«Μόνος σίγουρος ο Κάλας»

από Νίκος Παπαδόπουλος

Πολλά και ενδιαφέροντα από τον πρόεδρο του Ερασιτέχνη

Για όλα τα θέματα που απασχολούν τον ΑΡΗ σε ποδόσφαιρο, μπάσκετ και βόλεϊ μίλησε ο Τάσος Οικονόμου. Ο πρόεδρος του ΑΣ φιλοξενήθηκε στον «Libero 107,4 και την εκπομπή «AllAboutARIS On Air», δεσμευόμενος μεταξύ άλλων πως στις αρχές της επόμενης εβδομάδας θα υπάρξουν εξελίξεις και ανακοινώσεις για την επόμενη μέρα του ποδοσφαιρικού ΑΡΗ

Διαβάστε όσα δήλωσε ο κ. Οικονόμου

Για το θέμα του ποδοσφαίρου: «Περιμέναμε ότι μέχρι τέλος Ιουνίου θα είχαν ξεκαθαρίσει τα πράγματα, για να ορίσουμε την ΓΣ και να γίνει η νέα ΠΑΕ. Δυστυχώς όμως έρχονται στο φως καινούργια γεγονότα και νέες αναβολές, με τις οποίες ημερολογιακά μπορεί να φτάσουμε στα τέλη Ιουλίου. Ελπίζουμε νωρίτερα να έχουμε μία εικόνα».

Για το γεγονός ότι η επιβίωση του ΑΣ βρίσκεται σε άμεση συνάρτηση από το ποδοσφαιρικό τμήμα: «Ενα μεγάλο ποσοστό από τα προσδοκώμενα έσοδα του Ερασιτέχνη, προέρχεται από την νέα ΠΑΕ. Δεν μπορούμε όμως να κάνουμε κάτι, παρά να περιμένουμε».

Για τον ορισμό της επόμενης Γενικής Συνέλευσης: «Περιμένουμε την τελική απόφαση της ΕΠΟ για την άνοδο της ομάδας, για να ορίσουμε την ΓΣ και να ξεκινήσουν οι διαδικασίες σύστασης νέας ΠΑΕ. Πρέπει όμως να δρομολογηθούν κάποια πράγματα για να γίνει αυτό νωρίτερα».

Για το ενδεχόμενο πραγματοποίησης της ΓΣ νωρίτερα από το καθορισμένο: «Δεν θα περιμένουμε την τελική απόφαση. Υπάρχουν σκέψεις να γίνει κάτι νωρίτερα, για να αποφασιστεί ποιος θα αναλάβει την ομάδα. Ολα αυτά θα τα δούμε μέσα στο Σαββατοκύριακο και μέσα στις πρώτες μέρες της επόμενης εβδομάδας. Θα βγάλουμε και μία ανακοίνωση για να ενημερώσουμε τον κόσμο».

Για την εκκαθάριση: «Η εκκαθάριση βρίσκεται στο σημείο που πρέπει και δεν θα είναι εμπόδιο στην δημιουργία της νέας ΠΑΕ».

Για τις επαφές του με τον Αλεξ Κάλας: «Και χτες είχαμε μία επαφή μαζί. Είναι κοντά στην ομάδα και συνεπής στις υποχρεώσεις του. Είναι… ζεστός για την νέα χρονιά, αλλά έχει τους ενδοιασμούς του με αυτή την καθυστέρηση. Ηθελε να έχουν τελειώσει όλα και να σχεδιάζει ήδη την νέα χρονιά».

Για το τι θα γίνει με τα χρήματα του Αλεξ Κάλας και την συμμετοχή του στο νέο μετοχικό κεφάλαιο: «Εάν αναλάβει την ομάδα, τα χρήματα που θα δεσμευτεί να καταβάλει, θα είναι το μετοχικό κεφάλαιο που θα οριστεί, πέραν των χρημάτων που έχει βάλει».

Για το τι θα γίνει εφόσον κάποιος καταβάλει στον λογαριασμό που θα ανοίξει ο Ερασιτέχνης το ποσό του μετοχικού κεφαλαίου, πέραν του κ. Κάλας: «Επειδή όλα αυτά είναι σκέψεις και θα τα συζητήσουμε με τους νομικούς, δεν θα ήθελα να πω κάτι περισσότερο. Πρέπει να γίνουν μεταγραφές και να ξεκινήσει ο σχεδιασμός, πάντα με επενδυτή. Πρτέπει όμως να καληφθούμε νομικά».

«Φαντασιώσεις και παραφιλολογία τα περί επενδυτών»

Μεταξύ άλλων, ο ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη ρωτήθηκε και για τα σενάρια που ακουγούνται περί ενδιαφέροντος από διάφορες πλευρές για το ποδοσφαιρικό τμήμα, τα οποία όμως διέψευσε κατηγορηματικά. «Είναι φαντασιώσεις και παραφιλολογία. Ο μόνος σίγουρος που θέλει να συνεχίσει, είναι ο Αλεξ Κάλας».

Για την πιθανή εμπλοκή των Γερμανών: «Δεν το έχουμε συζητήσει με τον ίδιο (σ.σ. τον Αλεξ Κάλας)».

