Το πρώτο βήμα για την μεγάλη επιστροφή

από Χρύσανθος Τσαλτίδης

Έχουμε τονίσει πολλές φορές πώς η προσπάθεια του μπασκετικού ΑΡΗ να επιστρέψει εκεί που ανήκει είναι κάτι παραπάνω από αξιοθαύμαστη.

Αυτό μας δίνεται η ευκαιρία να το διαπιστώνουμε σε καθημερινή βάση, μιας και οι κινήσεις στις οποίες προχωρούν οι άνθρωποι του τμήματος ενισχύουν ακόμη περισσότερο τον κρυφό πόθο του κόσμου της ομάδος που δεν είναι άλλος από την σταδιακή επιστροφή της ομάδας στο μονοπάτι της κορυφής.

Το ότι η χρονιά που πέρασε ήτανε βάσει οικονομικών δεδομένων απόλυτα επιτυχημένη είναι κάτι που δεν μπορεί να αμφισβητηθεί από κανέναν, από εκεί και πέρα όμως δεν είναι μόνο το αγωνιστικό κομμάτι αυτό που καθορίζει το μέγεθος μιας ομάδας, καθώς είναι σαφές και χιλιοειπωμένο το ότι μια ομάδα δεν μπορεί να μιλά για το μέλλον όταν λησμονεί το παρελθόν. Αυτό φαίνεται να το έχουν εμπεδώσει πολύ καλά στην Κ.Α.Ε. ΑΡΗΣ, καθώς εχθές πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του μουσείου της ομάδος και μόνο ρίγη συγκίνησης μπορεί να προκαλέσει ένα τέτοιο γεγονός από τη στιγμή στην οποία τώρα που η ομάδα βρίσκεται σε διαδικασία επανεκκίνησης πρέπει οπωσδήποτε το κλίμα που θα κυριαρχεί να είναι ενωτικό και υγιές Αναμφίβολα τέτοιου είδους καινοτόμες δράσεις το μόνο που μπορούν είναι να τονώσουν την υπερηφάνια του κόσμου της ομάδος, ενός κόσμου που ανέκαθεν είχε μια ιδιαίτερη σχέση με το μπασκετικό τμήμα, μια σχέση που μένα στοιχείο υπερβολής θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ερωτική.

Βεβαίως τα οφέλη μιας τέτοιας κίνησης δεν περιορίζονται μόνο στο να κρατηθεί σε ψιλά επίπεδα το κύρος και η φήμη της ομάδος, αλλά αναμένεται να αποτελέσουν και μια ακόμη βαθιά ανάσα σε ότι αφορά στο οικονομικό σκέλος της ομάδας αφού πέρα από τα χρήματα που αναμένεται να διαθέτει ο Νίκος Λάσκαρης ο Αυτοκράτορας του Ελληνικού μπάσκετ φαίνεται να βρήκε μια ακόμη σίγουρη πηγή εσόδων καθότι πάντοτε οι τίτλοι της ομάδος κέντριζαν όχι μόνο το ενδιαφέρον των φίλων της ομάδας, αλλά και ολόκληρου εν γένει του μπασκετικού κοινού στην Ευρώπη.

Προτεινόμενα Άρθρα