Στη Νιου Γιορκ Σίτι ο Πίρλο

από AllAboutARIS

Την απόφαση να αφήσει το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο και να συνεχίσει την καριέρα του στο όλο και αναπτυσσόμενο ποδοσφαιρικό πρωτάθλημα MLS των ΗΠΑ, πήρε ο Ιταλός «μαέστρος» Αντρέα Πίρλο.

Ο σπουδαίος μέσος άφησε μετά από 4 χρόνια τη Γιουβέντους για να φορέσει τη φανέλα της Νιου Γιορκ Σίτι, που ανήκει στους ιδιοκτήτες της Μάντσεστερ Σίτι.

Η μεταπήδηση του Πίρλο στις ΗΠΑ ήταν λίγο πολύ γνωστή εδώ και μερικές εβδομάδες, ωστόσο η επιβεβαίωση ήρθε σήμερα (6/7). Αυτή αρχικά έγινε από την πρώην, πλέον, ομάδα του, με τη «Γηραιά Κυρία» να ανακοινώνει πως ο ποδοσφαιριστής αποτελεί παρελθόν. Φυσικά, δεν έλειψε και ένα ευχαριστήριο μήνυμα για τα όσα πρόσφερε ο Πίρλο στην ομάδα του Τορίνο αυτά τα τέσσερα χρόνια.

«Ο Αντρέα Πίρλο ολοκλήρωσε τη θαυμάσια 4ετή πορεία του στη Γιουβέντους, αφού επίσημα ολοκληρώθηκε η μεταγραφή του στην New York City. Ο Πίρλο αντιπροσωπεύει την αρχή και μέχρι τώρα, την πρόοδο εντός κύκλου που έφερε τους μπιανκονέρι ξανά στην κορυφή του ιταλικού και του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου”.

Ο Πίρλο είναι ένα σιωπηλό χάρισμα, ένα σταθερό χέρι στη μέση ενός πάρκου, το ομοίωμα που αναιρεί την άμυνα του αντιπάλου.

Είναι αυτή η απρόσμενη μπαλιά που ανοίγει το παιχνίδι, η ψηλοκρεμαστή μπαλιά που κάνει την ομάδα να στέκεται στα πόδια της.

Είναι τιμή και προνόμιο που μοιραστήκαμε αυτά τα 4 φανταστικά χρόνια με τον Αντρέα και όλοι στη Γιουβέντους του ευχόμαστε τα καλύτερα για το μέλλον του”. Ευχαριστούμε για όλα, Μαέστρο και καλή τύχη», αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση της «Γιούβε».

Λίγο αργότερα ανακοίνωση εκδόθηκε και από τη Νιου Γιορκ Σίτι, η οποία σε ενθουσιώδη τόνο γνωστοποίησε την απόκτηση του πολύπειρου ποδοσφαιριστή. Η ανακοίνωση ξεκαθαρίζει πως ο Πίρλο πήγε ως ελεύθερος, δηλαδή δεν πήρε χρήματα η Γιουβέντους. Να θυμίσουμε πως στην ίδια ομάδα αγωνίζονται οι Φρανκ Λάμπαρντ καιΝταβίντ Βίγια.

Προτεινόμενα Άρθρα