Τον χρυσώνει

από AllAboutARIS

Η αθλητική εταιρεία Nike έθεσε στην κυκλοφορία έντυπη διαφήμιση με την οποία επιβραβεύει τον ΛεΜπρόν Τζέιμς για τη φετινή του πορεία με τους Κλίβελαντ Καβαλίερς.

Στην πρώτη του χρονιά πίσω στο Κλίβελαντ, ο ΛεΜπρόν οδήγησε την ομάδα στους τελικούς του NBA όπου παρά την τεράστια προσπάθειά του τελικάηττήθηκαν από τους Γουόριορς. Η Nike, ο βασικός χορηγός του Αμερικανού αστέρα, θεωρεί πως ο ΛεΜπρόν αποτελεί μία πραγματική έμπνευση για όλη την πόλη του Κλίβελαντ και έσπευσε να το δείξει με διαφημιστική καταχώρηση σε εφημερίδες και περιοδικά.

Φυσικά, εκτός από τη συγκεκριμένη πόλη και γενικότερα την πολιτεία του Οχάιο, πολλά ήταν τα οφέλη και για την ίδια την Nike, η οποία είδε τα προϊόντα με την υπογραφή του «βασιλιά» να σημειώνουν εκπληκτικές πωλήσεις. Από τη στιγμή που ανακοίνωσε την επιστροφή του στους Καβαλίερς, μόνο οι πωλήσεις των παπουτσιών που φέρουν το όνομά του έφτασαν τα 340 εκατ. δολάρια.

Η διαφήμιση είναι απλή αλλά καταφέρνει να επιτύχει το σκοπό της. Μέσω διάφορων προτάσεων που ξεκινούν με τη λέξη «φαντάσου», η Nike εξιστορεί την πορεία της φετινής σεζόν. Η μόνη αλλαγή γίνεται στην τελευταία πρόταση που αναφέρει το ενδεχόμενο της κατάκτησης του πρωταθλήματος, μόνο για να τονίσει πως το Κλίβελαντ δεν είναι Χόλιγουντ, όπου τα όνειρα γίνονται εύκολα πραγματικότητα μέσα από κινηματογράφο και τηλεόραση, αλλά μέσα από σκληρή δουλειά.

Προτεινόμενα Άρθρα