Αποκαλυπτήρια

από AllAboutARIS

Η Οργανωτική Επιτροπή των Ολυμπιακών Αγώνων του Ρίο ντε Τζανέϊρο, αποκάλυψε χθες, παρουσία της Προέδρου της Βραζιλίας, Ντίλμα Ρούσεφ, την Ολυμπιακή δάδα, που θα μεταφέρει την Ολυμπιακή Φλόγα, από την κοιτίδα του Ολυμπισμού, την Αρχαία Ολυμπία, στην χώρα των Αγώνων του 2016.

Αυτό έγινε 399 μέρες πριν από την τελετή έναρξης των Αγώνων του Ρίο ντε Τζανέϊρο και όπως τόνισαν οι αξιωματούχοι της  Οργανωτικής Επιτροπής, ο σχεδιασμός της δάδας, ενσωματώνει το ταλέντο και το πνεύμα της Βραζιλίας.

Στόχος του εν λόγω σχεδιασμού είναι, να αντανακλά την πρωτοφανή συνάντηση μεταξύ του θρύλου της  Ολυμπιακής φλόγας και της ανθρώπινης ζεστασιάς του βραζιλιάνικου λαού.  Η υφή του πυρσού έχει τρίγωνα, που διατρέχουν κατά μήκος του σώματός του, με σκοπό να  «αναφέρονται»  στις ολυμπιακές αξίες της αριστείας, της φιλίας και του σεβασμού, και το κυμαινόμενο κομμάτι να απεικονίζει την  επίδραση των διαφορετικών τμημάτων της «αναφερόμενο» στις προσπάθειες των αθλητών.

Μία από τις κυριότερες καινοτομίες του πυρσού , είναι η μετακίνηση αυτών των τμημάτων, τα οποία ανοίγουν και να επεκταθεί κατακόρυφα, όταν η Ολυμπιακή Φλόγα περνά  από τον έναν λαμπαδηδρόμο στον άλλο.

Τα τμήματα που απεικονίζονται,  αποκαλύπτουν τα στοιχεία εκείνα, που προσδίδουν το άρωμα Βραζιλίας: Ητοι την  διαφορετικότητα, τη μεταδοτική ενέργεια και πληθωρική φύση, με το έδαφος, τη θάλασσα, τα βουνά, τον ουρανό και τον ήλιο. Τα ίδια στοιχεία που  εκπροσωπούνται στα χρώματα της βραζιλιάνικης σημαίας, τα οποία είναι επίσης παρόντα  στην οπτική ταυτότητα του Ρίο 2016.

“Σε 399 ημέρες, άνθρωποι από όλο τον κόσμο θα μας κοιτάζουν κι εμείς από κοντά θα  δούμε την Ολυμπιακή φλόγα να ανάβει  στο Ρίο. Η ημέρα που όλος ο κόσμος θα είναι δίπλα μας, έρχεται .Θα έχουμε την τιμή να είμαστε  η πρώτη χώρα στη Νότια Αμερική, που θα φιλοξενήσει το μεγαλύτερο αθλητικό γεγονός του πλανήτη», δήλωσε η πρόεδρος της Βραζιλίας Ντίλμα Ρούσεφ.

«Είμαστε βέβαιοι ότι πρόκειται να ανταποκριθούμε ως χώρα κι ως λαός , στο υψηλότερο επίπεδο, σε αυτή τη μεγάλη πρόκληση που έχουμε αναλάβει. Η Ολυμπιακή δάδα είναι πραγματικά όμορφη και φανταστική. Θα ταξιδέψει γύρω από τη Βραζιλία και θα μεταφέρονται από τους άνδρες και τις γυναίκες του λαού μας. Θα παραμείνει σε διάφορους δήμους και θα διασχίζουν το έθνος από βορρά προς νότο και την ανατολή στη δύση. Θα είναι ένα μεγάλο έργο της συνεργασίας κι αλληλεγγύης των λαών της Νοτ. Αμερικής», κατέληξε.  

Η Ολυμπιακή λαμπαδηδρομία στην Βραζιλία, θα ξεκινήσει τον Μάιο του 2016. Ξεκινώντας από την πρωτεύουσα της Μπραζίλια και περνώντας μέσα από  500 πόλεις και κωμοπόλεις, με τις 300 από αυτές να φιλοξενήσουν την  Ολυμπιακή Φλόγα. Η  διαδρομή έχει σχεδιαστεί έτσι, ώστε  να φθάσει η Φλόγα στο μεγαλύτερο μέρος της Βραζιλίας.  Η δάδα θα ταξιδέψει 20.000 χιλιόμετρα οδικώς κι άλλα  10 χιλιάδες μίλια από αέρος,  από τη Βόρεια και μεσοδυτική Βραζιλία, ενώ σε κάποιες περιοχές, μεταξύ των πόλεων της Τερεζίνα και Κάμπο Γκράντε…η Φλόγα απλά θα περάσει, χωρίς να γίνει η καθιερωμένη λαμπαδηδρομία.

Η Λαμπαδηδρομία αναμένεται, να ολοκληρωθεί στις 5 Αυγούστου, όταν θα ανάψει την Ολυμπιακή φλόγα στο Στάδιο Μαρακανά  κατά την Τελετή Έναρξης. Χορηγοί της Ολυμπιακής διαδρομής μέσα στην Βραζιλία, ια είναι οι επίσημοι χορηγοί της ΔΟΕ, όπως η Coca-Cola, αλλά και αυτοί του Ρίο 2016 όπως η  Nissan και η Bradesco.

Προτεινόμενα Άρθρα