"Η συμφωνία είναι δύσκολη, αλλά ο λαός θα στηρίξει…"

από Χρύσανθος Τσαλτίδης

«Κερδίσαμε τη λαϊκή μας κυριαρχία. Εξασφαλισμένη χρηματοδότηση για την επόμενη 3ετία»!

Ο Αλέξης Τσίπρας, εξερχόμενος της Συνόδου Κορυφής, δήλωσε: «Δώσαμε μία σκληρή μάχη 6 μήνες τώρα. Παλέψαμε μέχρι τέλους προκειμένου να διεκδικήσουμε ότι καλύτερο. Μια συμφωνία για να σταθεί η χώρα όρθια στα πόδια της και ο ελληνικός λαός να συνεχίσει να αγωνίζεται. Βρεθήκαμε σε σκληρά διλήμματα. Προσπαθήσαμε να αποτρέψουμε την επιβολή των πιο ακραίων κύκλων στην Ευρώπη. Αποτρέψαμε τη μεταφορά δημόσιας περιουσίας στο εξωτερικό, αποτρέψαμε το σχέδιο της χρηματοπιστωτικής ασφυξίας και την κατάρρευση του χρηματοπιστωτικού συστήματος. Σχέδιο που είχε αρχίσει να υλοποιείται. Τέλος σε αυτή τη σκληρή μάχη πετύχαμε την αναδιάρθρωση του χρέους. Έχουμε αφήσει μια σημαντική παρακαταθήκη για την αναγκαία αλλαγή σε όλη την Ευρώπη. Η Ελλάδα και εμείς θα συνεχίσουμε να παλεύουμε ώστε να ξαναγυρίσουμε στην ανάπτυξη και να κερδίσουμε τη λαϊκή μας κυριαρχία. Το μήνυμα της αξιοπρέπειας το στείλαμε σε ολόκληρο τον κόσμο.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους τους συνεργάτες μου που δώσανε μια πολύ σκληρή μάχη, μια μάχη που στο τέλος θα δικαιωθεί. Η απόφαση σήμερα κρατάει την Ελλάδα σε συνθήκες χρηματοπιστωτικής ευστάθειας. Δίνει δυνατότητες ανάκαμψης. Βέβαια ξέραμε πως ήταν μια συμφωνία που η υλοποίησή της ήταν δύσκολη. Τα μέτρα ήταν αυτά που ψηφίστηκαν στη Βουλή. Μέτρα που θα οδηγήσουν σε υφεσιακές τάσεις. Αυτά που πετύχαμε όμως θα δημιουργούσουν την αίσθηση πως το Grexit αποτελεί παρελθόν και αυτό θα φέρει το κύμα επενδύσεων που θα αντισταθμίσει τις τάσεις.

Ελπίζω πως η μεγάλη μερίδα του ελληνικού λαού θα υποστηρίξει την προσπάθεια. Ελπίζω πως κατανοεί το γεγονός ότι δώσαμε μεγάλη μάχη και επίσης ότι τα όποια βάρη θα κατανεμηθούν με κοινωνική δικαιοσύνη. Δεν θα πληρώσουν μόνο αυτοί που τόσα χρόνια πλήρωναν. Τώρα θα φορτωθούν τα βάρη και αυτοί που ξέφευγαν τα προηγούμενα χρόνια επειδή τους προστάτευαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις. Τώρα πλέον το ίδιο σκληρά πρέπει να παλέψουμε και με τα κατεστημένα εντός των συνόρων. Η Ελλάδα χρειάζεται σημαντικές μεταρρυθμίσεις και αυτή είναι υπόσχεση για τη νέα προσπάθεια που ξεκινάει αύριο».

Προτεινόμενα Άρθρα