Περιμένει τις επικυρώσεις

από AllAboutARIS

Η επικύρωση των βαθμολογιών των δυο επαγγελματικών κατηγοριών θα σηματοδοτήσει τις εξελίξεις που περιμένει ο ΑΡΗΣ.

Ο μήνας μετά την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος της Γ΄ Εθνικής έχει πλέον ξεπεραστεί αλλά παρόλα αυτά και ενώ σε λίγες μέρες κάποιες ομάδες θα επιστρέψουν στο γήπεδο για να ξεκινήσουν προετοιμασία για τη νέα σεζόν, οι παίκτες του ΑΡΗ έχουν… ξεχειλώσει κάθε έννοια επιμήκυνσης της σεζόν που πέρασε. Περιμένουν και αυτοί όπως και όλος ο ΑΡΗΣ να ξεκαθαρίσει το τοπίο με τη Football League  της επόμενης σεζόν και την οριστικοποίηση ότι τα κενά που θα προκύψουν θα καλυφθούν από την Γ΄ Εθνική.

Η νέα εβδομάδα που αρχίζει από σήμερα, κρύβει και μια ελπίδα, όταν ολοκληρωθεί, να υπάρχει κάτι πιο χειροπιαστό. Να έχει προκύψει μια απόφαση που θα ξεδιαλύνει το τοπίο και θα δώσει σαφές χρονικό ορίζοντα στις προπονήσεις που θα συνεχιστούν από σήμερα. Τι μπορεί να φέρει πιο κοντά τις εξελίξεις; Να επικυρωθεί καταρχήν η βαθμολογία της Σούπερ Λιγκ (αφού πρώτα εκδοθούν οι αποφάσεις για Κέρκυρα και Βέροια που την καθυστερούν) ώστε να σταματήσουν ή όχι να τρέφουν ελπίδες παραμονής ο Λεβαδειακός και ο Εργοτέλης.

Στη συνέχεια- και αυτό που ενδιαφέρει πιο πολύ τον ΑΡΗ, να μπορέσει η Football League να επικυρώσει την βαθμολογία των πλει-άουτ και να στείλει προθεσμία στις ομάδες να δηλώσουν αν θα πάρουν μέρος στη δεύτερη τη τάξει κατηγορία ή θα επιλέξουν τη Γ΄ Εθνική και αναλόγως των κενών που θα προκύψουν, να αποφασιστεί από την ΕΠΟ  αν θα γίνουν μπαράζ ή όχι. Άρα, αφετηρία των όποιων εξελίξεων είναι οι επικυρώσεις των βαθμολογιών των δυο επαγγελμνατικών κατηγοριώ αύ την εβδομάδα. Η αίσθηση πάντως που δημιουργείται όσο περνούν οι μέρες είναι ότι εκτός του ΟΦΗ και της Νίκης Βόλου κι άλλες ομάδες θα ακολουθήσουν τον ίδιο δρόμο. Ειδικά αν η ΕΠΟ την Παρασκευή αποφασίσει να αλλάξει, ό, τι ισχύει για τον οικειοθελή υποβιβασμό στη Γ΄ Εθνική ελέω χρεών…

Προτεινόμενα Άρθρα