"Παρασκευή ή Δευτέρα η ΓΣ"

από AllAboutARIS

Ο Γενικός Γραμματέας του Α.Σ. ΑΡΗΣ, Σάββας Αναστασίου, τόνισε ότι όλοι οι υποψήφιοι θα έχουν το χρόνο να παρουσιάσουν το πλάνο τους και το σώμα Ερασιτέχνη θα ψηφίσει την πιο κατάλληλη πρόταση με γνώμονα το συμφέρον του συλλόγου.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Σάββα Αναστασίου στον “Libero 107.4”:

Για το ΔΣ του Ερασιτέχνη: “Σήμερα το βράδυ έχουμε έκτακτο Διοικητικό Συμβούλιο που θα πραγματοποιηθεί γύρω στις 8. Υπάρχουν οι προτάσεις όπως έχουν γίνει γνωστές και έχουν καταφθάσει στο σύλλογο. Θα δρομολογηθούν οι αποφάσεις και θα ανακοινώσουμε την έκτακτη Γενική Συνέλευση όπου εκεί πλέον θα ακούσουμε όλους του υποψηφίους να παρουσιάζουν το πλάνο και το οργανόγραμμά τους. Θα τους δοθεί ο αντίστοιχος χρόνος και θα ακολουθήσει ψηφοφορία ώστε να αποφασίσει το σώμα το τι μέλλει γενέσθαι για το μέλλον του ποδοσφαιρικού ΑΡΗ”.

Για τα μέλη που έχουν δικαίωμα ψήφου: “Είναι μικρός ο αριθμός. Δεν γνωρίζω ακριβώς, είναι 168-175 περίπου. Από αυτούς το «παρών» στην προηγούμενη Γενική Συνέλευση είχαν δώσει οι 58-60 άτομα. Είναι λίγοι αυτοί που έχουν δικαίωμα ψήφου. Δικαίωμα παρουσίας όμως έχουν πολύ περισσότερα άτομα. Πάντα πίστευα ότι ο ΑΣ θα έπρεπε να έχει πάνω από 1000 άτομα. Δεν γίνεται να παίρνεις αποφάσεις με 50-60 άτομα. Δυστυχώς τα τελευταία χρόνια ο Ερασιτέχνης είχε απαξιωθεί και δεν είχαν ενδιαφέρον τα μέλη να συμμετέχουν. Είχαν στραφεί στη Λέσχη αλλά μετά κι αυτή άρχισε να παραπαίει. Ο ΑΣ έπρεπε να είναι δυνατότερος. Υπάρχει και μία πρόσκληση στο facebook να γραφτούν νέα μέλη στον ΑΣ”. 

Για το πότε θα γίνει η Γενική Συνέλευση: “Παρασκευή ή Δευτέρα θα οριστεί. Θα το αποφασίσουμε σήμερα”. 

Για την εγκυρότητα των προτάσεων και το αν πρέπει να γίνει ξεκαθάρισμα από τον Ερασιτέχνη: “Απόψε θα έχουμε τις προτάσεις για την ανάληψη του ποδοσφαιρικού τμήματος στα χέρια μας και θα κάνουμε μία πρώτη αξιολόγησή τους. Είναι όμως αναφαίρετο δικαίωμα του κάθε ενδιαφερόμενου να θέσει υποψηφιότητα και να παρουσιάσει με πλάνο και οργανόγραμμα τις θέσεις του. Χρειάζονται και έμπρακτες εξασφαλίσεις για την επόμενη μέρα του ποδοσφαιρικού ΑΡΗ. Δεν θέλουμε να εμπλακούμε σε περιπέτειες γιατί έχουμε «καεί». Πρέπει να έχουμε την πιο κατάλληλη και σωστή πρόταση. Πιστεύω ότι πρώτα απ’ όλα θα λειτουργήσει η λογική και το σώμα θα αποφασίσει με γνώμονα το συμφέρον του ΑΡΗ”. 

Για το ρόλο του ΔΣ του Ερασιτέχνη: “Ο ρόλος μας είναι να είμαστε αρωγοί της κάθε προσπάθειας και θεματοφύλακας που διασφαλίζει το μέλλον όλο του συλλόγου. Πόσω μάλλον του ποδοσφαίρου που ταλαιπωρείται πολύ το τελευταίο διάστημα μη γνωρίζοντας σε ποια κατηγορία θα αγωνιστεί. Πιστεύω ότι θα δρομολογηθούν σωστά τα πράγματα”. 

