Το ξαφνικό κώλυμα για Αρβανιτίδη που δεν ανησυχεί!

από Χρύσανθος Τσαλτίδης

Η αποκάλυψη του SDNA για τη μετοχική σχέση του Γιώργου Αρβανιτίδη με την ΠΑΕ Βέροια, ενεργοποίησε τους ανθρώπους του ΑΡΗ, οι οποίοι ζήτησαν ήδη από την ΕΕΑ τη μετοχική σύνθεση της Βέροιας, ενόψει της απογευματινής Γ.Σ. του συλλόγου.

Την ώρα που στην απογευματινή (18:00) Γ.Σ. του Άρη αναμένεται «μάχη» στην κάλπη που θα αναδείξει τον νέο ιδιοκτήτη, το SDNA έφερε στο φως της δημοσιότητας μια αποκάλυψη που τάραξε τα νερά, ανατρέποντας τα δεδομένα. Ο υποψήφιος για την ιδιοκτησία, Νίκος Αρβανιτίδης, γιος του πρώην ιδιοκτήτη της Βέροιας, Γιώργου Αρβανιτίδη, δεν μπορεί να πάρει στην κατοχή του το πλειοψηφικό πακέτο, επειδή ο πατέρας του διατηρεί ακόμα μετοχές στη Βέροια. Αμέσως μετά το δημοσίευμα, οι άνθρωποι του ΑΡΗ, όπως επιβεβαιώνει ο πρόεδρος κ. Οικονόμου ζήτησαν από την ΕΕΑ τη μετοχική σύνθεση της Βέροιας, προκειμένου να διαπιστώσουν αν κατέχει κάποιο ποσοστό ο Γιώργος Αρβανιτίδης και ποιο είναι αυτό! 

Το πρόβλημα είναι πως ο Γιώργος Αρβανιτίδης συνεχίζει να διατηρεί στην κατοχή του ποσοστό μετοχών της ΠΑΕ Βέροια και ο νόμος απαγορεύει σε οποιοδήποτε συγγενικό πρόσωπο 1ου βαθμού να κατέχει μετοχές σε οποιαδήποτε άλλη ποδοσφαιρική εταιρία με ποσοστό άνω του 10%.

Οπότε, όσο ο Γιώργος Αρβανιτίδης παραμένει μέτοχος στη Βέροια, ο γιος του, Νίκος Αρβανιτίδης, δεν μπορεί να εμπλακεί διοικητικά στον ΑΡΗ, καθώς δεν επιτρέπεται να αποκτήσει το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών του!

Μετά την αποκάλυψη αυτή, οι υπεύθυνοι του ΑΡΗ ενεργοποιήθηκαν και έψαξαν το θέμα, ενόψει της απογευματινής διαδικασίας, ζητώντας εσπευσμένα από την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού τη μετοχική σύνθεση της ΠΑΕ Βέροια.

Την ίδια στιγμή ο νομικός κ. Κυρκούδης που εκπροσωπεί τον κ. Αρβανιτίδη σημείωσε ότι εφόσον “κλειδώσει” η άνοδος του ΑΡΗ και παμε σε διαδικασία νέας ΠΑΕ, ο Γιώργος Αρβανιτίδης θα παραχωρήσει τις μετοχές της Βέροιας και επομένως δεν θα υφίσταται πλέον το κώλλυμα και για το Νίκο Αρβανιτίδη. 

Δεν θα πρέπει άλλωστε να ξεχνά κανείς ότι η κίνηση είναι 4 ανθρώπων και επομένως αρχικά τις μετοχές θα μπορούσε να τις πάρει και κάποιος εκ των άλλων τριών (Τσοχαταρίδης, Νάτσης, Ανθουλάκης).

Προτεινόμενα Άρθρα