Στην 5η θέση ο Παπαχρήστος στο Μπακού

από Νίκος Παπαδόπουλος

Διάκριση για τον αθλητή του ΑΡΗ

Την 5η θέση στους ευρωπαϊκούς αγώνες του Μπακού κατέλαβε ο Παραολυμπιονίικης του ΑΡΗ, Κλήμης Παπαχρήστος, σε μία πολύ σημαντική επιτυχία για τον ίδιο και στον σύλλογο. 

Η ενημέρωση του Ερασιτέχνη, αναφέρει: ««Στην τεράστια γιορτή του αθλητισμού, έλαβε μέρος και τιμή ο Παραολυμπιονίκης μας Θεόκλητος-Κλήμης Παπαχρήστος. Στο Μπακού του Αζερμπαϊτζάν έλαβαν χώρα οι Πανευρωπαϊκοί αγώνες όλων των ολυμπιακών αθλημάτων και όχι μόνο! 6000 αθλητές από όλη την Ευρώπη και άλλο περίπου τόσο προσωπικό σε συνοδούς, γιατρούς κλπ.

Μέσα στους 6000 αθλητές επιλέχθηκαν και άλλοι 8 τζουντόκα με μειωμένη όραση από όλη την Ευρώπη. Μέσα σε αυτούς ήταν και ο Κλήμης!

Ο Κλήμης αγωνίστηκε στις 26/6 ημέρα Παρασκευή. Μαζί του παρευρέθησαν και τον συνεχάρησαν πλήρη η Ελληνική Αποστολή Τζούντο με τους κυρίους Νίκο και Μεράμπι Ηλιάδη, ο Βασίλης Ηλιάδης, ο Ολυμπιονίκης μας Ηλίας Ηλιάδης, οι Παγκόσμιοι πρωταθλητές Μουστόπουλος και Ντανατσίδης, αλλά και ο 3 φορές Ευρωπαϊκός Πρωταθλητής Αζωίδης. Στο πλευρό του Κλήμη επίσης, βρέθηκε και βοήθησε πάρα πολύ ο υπεύθυνος όλων των αγώνων Αχιλλέας Τσόγκας.

Ο Κλήμης αγωνίστηκε σε αυτούς τους μεγάλους αγώνες  με σοβαρά τραυματισμένο το δεξιό καρπό του.

Πρώτη φορά στα χρονικά, και αυτή είναι η μεγάλη τιμή, σε Ευρωπαϊκό Ολυμπιακών προδιαγραφών βρέθηκε αθλητής με μειωμένη όραση, ανάμεσα σε 6000 αρτημελείς, και αυτός ήταν ο Κλήμης.

Ο Κλήμης τελικά κατετάγη 5ος ύστερα από μία σειρά αγώνων με πολύ καλή παρουσία, έχοντας όμως τροχοπέδι το σπασμένο καρπό, το οποίο του στέρησε την 3η θέση και το χάλκινο μετάλλιο.

Κάτι που πρέπει να σημειώσουμε και είναι πάρα πολύ σημαντικό, είναι πως η δυνατή και η καλή παρουσία του Κλήμη στα European Games οφείλεται στον ίδιο και στη μακροχρόνια προσπάθεια της ομάδος του Α.Σ. ΑΡΗΣ και το Δάσκαλο Νίκο Μαλλιαρόπουλο».

Προτεινόμενα Άρθρα