Για το αν θα υπάρχουν δικλείδες ασφαλείας από τον ΑΣ: “Θα μπουν ορισμένες ρήτρες. Δεν πρόκειται να γίνει μία ανάληψη ενός τμήματος χωρίς τις αντίστοιχες εμπράγματες διασφαλίσεις. Αν δεν υπάρχουν αυτά δεν μπορεί να αναλάβει κάποιος υποψήφιος. Δεν θέλουμε να εμπλακούμε σε πειράματα. Θα είμαστε πολύ προσεκτικοί”. 

Για την πρόταση Γαλανού και τη δικαστική διαμάχη του με τον ΑΣ: “Δεν θέλω να σχολιάσω την συγκεκριμένη πρόταση. Υπάρχει μία δικαστική διαμάχη μεταξύ του ΑΣ και του κ. Γαλανού. Από κει και πέρα, αν ο κ. Γαλανός έχει διάθεση να αποπληρώσει αυτό το χρέος που είναι υπαρκτό και έχει γίνει γνωστό, είναι αναφαίρετο δικαίωμά του να παρουσιάσει το πλάνο του και να εξηγήσει τι μέλλει γενέσθαι”. 

Για τα παραστατικά της πλευράς Γαλανού που ισχυρίζεται ότι έχουν παραδοθεί στον κ. Ταουξίδη και αν μίλησε με τον πρώην πρόεδρο: “Δεν έχω καμία συζήτηση με τον κ. Ταουξίδη. Απ’ όσο ξέρω, ο κ. Γαλανός δεν έχει προσκομίσει τα αντίστοιχα παραστατικά τα οποία όφειλε. Η συγκεκριμένη υπόθεση έχει δρομολογηθεί με το νομική τμήμα του ΑΣ και δεν θέλω να πάρω περαιτέρω προσωπική θέση. Θα συζητηθεί η πρότασή του το βράδυ στο ΔΣ μαζί με όλες τις άλλες. Έχει την ευκαιρία ο κ. Γαλανός να φέρει τα απαραίτητα έγγραφα και να ξεκαθαρίσει τη θέση του”.

Για τα ερωτήματα του κ. Ζαμπέτα: “Αυτό θα τεθεί στο συμβούλιο και θα συζητηθεί. Θα ακολουθήσουμε μία κοινή γραμμή και θα του δοθούν κάποιες απαντήσεις”. 

Για τις προτάσεις Κάλας και Αρβανιτίδη: “Στη Γενική Συνέλευση όποιοι κι αν είναι υποψήφιοι, θα έρθουν και στον απαραίτητο χρόνο που θα τους δοθεί (που θα είναι περίπου 15-20 λεπτά) θα τοποθετηθούν με βάση το πλάνο και το οργανόγραμμά τους. Θα ακολουθήσουν ερωτήσεις και στο τέλος πιθανότατα θα στηθεί μία κάλπη για να ψηφιστεί η καταλληλότερη πρόταση από το σώμα”.

Για το πότε θα ξέρει ο ΑΡΗΣ σε ποια κατηγορία θα αγωνίζεται: “Από τα λεγόμενα της ΕΠΟ και τις τοποθετήσεις των αρμοδίων, σε μία εβδομάδα θα έχει ξεκαθαρίσει το θέμα μέσω διαιτητικού δικαστηρίου. Θα έχουμε μία ξεκάθαρη απάντηση για να ηρεμήσει η ομάδα και ο κόσμος αλλά και να αρχίσει ο σχεδιασμός για την επόμενη χρονιά”.

Για την πιθανότητα να γίνει συνέντευξη Τύπου από τους υποψήφιους: “Μέχρι στιγμής υπάρχουν οι έγγραφες προσκλήσεις ενδιαφέροντος. Από κει και πέρα θα περιμένουμε και θα πράξουμε καταλλήλως”. 

Για το τμήμα βόλεϊ: “Είχα κάνει κάποιες επαφές με τους ανθρώπους που ασχολούνται με το τμήμα του βόλεϊ. Προς το παρόν, το θέμα έχει παγώσει λόγω των πολιτικοοικονομικών εξελίξεων. Έχει δρομολογηθεί ένα νέο ΔΣ του ΤΑΠ. Υπάρχουν υποσχέσεις από κάποιους ανθρώπους για οικονομική βοήθεια. Δεν γνωρίζω κάτι παραπάνω αυτή τη στιγμή. Πιστεύω ότι θα υπάρχουν θετικές εξελίξεις. Έχουμε ρίξει αυτή την περίοδο το βάρος στο ποδοσφαιρικό τμήμα που είναι η κύρια πηγή εσόδων του ΑΣ”.

Προτεινόμενα Άρθρα