Μεγάλο deal για Eurosport

από AllAboutARIS

Σε ένα τεράστιο deal προχώρησαν ο αμερικανικός κολοσσός τον μίντια και της ψυχαγωγίας Discovery Communications και η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή.

Έναντι 1,3 δισ. ευρώ, το Discovery απέκτησε, για λογαριασμό του Eurosport που του ανήκει, τα τηλεοπτικά δικαιώματα για την ευρωπαϊκή αγορά των Ολυμπιακών Αγώνων από το 2018 έως το 2024.
Το deal αφορά όλες τις ευρωπαϊκές χώρες εκτός της Ρωσίας, ενώ για Γαλλία και Ηνωμένο Βασίλειο έχει να κάνει μόνο για τους Αγώνες των 2022 και 2024. Πλέον, όποιο ευρωπαϊκό κανάλι θέλει να μεταδώσει τους Αγώνες θα πρέπει να έρθει σε επαφή με το Eurosport και όχι με τη ΔΟΕ, όπως γινόταν στο παρελθόν.

Η συμφωνία των δύο πλευρών έχει να κάνει με όλες τις σύγχρονες πλατφόρμες μετάδοσης, δηλαδή ελεύθερη τηλεόραση, συνδρομητική τηλεόραση, διαδίκτυο, κινητές συσκευές, κλπ.

Σε συνέπεια με τις απαιτήσεις της ΔΟΕ και των τοπικών αγορών, το Discovery δεσμεύτηκε να εκπέμψει στην ελεύθερη τηλεόραση τουλάχιστον 200 ώρες τηλεοπτικού προϊόντος των θερινών και 100 ώρες των χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων. Από την εταιρεία γνωστοποιήθηκε πως θα παραχωρήσει ένα μέρος των δικαιωμάτων σε πολλές αγορές σε όλη την Ευρώπη.

Προτεινόμενα Άρθρα