"Θα μπορέσουμε να καταλήξουμε σε ένα συμβιβασμό"

από AllAboutARIS

Η Ελλάδα και η Ευρωζώνη θα μπορέσουν να ξεπεράσουν την κρίση τόνισε ο Τσίπρας. Τι είπαν προσερχόμενοι Μέρκελ, Ολαντ

“Οι διαπραγματεύσεις είναι πάντα γεμάτες διαφωνίες και στη συνέχεια συμβιβασμούς”, ανέφερε ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας προσερχόμενος στη Σύνοδο Κορυφής.

“Μετά από τις προτάσεις που κατατέθηκαν είμαι πεπεισμένος ότι θα μπορέσουμε να καταλήξουμε σε έναν συμβιβασμό προκειμένου και η Ελλάδα και η Ευρωζώνη να ξεπεράσουν την κρίση”, σημείωσε ο Πρωθυπουργός. 

Δεν έχει υπάρξει σημαντική πρόοδος για την Ελλάδα, σύμφωνα με την Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ η οποία προσερχόμενη το απόγευμα της Πέμπτης στη νέα Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ, κάλεσε την ελληνική κυβέρνηση να συνεχίσει να εργάζεται με τους τρεις θεσμούς.

Η κυρία Μέρκελ από την πλευρά της τόνισε πως για το θέμα της Ελλάδας θα αποφασίσουν, για άλλη μία φορά, οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης, τονίζοντας ότι η Σύνοδος Κορυφής, που θα διεξάγεται παράλληλα με το Eurogroup, δεν θα αναμιχθεί σε αυτό.

Μεταξύ άλλων, η καγκελάριος υπογράμμισε πως στο επίκεντρο της Συνόδου θα βρεθεί το ζήτημα της μεταναστευτικής κρίσης στην ΕΕ το οποίο για να καταπολεμηθεί χρειάζεται, σύμφωνα με την κυρία Μέρκελ, να υπάρχει αλληλεγγύη μεταξύ των κρατών μελών της ΕΕ.

«Πρέπει να καταπολεμήσουμε μαζί τα αίτια της παράνομης μετανάστευσης», είπε και πρόσθεσε: «Δεν πρέπει να υπάρχουν εντάσεις μεταξύ μας και να μη βρισκόμαστε σε αντιπαράθεση. Όλα αυτά που θα συζητηθούν, καθώς και τα αποτελέσματα θα σας τα παρουσιάσω μετά το πέρας των συζητήσεων».

Την εκτίμηση ότι Ελλάδα και θεσμοί δεν βρίσκονται μακριά από τη συμφωνία, εξέφρασε ο πρόεδρος της Γαλλίας, Φρανσουά Ολάντ, προσερχόμενος στη Σύνοδο Κορυφής των ηγετών της Ε.Ε.

«Η συμφωνία είναι εφικτή και αναγκαία, αλλά ακόμη υπάρχουν αποκλίσεις» υποστήριξε ο Γάλλος πρόεδρος, ενώ πρόσθεσε ότι «θα αφήσουμε τους θεσμούς και την Ελλάδα να δουλέψουν και να βρουν λύση».

Όπως εξήγησε, όσο πιο γρήγορα υπάρξει λύση, τότε το καλύτερο, καθώς η Ελλάδα δεν έχει χρόνο.

«Δεν είμαστε μακριά από τη συμφωνία – Υπάρχει διαφωνία στα μέσα και όχι στους στόχους» τόνισε, ενώ κατέληξε πως «το χρέος πρέπει να είναι μέρος της συμφωνίας».

Προτεινόμενα Άρθρα