"Αρέσει" ο ΜακΝίλ

από AllAboutARIS

Μία από τις πρώτες επιλογές του προπονητή του ΑΡΗ για τη θέση του βασικού γκαρντ είναι ο 28χρονος Αμερικανός.

Ο ΜακΝίλ έχει ύψος 1.91 και ήταν μέλος των Phoenix Suns στο πρόσφατο Summer League του Λας Βέγκας (2,1 πόντοι, 1,4 ασσίστ, 1.3 ριμπάουντ σε 14,9 λεπτά). Πρόκειται για έναν παίκτη με εμπειρία από το ευρωπαϊκό μπάσκετ καθώς έχει αγωνιστεί σε Βέλγιο και Ιταλία, ενώ είχε ένα πέρασμα και από την Κίνα. Κατά την περσινή χρονιά, αγωνίστηκε στο NBDL, την αναπτυξιακή λίγκα του ΝΒΑ με τη θυγατρική των Suns, τους Bakersfield Jam, και είχε κατά μέσο όρο 18.5 πόντους, 4 ριμπάουντ, 4.6 ασσίστ σε 32.1 λεπτά συμμετοχής.

Τον Απρίλιο υπέγραψε συμβόλαιο με τους Phoenix Suns και αγωνίστηκε σε 6 αγώνες στο ΝΒΑ. Μετά τη συμμετοχή του στο Summer League του Λας Βέγκας, το συμβόλαιό του (που ήταν μη εγγυημένο) δεν ανανεώθηκε και είναι ελεύθερος να επιλέξει τον επόμενο σταθμό της καριέρας του. Ο 28χρονος έχει αποφοιτήσει από το πανεπιστήμιο του Marquette κι έχει αγωνιστεί κατά το παρελθόν στη Ντέξια Μονς του Βελγίου (2009-10), Rio Grande Valley Vipers (NBDL 2010-11), Μοντεγκρανάρο (Ιταλία 2011-12) και στους Zhejiang Golden Bulls στην Κίνα (2013).

O ΑΡΗΣ ενδιαφέρεται για τον ΜακΝίλ, ωστόσο πρόκειται για έναν πολύ καλό παίκτη με πρόσφατη θητεία στο ΝΒΑ και η περίπτωσή του είναι δύσκολη. Ο Πρίφτης έχει σημειώσει το όνομα του ΜακΝίλ στο… μπλοκάκι του εδώ και καιρό χωρίς όμως να έχει υπάρξει κάτι χειροπιαστό προς το παρόν από την πλευρά των “κιτρίνων”.

Προτεινόμενα Άρθρα