Καταδικαστική ήττα για Αιγινιακό

από Χρύσανθος Τσαλτίδης

Νίκη παραμονής για τον Αχαρναϊκό που επικράτησε με 3-1 της Ερμιονίδας και πέρασε στην πρώτη θέση της βαθμολογίας του 1ου ομίλου των πλέι άουτ της Football League, βάζοντας την αντίπαλο της από κάτω.

Ισόπαλο χωρίς τέρματα έληξε το ματς της Καλλιθέας με τον Παναιγιάλειο με την ομάδα του Αιγίου να κάνει ακόμα ένα σημαντικό βήμα προς την σωτηρία του. Τον πρώτο της βαθμό μετά από 7 αγωνιστικές πηρε η Επισκοπή μετά το 1-1 με τον Ηρακλή Ψαχνών.

Στο δεύτερο όμιλο η Ζάκυνθος πήρε τη νίκη στην έδρα της με 1-0 επι του Αιγινιακού και παρέμεινε ζωντανη στο παιχνιδι της παραμονής.

1ος όμιλος

Επισκοπή – Ηρακλής Ψαχνών 1-1 (77’ Δαλήμπασης, 81΄Γουόρντεν)

Η Επισκοπή παρόλο που φάνηκε πιο ορεξάτη στον αγωνιστικό χώρο έμεινε με παίκτη λιγότερο λίγο πριν την λήξη του πρώτου ημιχρόνου με τον Λάμπρου να αντικρίζει την δεύτερη κίτρινη κάρτα. Η αριθμητική ισορροπία αποκαταστάθηκε στο 67΄όταν με δεύτερη κίτρινη αποβλήθηκε και ο Βασίλης Πατσατζόγλου. Δέκα λεπτά αργότερα ηρθε και το γκολ για τους γηπεδούχους με τον Δαλήμπαση να κάνει το 1-0. Η χαρά των παικτών του Βέλιτς δεν κράτησε πολύ, καθώς στο 81΄μετα από πάσα του Χρήστου Πατσατζόγλου ο Γουόρντεν με πλασέ  έκανε το 1-1 που ήταν και το τελικό αποτέλεσμα.

ΕΠΙΣΚΟΠΗ (Βέλιτς): Κελαϊδης, Πετράκος, Πιθαρούλης, Νικολακάκης, Λάμπρου, Βουρβαχάκης, Μανουσάκης, Δρακάκης (46΄Μαραθιανός), Δελήμπασης, Νικόλτσης, Πάλλας (87΄Σπανουδάκης).

ΗΡΑΚΛΗΣ ΨΑΧΝΩΝ (Καβακάς): Μελισσάς, Παληγεώργος (64΄Χ.Πατσατζόγλου), Νικολίτσης, Ραπτάκης, Τσούπρος, Β.Πατσατζόγλου, Πολίτης, Μπακομήτρος, Μάκο, Ίβκοβιτς, (46΄Γουόρντεν) Πουλάκος.

Αχαρναϊκός – Ερμιονίδα 3-1  (24′ πέν. 71΄Γέσιτς, 31′ Ταμπάκης / 90΄Παβίσεβιτς)

Οι γηπεδούχοι από τα πρώτα λεπτά έδειξαν ποιος θα είναι το αφεντικό της αναμέτρησης προειδοποιώντας στο 8ο λεπτό με τον Αθανασίου με σουτ μέσα από τη περιοχή να σημαδεύει το δοκάρι. Στο 23΄ο Σκεντεράι έκανε χέρι μέσα στη περιοχή και ο διαιτητής σφύριξε πέναλτι με τον Γέσιτς που το κέρδισε να το εκτελεί εύστοχα για το 1-0. Με την συμπλήρωση μισής ώρας αγώνα ο Γέσιτς έφτιαξε το δεύτερο γκολ της ομάδας του βγάζοντας την ασίστ στον Ταμπάκη που με σουτ μέσα από τη περιοχή έκανε το 2-0 στο 31΄. Η νίκη για τον Αχαρναικό σφραγίστηκε στο 71΄με τον Γέσιτς να σκοράρει για 2η φορά στο ματς κάνοντας το 3-0. Το μόνο που κατάφεραν οι φιλοξενούμενοι ήταν να μειώσουν σε 3-1 στο 90΄με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Παβίσεβιτς που κέρδισε ο Δωματάς από τον Παγούδη.

