Στόπερ: Η στροφή στο… δεμένο δίδυμο

από Νίκος Παπαδόπουλος

Το Ιανουάριο του 2019 ο ΑΡΗΣ έφερνε στην Θεσσαλονίκη τον Λίντσεϊ Ρόουζ.

Εκείνη την σεζόν οι δυό τους δημιούεγησαν ένα δίδυμο με το οποίο ο ΑΡΗΣ ποτέ δεν έχασε όποτε αγωνίστηκαν μαζί και εν τη απουσία του Φραν Βέλεθ.

Στο δίδυμο αυτό οι “κιτρινόμαυροι” στράφηκαν σε αρκετά παιχνίδια και πέρυσι, κάνοντας την επανεμφάνισή του ξανά την περασμένη Κυριακή κόντρα στον Παναθηναϊκό. Το αξιοσημείωτο είναι ότι γίνεται για τρίτη συνεχόμενη χρονιά.

Παρά την περσινή παρουσία του Βέλεθ ή τον ερχομό του Ντάτκοβιτς φέτος, οι δύο παίκτες βρέθηκαν ξανά μαζί στο κέντρο της άμυνας για 38η φορά. Και με πολύ καλό ποσοστό αποτελεσμάτων

Στα 38 ματς που ο ΑΡΗΣ έχει παίξει με Ρόουζ-Δεληζήση στα στόπερ, έχει 18 νίκες, 10 ήττες και 12 ισοπαλίες. Δηλαδή έχει χάσει σχεδόν μόλις το 1/4 συγκεκριμένων αγώνων.

Ο “Δέλη” όποτε παίζει διακρίνεται σχεδόν πάντα για την σταθερότητα στο παιχνίδι του ενώ ο Ρόουζ ήταν σαφώς καλύτερος δίπλα στον αρχηγό της ομάδας την περασμένη Κυριακή, σε σχέση με τα παιχνίδια που είχε τον Ντάτκοβιτς.

Με τον ερχομό του Μπεναλουάν βέβαια τα δεδομένα αναμένεται να αλλάξουν. Ισως αυτό όμως να μην γίνει τόσο άμεσα, δηλαδή κόντρα στον Απόλλωνα Σμύρνης, και οι δυό τους να παίξουν τουλάχιστον ακόμη ένα ματς μαζί. 

Προτεινόμενα Άρθρα