Σώζουν και την Κέρκυρα!

από Νίκος Παπαδόπουλος

Τα υπόλοιπα μέλη της ΕΕΑ επέμειναν για την αποβολή της Κέρκυρας

Οι παλινωδίες δεν έχουν τελειωμό στον ελληνικό αθλητισμό! Ο πρόεδρος της ΕΕΑ Κωνσταντίνος Παπαλάκης, με προσωπικό… πραξικόπημα έναντι των άλλων μελών που ψήφισαν υποβιβασμό της Κέρκυρας, αποφάσισε να τη σώσει! Χαμός στην Επιτροπή, επεισοδιακή συνεδρίαση με παραιτήσεις και… χυμένους καφέδες.

Ο Κωνσταντίνος Παπαλάκης είναι επίτιμος αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου και παρά τις έντονες και ξεκάθαρες αντιρρήσεις των υπόλοιπων μελών της ΕΕΑ επέμενε να μην σταλεί η έκθεση στο αρμόδιο δικαιοδοτικό όργανο για την αποβολή της Κέρκυρας από το πρωτάθλημα! Υπογράμμισε, μάλιστα, ο κ. Παπαλάκης ότι θέλει να εξετάσει ξανά την υπόθεση και να την στείλει την επόμενη Πέμπτη!

Βέβαια, την Τρίτη είναι προγραμματισμένο να διεξαχθεί η κλήρωση της Super League και θα πρέπει να είναι ξεκάθαρο ποιες ομάδες θα συμμετάσχουν στην κλήρωση για το νέο πρωτάθλημα.

Τα υπόλοιπα μέλη της ΕΕΑ επέμεναν ότι η Κέρκυρα πρέπει να αποβληθεί και τόνιζαν πως η υπόθεση συζητήθηκε με βάση το άρθρο 69. Με βάση αυτό το άρθρο είχαν αποκλειστεί στο παρελθόν Ολυμπιακός Βόλου και Καβάλα. Τότε, μάλιστα, δεν υπήρχε έγγραφο που να έδειχνε εικονική μεταβίβαση, ενώ στην περίπτωση της Κέρκυρας υπάρχει…

Παρά τις αντιρρήσεις των μελών της ΕΕΑ, ο Παπαλάκης ήταν κάθετος και επέμενε ότι θέλει να επεξεργαστεί περαιτέρω την υπόθεση. Σε εκείνο το σημείο πήρε τον λόγο ο εισηγητής Παναγιώτης Περράκης, ο οποίος ήταν επικεφαλής της νομοπαρασκευαστικής επιτροπής που νόμου Κοντομή. «Τι σημαίνει να το επεξεργαστείς; Το δημοσιεύσαμε. Τι πάει να πει ότι θες τώρα να το επεξεργαστείς»;

Στις 2 Ιουλίου η ΕΕΑ είχε εκδώσει την συγκεκριμένη ανακοίνωση, άλλωστε! Και ήταν ξεκάθαρη: ”Η Επιτροπή έκρινε ότι συντρέχει περίπτωση εφαρμογής του άρθρου 69 παρ.12 ν.2725/99 και θα αποστείλει έκθεση στο αρμόδιο δικαιοδοτικό όργανο για την αποβολή της ομάδας από το πρωτάθλημα. Η απόκτηση των μετοχών από τον Ίσσαρη είναι εικονική και η Επιτροπή του απαγορεύει την άσκηση όλων των δικαιωμάτων από τις μετοχές αυτές».

Σύμφωνα με πληροφορίες σε εκείνο το σημείο ανέβηκαν οι τόνοι και ο Παπαλάκης άρχισε να ωρύεται, ενώ χύθηκαν και κάποιοι καφέδες!

Ο Παναγιώτης Περράκης απείλησε με παραίτηση και ο πρόεδρος της ΕΕΑ ξεκαθάρισε ότι δεν θα στείλει την απόφαση ως την άλλη Πέμπτη! Κάτι που σημαίνει ότι η Κέρκυρα θα μπει κανονικά στην κλήρωση της Super League.

Τα όσα έγιναν στην επεισοδιακή συνεδρίαση της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού δημιούργησαν ένα εκρηκτικό κλίμα και η κατάσταση ξέφυγε τελείως. Σύμφωνα, πάντως, με τις πληροφορίες ο πρόεδρος της ΕΕΑ Κωνσταντινός Παπαλάκης αποφάσισε την Παρασκευή να προχωρήσει την υπόθεση της Κέρκυρας με το άρθρο 77, που σημαίνει μόνο πρόστιμο για τους Φαίακες και όχι υποβιβασμό! Η απόφαση δεν θα έχει την υπογραφή των άλλων μελών, ενώ ο Παναγιώτης Περράκης αποφάσισε να παραιτηθεί!

Βέβαια η συγκεκριμένη απόφαση για το μέλλον της Κέρκυρας είναι πολύ πιθανό να χρησιμοποιηθεί στο μέλλον ως δεδικασμένο, δεδομένου ότι εκκρεμμούν οι αποφάσεις της ΕΕΑ για την καταγγελία της ΚΑΕ Ολυμπιακός σε βάρος του Μάνου Παπαδόπουλου και του Δημήτρη Γιαννακόπουλου, καθώς και η καταγγελία της ΠΑΕ Ολυμπιακός για τη σχέση του Δημήτρη Μελισσανίδη με την ΠΑΕ ΑΕΚ.

Πηγή: sdna.gr

Προτεινόμενα Άρθρα