μπάλα στους πλάγιους παίκτες. Δεν είναι κλασσικός φορ, μπορεί να βγει και στα πλάγια να βοηθήσει. Στη Βέροια με προπονητή τον Δημήτρη Καλαιτζίδη έπαιζε στην επίθεση μαζί με τον Μπαργκάν. Είναι μεγάλη προσωπικότητα και πολύ και πολύ καλός χαρακτήρας, οικογενειάρχης. Στη Βέροια δεν μπόρεσε να προσφέρει όσα μπορούσε γιατί είχε υποχρεώσεις με την Εθνική της χώρας του κι έφευγε συνέχεια. Υπήρχε πρόβλημα με τα μακρινά ταξίδια και την αλλαγή ηπείρου και ήθελε 15 μέρες να συνέλθει».

Για το αν θα αποτελέσουν οι υποχρεώσεις του με την Εθνική Ονδούρας πρόβλημα για τον ΑΡΗ: «Εδώ και έναν χρόνο έχουν κάνει ανανέωση, καλούνται πλέον νεότεροι παίκτες και ο Κόστλι δεν βρίσκεται στις επιλογές του προπονητή. Δουλεύουν διαφορετικά με παίκτες γεννημένους από το 1990 και μετά. Πιστεύω ότι θα είναι πολύ καλύτερος απ’ ότι ήταν στη Βέροια γιατί θα βρίσκεται συνεχώς εδώ».

Για το κατά πόσο θα βοηθήσει τον ΑΡΗ στη Football League: «Είναι πολυτέλεια για αυτή την κατηγορία. Είναι ποδοσφαιριστής που χαίρεσαι να τον βλέπεις. Ο ΑΡΗΣ θέλει τέτοιες μεταγραφές, παίκτες με ποιότητα, εμπειρία και μεγάλη προσωπικότητα. Πέρσι έπαιζε στην πρώτη κατηγορία της Τουρκίας με την Γκαζιαντέπ, δεν είχε πολλές συμμετοχές, αλλά δεν έχει σχέση αυτό. Είχα μιλήσει μαζί του και μου είπε ότι υπήρχε πρόβλημα με τον προπονητή, έπαιζε διαφορετικά και ο Κόστλι δεν ήταν συνηθισμένος. Είχε μόλις 7 συμμετοχές, όμως αν είχε 30 θα ήταν δύσκολο να έρθει στην Ελλάδα. Και στη Βέροια όταν ήρθε, η προηγούμενη σεζόν του δεν ήταν καλή. Μετά τη Βέροια όμως πήγε στην Κίνα με συμβόλαιο τριπλάσιο».

Για τον Σανιά που αποτέλεσε εισήγηση του κ. Κυκερίδη αλλά δεν πρόσφερε τα αναμενόμενα στον ΑΡΗ: «Εχω κάνει πολλές μεταγραφές, έχω φέρει τον Μπεν, τον Ολαιτάν, τον Κόστλι. Αν τους έβαζα σε σειρά, θα επέλεγα τον Σανιά πάνω από αυτούς. Κάποτε θα λυθεί το μυστήριο με τον Σανιά. Δεν θα κόψει το ποδόσφαιρο στα 24 του. Είχε κάποια θέματα με το ιατρικό επιτελείο. Τους πρώτους 3 μήνες ήταν πολύ καλός και στη συνέχεια έμοιαζε σαν να ξέχασε το ποδόσφαιρο. Αρα κάτι συνέβαινε, κάτι το οποίο έχει σχέση με την υγεία του, όχι με τη μνήμη του. Τον έβλεπα κι εγώ και στεναχωριόμουν. Για παράδειγμα σε ένα παιχνίδι στη Φλώρινα με τον Φιλώτα αναρωτιόμουν αν ήταν ο ίδιος Σανιά ή αν είχε κατέβει κάποιος άλλος από το αεροπλάνο». 

