«Πολύ καλύτερα τα πράγματα από εδώ και πέρα»

από Νίκος Παπαδόπουλος

Πολλά και ενδιαφέροντα από τον πρόεδρο της ΚΑΕ

Αισιόδοξος αλλά και με χαμηλούς τόνους εμφανίστηκε ο Λευτέρης Αρβανίτης, στην συνέντευξη που παραχώρησε στον «Libero 107,4» και την εκπομπή «AllAboutARIS On Air».

Ο πρόεδρος της ΚΑΕ αναφέρθηκε στην σεζόν που ολοκληρώθηκε και στον σχεδιασμό που έχει ξεκινήσει ήδη για την επόμενη, μιλώντας συγκεκριμένα για διάφορα θέματα, όπως για τον Βεζένκοφ, τον Πρίφτη και την Ευρώπη.

Για τον αγώνα με τον ΠΑΟΚ: «Η ομάδα έδειξε ότι έχει μέταλλο. Ημασταν στο -7, γυρίσαμε το παιχνίδι, περάσαμε μπροστά αλλά το χαρίσαμε. Παρόλα αυτά και κόντρα στα προβλήματα που είχαμε, η ομάδα έδειξε ότι το πάλεψε. Μπορούσαμε να κερδίσουμε και στο πρώτο ματς της Πυλαίας, όπως και χτες, αλλά δεν τα καταφέραμε. Αυτό όμως δεν ακυρώνει την όλη προσπάθεια που κάναμε».

Για την φετινή χρονιά: «Η ομάδα έκανε σίγουρα περισσότερα απ’ όσα περιμέναμε. Είμαστε περήφανοι για το τμήμα. Η χρονιά ήταν πετυχημένη, αλλά δεν συνάδει με την ιστορία της ομάδας. Στα τρία χρόνια που διοικούμε, είπαμε ότι πρέπει να γίνουν κάποια πράγματα πρώτα, για να φτάσει η ομάδα εκεί που θέλουμε Ως διοίκηση δεν Βάζαμε ποτέ αγωνιστικούς στόχους. Πρώτα κοιτούσαμε την οικονομική εξυγίανση και υγεία, για να φτάσει η ομάδα εκεί που μπορεί. Το να χρεώσεις την ομάδα για αν πετύχεις έναν στόχο, μας πάει αρκετά χρόνια πίσω».

Για την πώληση του Μποχωρίδη στο ξεκίνημα της χρονιάς: «Ηταν πολύ σωστή κίνηση και για τον ΑΡΗ αλλά και για τον αθλητή».

Για την επιλογή Πρίφτη και αν αισθάνεται δικαιωμένος για αυτή: «Φυσικά και νιώθω δικαιωμένος. Ημασταν σίγουροι για την επιλογή μας. Γνωρίζαμε τον χαρακτήρα του. Δουλεύει συνεχώς και ασχολείται πολλές ώρες με την ομάδα, εντός και εκτός παρκέ. Φτιάξαμε μία δεμένη ομάδα. Ημασταν μία οικογένεια».

Για την παρουσία του Νίκου Λάσκαρη στην ομάδα: «Η έλευση του κ. Λάσκαρη και της συζύγου του, γεννάει προσδοκίες. Αυτό που πρέπει να καταλάβει όμως ο κόσμος, είναι ότι θα πρέπει να είμαστε ταπεινοί και να κρατάμε χαμηλά την μπάλα. Προέχει η εξυγίανση της ομάδας και η μπασκετική ανάπτυξη που θέλουμε. Τα πράγματα θα είναι πολύ καλύτερα από εδώ και πέρα. Εχουμε δυνατότητες για κάτι καλύτερο στο αγωνιστικό κομμάτι. Είμαστε σε καλό δρόμο, αλλά το πρωτάθλημα την νέα χρονιά θα είναι πιο ανταγωνιστικό. Θα δώσουμε τις μάχες και πιστεύουμε ότι όλα θα πάνε καλά».

Για την παραμονή του Πρίφτη: «Αυτό είναι δεδομένο, σχεδόν κλεισμένο. Εχουμε ένα ραντεβού το Σάββατο στην Αθήνα, με τον κόουτς και τον κ. Λάσκαρη, για τον προγραμματισμό της νέας χρονιάς. Εχουμε δουλέψει ήδη πολύ πάνω σε αυτό το κομμάτι, αλλά με την έλευση του κ. Λάσκαρη θα γίνουν καλύτερα τα πράγματα».

Για το θέμα της παραμονής του Βεζένκοφ: «Τον αγαπάμε και το ξέρει. Πέρυσι τέτοια εποχή του αναλύσαμε το πλάνο μας. Το ίδιο θα κάνουμε και φέτος,. Αυτά που θα του υποσχεθούμε, θα τα τηρήσουμε και πιστεύω θα έχουμε μία καλή κατάληξη για τον ΑΡΗ και για τον ίδιο. Πάντα είμαστε αισιόδοξοι. Αν και οι δύο πλευρές θέλουν να υπάρχει συνεργασία, θα γίνει».

Για την συμμετοχή της ομάδας στην Ευρώπη: «Εχουμε στείλει ό,τι μας ζήτησε η Ευρωλίγκα. Εχουμε καλύψει τα πάντα. Ο ΑΡΗΣ για την Ευρωλίγκα έχει φύγει από τις προβληματικές ομάδες και πήγαμε στις υγιείς. Αναμένουμε τις αποφάσεις. Αυτή τη στιγμή υπάρχει μία wild card και παλεύουμε για να την πάρουμε. Εμείς βγήκαμε άλλωστε 4οι».

Για το αν ο Νίκος Λάσκαρης σκέφτεται να ασχοληθεί με κάποιο άλλο τμήμα του ΑΡΗ: «Δεν μου έχει πει κάτι τέτοιο. Είναι πλέον στην οικογένεια του ΑΡΗ και είναι στο χέρι μας να τον φέρουμε όσο πιο κοντά γίνεται. Να νιώσει μέλος αυτής της οικογένειας. Εχει διάθεση να το βοηθήσει και αυτό η οικογένεια του ΑΡΗ πρέπει να το χειριστεί ανάλογα, για να μην τον… κάψουμε και τον κουράσουμε. Ο ίδιος θα κρίνει αν πρέπει να βοηθήσει κάπου».

Για την διαιτησία στο χτεσινό ματς: «Στο πρώτο ημίχρονο είδατε την διαιτησία. Ηταν πάρα πολύ κακή και είναι κάτι που πρέπει να το πούμε. Και διευκρινίζω ότι ο κ. Αναστόπουλος ήταν καλός. Αλλού ήταν το πρόβλημα».

Προτεινόμενα Άρθρα