"Μήνυμα" παραμονής σε δύο

από AllAboutARIS

Οι δύο ψηλοί του ΑΡΗ ικανοποίησαν με την παρουσία τους (εντός κι εκτός παρκέ) τη φετινή χρονιά και ο Δημήτρης Πρίφτης… άναψε πράσινο φως για την παραμονή τους στο "Nick Galis Hall". Πολύ διαφορετικές οι δύο περιπτώσεις.

Από τους λιγότερο προβεβλημένους αλλά πάντα πρόθυμους να κάνουν τη… βρώμικη δουλειά, οι Ντρου Νέιμικ και Βασίλης Σίμτσακ άφησαν άριστες εντυπώσεις από την φετινή αγωνιστική τους παρουσία και ο προπονητής των “κιτρίνων” επιθυμεί να τους έχει υπό τις οδηγίες του και την επόμενη σεζόν. Τα δεδομένα βέβαια είναι αρκετά διαφορετικά για τις δύο περιπτώσεις που αναμένεται να ολοκληρωθούν και σε εντελώς διαφορετικό χρονικό σημείο.

Ο μεν Σίμτσακ έχει ήδη τραβήξει το ενδιαφέρον από άλλες ομάδες, κυρίως της Α2 (όπου φέτος αναμένεται πολύ ανταγωνιστικό πρωτάθλημα λόγω και των δυνατών… πορτοφολιών που διαθέτουν οι ομάδες) και ο ΑΡΗΣ πρέπει σύντομα να κάνει την κίνησή του και να καταθέσει πρόταση στον παίκτη προκειμένου να τον διατηρήσει στο ρόστερ της. Ο παίκτης που φέτος είχε και το ρόλο του… εμψυχωτή της ομάδας στις δύσκολες στιγμές, δεν θα έλεγε όχι στην πιθανότητα παραμονής του στον ΑΡΗ. Άλλωστε, ήταν προσωπική επιλογή του Δημήτρη Πρίφτη με τον οποίο γνωρίζονται πολύ καλά από τη συνεργασία τους σε Καβάλα και ΑΕΚ.

Για τον Ντρου Νέιμικ, τα δεδομένα είναι διαφορετικά. Κι αυτό γιατί αφενός υπάρχει το θέμα με την αποθεραπεία του και το διάστημα που θα αναγκαστεί να μείνει εκτός προπονήσεων, και αφετέρου η ομάδα θα πρέπει να ικανοποιήσει και τις οικονομικές του απαιτήσεις. Μετά από μία εξαιρετική χρονιά, το κασέ του είναι φυσιολογικό να ανέβει και ανάλογα με τις προτάσεις που θα φτάσουν στα χέρια του, η ΚΑΕ ίσως χρειαστεί να βάλει βαθιά το χέρι στην τσέπη για να τον κρατήσει, σε σημείο μάλιστα που να προτιμηθούν άλλες πιο προσιτές οικονομικά λύσεις. Το μόνο σίγουρο προς το παρόν είναι ότι ο 46χρονος τεχνικός των “κιτρίνων” έχει δώσει το “οκ” για την παραμονή του Νέιμικ, πρόθεση που έχει γνωστοποιηθεί και στον παίκτη προτού αναχωρήσει για την πατρίδα του, ενώ το ίδιο θετικός εμφανίζεται και ο Αμερικανός σέντερ για να παραμείνει και του χρόνου στον ΑΡΗ.

Το θέμα των Αμερικανών είναι δεδομένο ότι θα καθυστερήσει, ενώ όσον αφορά τον Νέιμικ, πριν του γίνει η οποιαδήποτε πρόταση θα πρέπει να έχει ξεκαθαρίσει το τι μέλλει γενέσθαι με τον Αλέξανδρο Βεζένκοφ. Οι δύο υποθέσεις είναι αλληλένδετες, τόσο αγωνιστικά, όσο κυρίως οικονομικά αφού ο “Σάσα” και το συμβόλαιο που θα υπογράψει αν μείνει στην ομάδα, θα “απορροφήσουν” αρκετά μεγάλο κομμάτι του αγωνιστικού μπάτζετ που έχει καθοριστεί για την επόμενη σεζόν.

Προτεινόμενα Άρθρα