Για την Football League και ποιες ομάδες πιστεύει ότι θα πρωταγωνιστήσουν: «Βλέπω δυνατούς τον Απόλλωνα Σμύρνης, τη Λάρισα και την Ελευσίνα. Η Ελευσίνα έχει αποκτήσει τον Στεφάνοβιτς από την Καλλονή, τον Μουμίν και κάποιους κεντρικούς αμυντικούς με μεγάλη εμπειρία από την Football League. Επίσης, τον Αρσενίεβιτς από τον Πανθρακικό που τον παρακολουθούσα από τη Σερβία. Είναι παίκτης με 30 συμμετοχές κάθε χρόνο. Για τη Λάρισα πάντως αμφιβάλλω. Πιστεύω ότι δεν μπορεί ομάδα με πρόεδρο υπό πίεση να κάνει κάτι καλό. Ο ΑΡΗΣ για να μπορέσει να πρωταγωνιστήσει θέλει μεταγραφές τύπου Κόστλι. Ποδοσφαιριστές με ποιότητα και κυρίως μεγάλη προσωπικότητα. Μεταξύ των δύο αυτών χαρακτηριστικών, προτιμότερο είναι να έρθει μέτριος ποδοσφαιριστής με μεγάλη προσωπικότητα παρά το αντίθετο. Είδαμε και πέρσι παίκτες επιπέδου Superleague να δυσκολεύονται στη Football League με τη φανέλα του ΑΡΗ».

Για τον Κώτσιο που βρίσκεται κοντά στον ΑΡΗ και αν θα βοηθήσει: «Ξεκάθαρα ναι. Τον ξέρω προσωπικά, είναι μεγάλη προσωπικότητα και καλό παιδί. Τέτοιους παίκτες πρέπει να πάρει ο ΑΡΗΣ. Ακριβώς επειδή είναι ο ΑΡΗΣ πρέπει να αποκτά ποδοσφαιριστές καλύτερους από αυτούς που παίρνουν οι άλλες ομάδες». 

Για το αν αυτή την περίοδο υπάρχουν ποδοσφαιριστές διαθέσιμοι που μπορούν να κάνουν τη διαφορά: «Υπάρχουν ποδοσφαιριστές, αλλά είναι φοβερά δύσκολο. Από τη λίστα μου με παίκτες που είχα παρακολουθήσει την προηγούμενη χρονιά, οι περισσότεροι έχουν βρει ομάδα. Ενας από αυτούς που είναι ελεύθερος πάντως, είναι ο Κενάν Μπαργκάν. Δεν υπάρχει μεγαλύτερο ταλέντο από αυτόν, αλλά τον αρέσει λίγο παραπάνω η… καλή ζωή. Δεν είναι όμως κακός χαρακτήρας». 

Για την παρουσία του Μπάμπη Τεννέ στο τεχνικό τιμ του ΑΡΗ: «Είναι πολύ σημαντική. Εχει μεγάλη εμπειρία από την κατηγορία, κάτι που λείπει από τον ΑΡΗ. Και οι επιλογές του είναι καλές. Φάνηκε και από τη Λαμία πέρσι που είχε πολύ καλό ρόστερ». 

Για το που θα εργάζεται την επόμενη σεζόν: «Αυτή τη στιγμή δεν έχω συμφωνήσει με κάποια ομάδα. Μίλησα με τη Βέροια, είμαστε κοντά αλλά δεν ξέρω ακόμα στα σίγουρα». 

Για τους ποδοσφαιριστές από την Αφρική: «Υπάρχουν διαφορετικές κουλτούρες. Για παράδειγμα, ακούς Νιγηριανό, φεύγεις χιλιόμετρα μακριά. Με τους Γκανέζους και τους Σενεγαλέζους είναι καλύτερα τα πράγματα. Μπαίνουν πιο εύκολα σε καλούπι, ειδικά αν έχουν περάσει από τη Γαλλία. Γι’ αυτό και με παραξενεύει η συμπεριφορά του Σανιά. Ηταν για χρόνια στη Γαλλία».

Προτεινόμενα Άρθρα