ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ AllAboutARIS: «Θα εφαρμοστούν οι νόμοι»

από AllAboutARIS

Ο πρόεδρος της ΕΠΟ, κ. Γκιρτζίκης με αποκλειστικές δηλώσεις του στο AllAboutARIS.com, διαψεύδει τον κ. Βούρβαχη και τονίζει ότι θα εφαρμοστεί ο ΚΑΠ των 20 ομάδων στην Football League, κανονικά την επόμενη περίοδο 2015-16.

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας μίλησε στο AllAboutARIS.com αποκλειστικά, πριν μπει στο αεροπλάνο για να πετάξει με προορισμό την Ξάνθη, για το θέμα του ΚΑΠ και τι ισχύει, διαψεύδοντας προηγούμενες δηλώσεις του κ. Βούρβαχη.

Ο κ.Γκιρτζίκης τόνισε αρχικά: «Ο ΚΑΠ δεν έχει τροποποιηθεί σε σχέση με την φετινή περίοδο, έτσι ισχύει ότι αναφέρει για τις 20 ομάδες στην Football League και ότι τα κενά που προκύψουν θα αναπληρωθούν από την κατώτερη κατηγορία. Είναι δεδομένο ότι θα εφαρμοστεί η νομιμότητα και εφόσον ο ΑΡΗΣ προσφύγει στα αρμόδια όργανα της Ομοσπονδίας, οι προκηρύξεις είναι ξεκάθαρες και θα εφαρμοστούν στο ακέραιο» και πρόσθεσε: «Θα πρέπει να σημειώσω ότι οι τροποποιήσεις που έγιναν θα είναι σύννομες και η εφαρμογή τους θα ξεκινήσει από τότε που ορίζει ο νόμος. Οι άνθρωποι του ΑΡΗ, γνωρίζουν τι πρέπει να κάνουν για να προχωρήσει το θέμα, τους το έχω μεταφέρει».

Το «κλειδί» όπως έχουμε αναδείξει από το AllAboutARIS είναι το πότε θα εφαρμοστούν οι τροποποιήσεις του ΚΑΠ και ο νόμος αναφέρει ότι αυτό θα γίνει από την μεθεπόμενη περίοδο (2016-17) και όχι από την επόμενη (2015-16).

Η τροποποίηση του ΚΑΠ όντος ψηφίστηκε αλλά δεν αναφέρεται ότι θα εφαρμοστεί από φέτος, γιατί είναι προφανές βάση νόμου ότι δεν μπορεί να συμβεί. Αν γίνει κάτι τέτοιο θα πρόκειται για παρανομία και οι δηλώσεις του κ.Βούρβαχη για το θέμα (ως προς τον χρόνο εφαρμογής) αποτελούν προσωπικές του απόψεις. Στις 8 Ιουλίου αν όχι νωρίτερα η ΕΠΟ πρέπει να ξεκαθαρίσει ότι οι τροποποιήσεις στον ΚΑΠ θα ισχύσουν από την περίοδο 2016-17. Σε διαφορετική περίπτωση ο ΑΡΗΣ θα πρέπει να κινηθεί νομικά, όπως προτρέπει και ο πρόεδρος της ΕΠΟ.

Πρέπει να επισημάνουμε ότι οι προσπάθειες από ορισμένους συμβούλους της ΕΠΟ να περάσουν τις απόψεις τους, πρέπει να αποτραπούν από τους ανθρώπους του ΑΡΗ οι οποίοι και είναι ενήμεροι.

Προτεινόμενα Άρθρα