Για το θέμα Γαλανού: «Υπάρχει μία εκκρεμότητα με τον κ. Γαλανό, αλλά δεν μπορώ να πω κάτι περισσότερο. Είναι ένα θέμα που θα το δούμε την άλλη εβδομάδα. Εμείς θα κοιτάξουμε να περιφρουρήσουμε τα δικαιώματα του συλλόγου και ό,τι έχουμε, θα το ανακοινώσουμε την επόμενη εβδομάδα».

Για την πρόθεση του Κάλας να πληρώσει και τον μισθό του Νοεμβρίου: «Υπάρχει ένα υπόλοιπο σε οφειλές προς το προπονητικό τιμ και τους παίκτες. Τα έχουμε καταγράψει όλα αλλά δεν είναι της στιγμής».

Για τα χρήματα που έχει βάλει μέχρι στιγμής ο Αλεξ Κάλας: «Μέχρι και τον Απρίλιο ήταν περίπου 400 χιλιάδες ευρώ. Σίγουρα αυτό το ποσό μέχρι σήμερα θα έχει ανέβει».

Για τις ακαδημίες και την αποχώρηση ενός εκ των προπονητών, του κ. Παπαστεργίου: «Στις ακαδημίες αυτή τη στιγμή που μιλάμε, υπάρχει ο κ. Καραμανλής με τον οποίο υπάρχει μία καλή συνεργασία. Εκανε τη συμφωνία με τα ΤΕΦΑΑ, έχουμε το δικό μας γήπεδο και το συντηρεί ο ίδιος. Θα έχουμε μία δική μας στέγη. Οσον αφορά τον προπονητή που σταμάτησε, υπήρξε μία διαφορά φιλοσοφίας».

Για τις ακαδημίες του μπάσκετ και εκείνες του βόλεϊ: «Εχουμε μία συνεργασία με την ΚΑΕ. Υπάρχουν αρκετά παιδάκια, σε τμήματα με πλούσια ιστορία και πανελλήνια πρωταθλήματα. Στο τμήμα του γυναικείου βόλεϊ, ο κ. Ρετζεπέρης έχει αναλάβει τις ακαδημίες, μαζί με την γυναικεία ομάδα. Υπάρχει μεγάλη βάση παιδιών και συνεχίζουμε και εκεί».

Για τις ομάδες Κ-19 και Κ-17: «Από την νέα χρονιά θα ενταχθούν στην νέα ΠΑΕ. Φέτος οι γονείς βοήθησαν πολύ και έτσι βγήκε η φετινή χρονιά. Υπάρχει ήδη διάθεση από τον επενδυτή να ασχοληθεί με αυτό το κομμάτι».

«Ο Λάσκαρης θα λειτουργήσει τον ΑΡΗ τεχνοκρατικά»

Για το μπάσκετ και την παρουσία του Νίκου Λάσκαρη: «Είχα την ευτυχία να τον γνωρίσω πριν λίγες μέρες. Ημασταν πολύ ώρα μαζί, μαζί με τα υπόλοιπα στελέχη της ΚΑΕ. Μας εξέπληξε με τις γνώσεις του. Φυσικά δεν έχει χρόνο να βρίσκεται εδώ, αλλά υπάρχει η διοίκηση για αυτό. Δεν αλλάζει κάτι στην φιλοσοφία της ομάδας. Θα είναι κοντά στην ομάδα, αλλά από μακριά. Υπάρχει άμεση επαφή και έχουν δοθεί αρμοδιότητες, τρέχουν ήδη τα θέματα της επόμενης μέρας, όπως το μπάτζετ και η απόκτηση παικτών. Εκείνο που τον ενδιαφέρει περισσότερο όμως, είναι η εξυγίανση της ομάδας, ώστε η ομάδα να αποκτήσει μεγαλύτερη δυναμική και να πατάει γερά στα πόδια της».

Για την πρόθεση του Λάσκαρη να λειτουργήσει απόλυτα τεχνοκρατικά την ομάδα, με έμμισθα μέλη στο ΔΣ: «Ναι, όντως έχει αυτή την πρόθεση και θα υπάρχουν έμμισθα μέλη στο διοικητικό συμβούλιο».

Για την ρύθμιση των 100 δόσεων με το ΙΚΑ: «Δεν τελειώσαμε ακόμα, αλλά θα το κάνουμε μέχρι την Παρασκευή, τόσο για τον ΑΣ όσο και για το ΤΑΠ. Η εφορία είναι ένα άλλο κομμάτι, αλλά το προχωράμε. Σε επαφή με την Πολιτεία, μας είπαν να προτείνουμε εμείς μία λύση, μέσα στις οικονομικές μας δυνατότητες».

«Αισοδοξία για το βόλεϊ»

Οσον αφορά το ΤΑΑ, ο κ. Οικονόμου εμφανίστηκε αισιόδοξος για την επόμενη μέρα, επιβεβαιώνοντας ότι ο κ. Μέλκας θα είναι προπονητής του ΑΡΗ και την νέα σεζόν.  «Υπάρχουν αρκετά θέματα, αλλά και αισιοδοξία. Προσπαθούμε με διάφορους ανθρώπους να κάνουμε κάτι. Να μαζέψουμε μικροποσά για να κάνουμε το μπάτζετ, σε συνεργασία με τον Γιάννη Μέλκα».