Επιφυλακτικοί οι χορηγοί

από AllAboutARIS

Ο αεροπορικός κολοσσός Emirates θα ήθελε πολύ να ξαναγίνει χορηγός των Παγκοσμίων Κυπέλλων ποδοσφαίρου, όταν το σκάνδαλο διαφθοράς που πλήττει τη ΦΙΦΑ ξεκαθαριστεί.

Πριν από μερικούς μήνες, η Emirates έκανε γνωστό πως δε θα ανανεώσει τη χορηγική της συνεργασία με τη ΦΙΦΑ, δικαιολογώντας την απόφασή της λέγοντας πως δεν ανταποκρίνεται στις προσδοκίες της.

Ο πρόεδρος της αραβικής εταιρείας, Τιμ Κλαρκ, στο περιθώριο της ετήσιας συνέλευσης τη Διεθνούς Ένωσης Αερομεταφορών μίλησε για τη συγκεκριμένη απόφαση,συνδέοντας τη με το πρόσφατο σκάνδαλο διαφθοράς που έχει ξεσπάσει στα υψηλά κλιμάκια του παγκόσμιου ποδοσφαίρου.

«Ένα μεγάλο κομμάτι του δεν «δεν ανταποκρίνεται στις προσδοκίες μας» που χρησιμοποιήσαμε, εξηγείται από όλα όσα έχουν αποκαλυφθεί το τελευταίο διάστημα», είπε ο Κλαρκ. «Είμαι ευτυχής που το όνομά μας δε συνδέεται με όλη αυτή την υπόθεση».

Επιπροσθέτως, ανέφερε πως η απομάκρυνση από τη χορηγία των Μουντιάλ ήταν μία πάρα πολύ δύσκολη απόφαση, γιατί η Emirates είναι μία εταιρεία που βασίζεται στο ποδοσφαιρικό μάρκετινγκ. Είναι χορηγός μερικών εκ των κορυφαίων συλλόγων (Άρσεναλ, Ρεάλ, Μίλαν, ΠΣΖ) και το να σχετίζεται με τα Μουντιάλ είναι το πιο φυσιολογικό.

Όσον αφορά το μέλλον, ο Κλαρκ είπε: «Θέλω να πιστεύω πως όταν όλα αυτά ξεκαθαρίσουν θα επιστρέψουμε σαν χορηγοί. Είναι πολύ σημαντικό για εμάς».

Προτεινόμενα Άρθρα