Δεύτερη στο «Θέτις Καπ» η Εθνική γυναικών

από AllAboutARIS

Έλαβε τέλος το «Θέτις Καπ» στο κολυμβητήριο του Καρπενησίου, το οποίο βρήκε νικήτρια την Ρωσία που επικράτησε της Εθνικής μας με 14-13 στα πέναλτι (σ.σ. 9-9 κανονική διάρκεια) και κατέλαβε την πρώτη θέση, πετυχαίνοντας 3 νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια.

Τα κορίτσια της Εθνική μας βρέθηκαν να χάνουν αρχικά με 5-3. Μετά γύρισαν το ματς στο 6-6 για να πάει το ματς στα πέναλτι.

Εκεί, οι Ρωσίδες επικράτησαν, με τις Χριστίνα Τσουκαλά και Μαργαρίτα Πλευρίτου να αστοχούν σε 3 πέναλτι για την ελληνική ομάδα. MVP της διοργάνωσης ήταν η Αλεξάνδρα Ασημάκη, ενώ τοπ κίπερ η Καρνάουκ της Ρωσίας . Πρώτη σκόρερ αναδείχθηκε η Αντιγόνη Ρουμπέση που σημείωσε 8 γκολ. Τα οκτάλεπτα: 3-5, 3-1, 1-0 και 2-3.

Τα κυριακάτικα αποτελέσματα:
Ιταλία- Κίνα 9-15
Ελλάδα – Ρωσία 13-14 (9-9) κανονική διάρκεια

Η τελική βαθμολογία
1. Ρωσία 9
2. Ελλάδα 6
3. Κίνα 3
4. Ιταλία 0

Ο ομοσπονδιακός Γιώργος Μορφέσης τόνισε από μέρους του για:

Το τουρνουά και τα συμπεράσματά του: Ήταν το πιο σημαντικό για εμάς τεστ, αυτό με την Ρωσία. Μετά την χθεσινή προσπάθεια με την Κίνα, σήμερα ξεκινήσαμε νωθρά κάνοντας λάθη στην άμυνα αλλά στη συνέχεια βελτιωθήκαμε. Συνεχίζουμε με φόντο το Καζάν.

Η αρχηγός της ομάδας, Αντιγόνη Ρουμπέση, από την άλλη επισήμανε για:

Το τι κρατάει από τον θεσμό: Φεύγουμε με θετικά μηνύματα από τη διοργάνωση αυτή για το Καζάν. Είμαστε ευχαριστημένοι και θα κοιτάξουμε να διορθώσουμε κάποια σημεία του παιχνιδιού μας, μέχρι την αναχώρησή μας για το Καζάν.

Προτεινόμενα Άρθρα