Και η ΕΠΟ αποφάσισε 20 ομάδες

από Χρύσανθος Τσαλτίδης

Επίσημα στο ΔΣ της ΕΠΟ δεν τέθηκε το θέμα του ΑΡΗ. Στην ουσία όμως αυτό ακριβώς “σφράγισε” μία πρώτη νίκη που όμως δεν εγγυάται οριστικά και το τελικό αποτέλεσμα.

Το πρώτο πράγμα που ήθελε να διαφυλάξει ο ΑΡΗΣ και είναι αλήθεια ότι ΑΠΕΤΡΕΨΕ με τις κινήσεις του, ήταν να προσπαθήσει να περάσει η ΕΠΟ αναδιάρθρωση από την σεζόν 2015-16. Η κινητοποίηση του επίσημου ΑΡΗ, τα ραντεβού με Κοντωνή, Καλογιάννη και Γκιρτζίκη, αλλά και η κινητοποίηση ΜΜΕ υπέρ της επιβολής της νομιμότητας (και δυστυχώς ήταν λίγα αυτά τα ΜΜΕ) δεν επέτρεψαν να προχωρήσουν οι σκέψεις ανθρώπων του συμβουλίου της ΕΠΟ για αναδιάρθρωση από φέτος και μείωση των ομάδων στην δεύτερη κατηγορία.

Οι άνθρωποι του ΑΡΗ, αλλά και οι ιθύνοντες της football league ενημερώθηκαν σήμερα από την ΕΠΟ ΟΤΙ ΟΡΙΣΤΙΚΑ ΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΣΕΖΟΝ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΟΝ ΚΑΠ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ που υφίσταται, δηλαδή με 20 ομάδες!

Η ΕΠΟ μέχρι την επικύρωση των βαθμολογιών δεν θα ασχοληθεί με περιπτώσεις όπως του ΟΦΗ, της Ν. Βόλου, αλλά και άλλων ομάδων όπως ο Εργοτέλης για τις οποίες ακούγεται ότι θα επιλέξουν Γ εθνική.

Υπό φυσιολογικές συνθήκες και με βάση τον ΚΑΠ και την προκήρυξη οι όποιες κενές θέσεις θα πρέπει να καλυφθούν από την Γ εθνική. Αυτό το σημείο θα ξεκαθαρίσει στο επόμενο ΔΣ της ΕΠΟ στις 25 Ιουνίου και θα επικυρωθεί στην ΓΣ της ΕΠΟ στις 26 του μήνα. Για αυτό το θέμα δεν υπήρξε καμία απόφαση σήμερα. Ο ΚΑΠ και ο νόμος είναι με την πλευρά του ΑΡΗ,αλλά είναι δεδομένο ότι συγκεκριμένοι σύμβουλοι μέσα στην ΕΠΟ θέλουν να κάνουν το χατήρι ομάδων που δεν θέλουν τον ΑΡΗ στην Β εθνική και είναι υπέρ της άποψης να γίνει το πρωτάθλημα με όσες ομάδες…περισσέψουν! Αυτή ήταν η θέση ομάδων όπως ο Απόλλων και η Παναχαική για ευνόητους λόγους, αλλά ΕΙΝΑΙ ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟΝ ΚΑΠ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ που απαγορεύει την αυξομείωση των ομάδων και επιβάλλει την συμπλήρωση από την κατώτερη κατηγορία.

Το φυσιολογικό και αυτό που πρέπει να γίνει είναι να επικυρωθεί η άνοδος του ΑΡΗ όταν επικυρωθεί η βαθμολογία και προκύψουν οι θέσεις. Αν η ΕΠΟ πάρει την όποια άλλη απόφαση (να γίνει πχ με λιγότερες ομάδες) τότε ο ΑΡΗΣ είναι και πάλι 100% βέβαιο ότι ΘΑ ΔΙΚΑΙΩΘΕΙ, αλλά θα χάσει άλλο ένα 20ημερο μέχρι τις 15-20 Ιουλίου όταν και θα βγει η απόφαση από το τακτικό διαιτητικό δικαστήριο. Το μόνο που μπορεί να κάνει η ΕΠΟ και ορισμένοι σύμβουλοι είναι ΝΑ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΕΙ ΤΗΝ ΑΝΟΔΟ ΤΟΥ ΑΡΗ, γιατί ΝΟΜΙΜΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΙΞΕΙ Ο ΑΡΗΣ ΣΤΗΝ Β ΕΘΝΙΚΗ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ.

Προτεινόμενα Άρθρα