Ζήλεψαν την Αγγλία

από AllAboutARIS

Η Γερμανική Ποδοσφαιρική Λίγκα έχει θέσει ως στόχο για το επόμενο τηλεοπτικό deal που θα υπογράψει το ποσό του 1 δισ. ευρώ, όπως αποκάλυψε ο πρόεδρός της, Κρίστιαν Σέιφερτ.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα Die Welt, ο επικεφαλής τηςγερμανικής Λίγκας ξεκαθάρισε πως όποια τηλεοπτικά δίκτυα επιθυμούν να αποκτήσουν τα δικαιώματα μετάδοσης των αγώνων της Μπουντεσλίγκα από το2017 και μετά (όταν ολοκληρωθεί το τωρινό συμβόλαιο) θα πρέπει να βάλουν το χέρι βαθιά στην τσέπη και να κάνουν πρόταση τουλάχιστον 1 δισ.

Οδηγός για τις κινήσεις των Γερμανών αποτελεί το αγγλικό παράδειγμα, όπου η Πρέμιερ Λιγκ είναι το πιο εμπορικό και κερδοφόρο πρωτάθλημα στον κόσμο. Είναι σίγουρο πως η Μπουντεσλίγκα δεν μπορεί να πιάσει τα περίπου 11 δισ. ευρώ που αναμένεται να φτάσουν τα συνολικά τηλεοπτικά έσοδα της αγγλικής Λίγκας, ωστόσο αυτό δε σημαίνει πως δεν μπορούν να ακολουθήει τον στρατηγικό τρόπο με τον οποίο κινούνται στην Αγγλία.

Το επόμενο τηλεοπτικό συμβόλαιο θα είναι κομβικής σημασίας για το πρωτάθλημα, όπως κομβικής σημασίας θα είναι και πως θα κινηθούν οι γερμανικές ομάδες όταν δουν τα ταμεία τους να γεμίζουν. «Η συμφωνία στην Αγγλία έχει επιπτώσεις και στη Μπουντεσλίγκα», είπε ο Σέιφερτ. «Το χρήμα θα αρχίσει να πολλαπλασιάζεται και οι σύλλογοι θα πρέπει να φερθούν και να επενδύσουν έξυπνα. Δεν πρέπει να αρχίσουμε να τρέχουμε πίσω από το καρότο που κρατάει το αγγλικό πρωτάθλημα, αλλά να βλέπουμε και τι συμβαίνει σε Ισπανία και Ιταλία, έτσι ώστε να σιγουρέψουμε πως θα βρισκόμαστε μπροστά τους».

Μία μέθοδος που σκέφτονται να χρησιμοποιήσουν έτσι ώστε να ανεβάσουν την αξία του τηλεοπτικού προϊόντος, είναι να αλλάξουν τις ώρες διεξαγωγής και μετάδοσης των αγώνων, καθώς και να αφαιρέσουν ματς από την ελεύθερη τηλεόραση και να ταπροσθέσουν στο συνδρομητικό πακέτο.

Προτεινόμενα Άρθρα