Περιοδεία από χρυσάφι

από AllAboutARIS

Η καλοκαιρινή περιοδεία της Ρεάλ Μαδρίτης σε Αυστραλία, Κίνα και Γερμανία θα προσφέρει στην ισπανική ομάδα, εκτός από την απαραίτητη προετοιμασία ενόψει της νέας σεζόν, και τουλάχιστον 15 εκατ. ευρώ.

Όπως μας έχουν συνηθίσει τα μεγάλα ευρωπαϊκά κλαμπ, για ακόμα ένα καλοκαίριθα οργώσουν τις εκτός Ευρώπης περιοχές, όχι φυσικά γιατί εκεί υπάρχουν καλύτερα προπονητικά κέντρα αλλά γιατί εκείυπάρχουν οικονομικά εύρωστες αγορές που επιφυλάσσουν τεράστια κέρδη για όποια ομάδα τις εκμεταλλευτεί σωστά.

Από όλο αυτό δε θα μπορούσε να λείπει η Ρεάλ, μία από τις πιο εμπορικές ομάδες του πλανήτη. Μετά από πέντε συνεχόμενα καλοκαίρια που προτιμούσε τις ΗΠΑ, η διοίκηση της «βασίλισσας» επέλεξε για εφέτος να κινηθεί ανατολικά, έτσι ώστε να ενισχύσει το προφίλ της «βασίλισσας» σε Ασία και Ωκεανία.

Η ομάδα του Ράφα Μπενίτεθ θα δώσει τέσσερα φιλικά ματς σε Μελβούρνη, Γκουανγκζού και Σαγκάη, με αντιπάλους Ρόμα, Μάντσεστερ Σίτι, Ίντερ και Μίλαν. Σημαντικά φιλικά θα δώσει και στη Γερμανία, όπου θα συμμετάσχει στο τουρνουά που διοργανώνουν από κοινού η Μπάγερν με την αυτοκινητοβιομηχανία Audi.

Όλα αυτά θα γίνουν με το αζημίωτο, αφού ο σύλλογος θα λάβει από τους διοργανωτές των διάφορων τουρνουά τουλάχιστον 15 εκατ. ευρώ. Αυτά τα χρήματα είναι που θα μπουν άμεσα στα ταμεία των «Μερένχες». Υπάρχουν, όμως, και τα μελλοντικά οφέληπου θα έρθουν μέσω της ενίσχυσης την εμπορικότητας του συλλόγου σε αυτές τις αγορές. Για τον λόγο αυτό, η διοίκηση έχει αναγάγει την περιοδεία σε στρατηγικής σημασίας ταξίδι.

Προτεινόμενα Άρθρα