Από την απόφαση στην εφαρμογή

από AllAboutARIS

Το μόνο εύκολο στη ζωή είναι να παρθεί μια απόφαση, από κει και πέρα όμως έχει αποδειχθεί πώς το μεταβατικό στάδιο από τη λήψη αυτής μέχρι και την τελική της εφαρμογή είναι το δύσκολο κομμάτι της υπόθεσης.

Γνωρίζαμε εκ των προτέρων πώς μετά το πέρας της χθεσινής Γ.Σ. του Α.Σ. θα ξημέρωνε μια νέα ημέρα για τον ΑΡΗ όποιο κι αν ήταν το αποτέλεσμα, μια μέρα που αυτόματα θα σηματοδοτούσε και την απαρχή μιας νέας εποχής που όλοι ελπίζουμε να είναι διαφορετική από την προηγούμενη. Το ότι ο κόσμος που κλήθηκε να ψηφίσει έδωσε και πάλι το χρίσμα στην παράταξη του Άλεξ Κάλας μπορεί να σημαίνει πολλά, μπορεί όμως και τίποτα, καθώς μετά την περσινή παταγώδη αποτυχία αυτό που πρέπει να γίνει είναι ο ομογενής επιχειρηματίας μαζί με το επιτελείο του είναι να κάνουν τα πάντα έτσι ώστε να αποφευχθούν τα όποια λάθη έλαβαν χώρα μέχρι σήμερα και αν μη τι άλλο κόστισαν πολύ ακριβά στην ομάδα. Γίνεται εύκολα αντιληπτό από τον καθένα λοιπόν το ότι το δύσκολο κομμάτι για τον ΑΡΗ όχι μόνο δεν τελείωσε, αλλά αντιθέτως τώρα ξεκινάει, μιας και χρόνος για χάσιμο δεν υπάρχει ούτε για δείγμα. Η ανάληψη της ευθύνης- υποχρέωσης που ονομάζεται ΑΡΗΣ Θεσσαλονίκης είναι πολύ απαιτητική κι αυτό πρακτικά δε θα μπορούσε να σημαίνει κάτι άλλο εκτός από την υλοποίηση του στόχου που έχει οριοθετηθεί και δεν είναι άλλος από την επιστροφή της ομάδας στο φυσικό της χώρο Από σήμερα λοιπόν επιβάλλεται οι άνθρωποι της ομάδος να δουλέψουν και να προετοιμαστούν πυρετωδώς έχοντας ως μόνη στόχευση να ολοκληρώσουν της τυπικές διαδικασίες και να τραβήξει η ομάδα το δρόμο που θα την οδηγήσει προς μια συγκεκριμένη κατεύθυνση.

Το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας ήταν αν μη τι άλλο σαφές και απέστειλε με τον πλέον εμφατικό τρόπο ένα εξίσου ξεκάθαρο μήνυμα για το μέλλον του ΑΡΗ, ένα μέλλον που σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να υποθηκευθεί κάτω από αμφιβολίες και ενστάσεις, αλλά να είναι διανθισμένο με αισιοδοξία και ελπίδες ούτως ώστε να μην συνεχίσει η ομάδα να είναι εγκλωβισμένη στην εσωστρέφεια της που όλα τα προηγούμενα χρόνια λειτουργούσε ως μέγκενη που δεν άφηνε τον Σύλλογο να απαγκιστρωθεί από τα χιλιοειπωμένα προβλήματα του. Πρέπει να αντιληφθούν άπαντες πώς οι απαιτήσεις είναι συγκεκριμένες και δεν πρέπει ούτε να αποκλίνουμε από αυτές, αλλά ούτε και να χάσουμε το δρόμο προς το δέντρο κοιτώντας το δάσος. Ο ΑΡΗΣ την επόμενη χρονιά πρέπει και θα αγωνιστεί στην Football League διότι μόνο έτσι θα μπορέσει να κάνει το μεταβατικό βήμα που υποχρεούται να κάνει με σκοπό να προχωρήσει παρακάτω με ένα πιο συγκεκριμένο σχέδιο για την επόμενη μέρα.

Από εκεί και μετά και χθες κάποιοι απέδειξαν πώς βάζουν τον εαυτό τους πάνω από το καλό και το συμφέρον της ομάδος. Κάτι τέτοιο ίσως ηχεί πολύ βαρύ στα αυτιά κάποιων, ωστόσο για ακόμη μια φορά δεν έλειψαν οι δυστυχώς συνηθισμένες πλέον σκηνές εντάσεων που δεν μπορεί να μην πιστεύει ο οποιοσδήποτε πώς αποτελούν τροχοπέδι για την σωστή λειτουργία των θεσμών. Δεν νοείται η ομάδα να είναι βαριά πληγωμένη κι αντί κάποιοι να ψάχνουν τρόπους ώστε να επουλώσουν τις πληγές της να της ρίχνουν ακόμη περισσότερο αλάτι όντας κρυμμένοι πίσω από το υποτιθέμενο ενδιαφέρον τους για αυτήν.

Βεβαίως αυτό που φάνηκε να ενοχλεί μεγάλη μερίδα του κόσμου είναι η απουσία του Δημήτρη Καλαιτζίδη από την χθεσινή Γ.Σ. ενός ανθρώπου που μπορεί να μην ήταν ο βασικός χρηματοδότης της ομάδος, ήταν όμως αυτός που στο μεγαλύτερο κομμάτι της χρονιάς κινούσε τις διαδικασίες για να βγει η περσινή χρονιά και να οδηγήσει την ομάδα στην άνοδο κάτι που εντέλει δεν κατάφερε τουλάχιστον σε αγωνιστικό επίπεδο.

Προτεινόμενα Άρθρα