 

ΑΧΑΡΝΑΙΚΟΣ (Βαζάκας): Παγούδης, Ζώνας, Μωϋσιάδης, Χριστόπουλος, Νιάρος, Αθανασίου (76΄Τσιάμης), Παπαδόπουλος (61΄Ίλιεφ), Παπατόλιος, Γέσιτς, Καλογερόπουλος (84΄Κολονέρος), Ταμπάκης.

ΕΡΜΙΟΝΙΔΑ (Μπολάνος): Πονηρός, Σαμαράς, Όμο (64΄Παρασκευόπουλος), Μηλιώτης, Χατζησοφρωνίου (73΄Συμελίδης), Σκεντεράι (81΄Στάικος), Κολόκας, Τσακόν, Ταπέ, Παβίσεβιτς, Δωματάς.

 

Καλλιθέα – Παναιγιάλειος 0-0

Η νίκη για την Καλλιθέα ήταν μονόδρομος αφού βρισκόταν  στο -3 από τον Παναιγιάλειο που βολευόταν και με ισοπαλία και έτσι μπήκε δυνατά στο ματς, όμως παρόλο που είχε ήταν καλύτερη σε όλο το πρώτο ημίχρονο από τον αντίπαλο της δεν κατάφερε να σκοράρει. Στο δεύτερο μέρος ο Παναιγιάλειος ισορρόπησε και θα μπορούσε να είχε πάρει και το διπλό στο 73΄ σε σουτ του Μπούνα, όμως ο Κατσούλης γλίτωσε την Καλλιθέα από τα χειρότερα με το τελικό 0-0 να αφήνει περισσότερο ικανοποιημένους τους φιλοξενούμενους.

ΚΑΛΛΙΘΕΑ (Παντέλης): Κατσούλης, Λεβέντης, Σταμόπουλος, Πίκολο, Γιαννίτσης, Αρναρέλλης, Ρουσάκης, Κατσικογιάννης (46΄Τεγούσης), Μασάδο (59΄Μπέλης), Φράγκος, Ντουρμισάι (69΄Τσίτας).

ΠΑΝΑΙΓΙΑΛΕΙΟΣ (Γκουτσίδης): Αθανασόπουλος, Σανδραβέλης, Σπίνουλας (79΄Ρουμπουλάκος), Τζημογιάννης, Ιωάννου, Μωϋσίαδης, Ουρτάδο, Μπουρλάκης (86΄Σταμογιάννος), Μίλιεβιτς (70΄Μπούνας), Φουρτάδο, Σκαρτσίλας.

 

Βαθμολογία

Αχαρναϊκός 20

Ερμιονίδα 18

Παναιγιάλειος 17

Καλλιθέα 14

Ηρακλής Ψαχνών 9

Επισκοπή 1

 

Επόμενη αγωνιστική (3/6)

Ερμιονίδα-Ηρακλής Ψανχων 18:00

Αχαρναϊκός-Παναιγιάλειος 18:00

Καλλιθέα-Επισκοπή 18:00

 

2ος όμιλος

Τύρναβος – Αναγέννηση Καρδίτσας 1-0

Το παιχνίδι ήταν ισορροπημένο με τον Τυρναβο να χάνει μεγάλη ευκαιρία να ανοιξει το σκορ στο 19΄με τον Γκουρτσά να αστοχεί σε κενή εστία και να καταφένρει να βρει στόχο στο 74΄ όταν ο Γκούρτσας έβγαλε για τον Ποκόνγκ και αυτός με πλασέ εκανε το 1-0.

 ΤΥΡΝΑΒΟΣ (Χαραλαμπίδης): Πρίφτης, Χαλούλος (60΄Στεργιανός), Λαμπρόπουλος, Κισκαμπάνης, Καραμανλής, Παληγεώργος, Μιλουτίνοβιτς (56΄Ντατίδης), Κυριάκος (58΄Αλεξίου), Ότα, Πακόνγκ, Γκούρτσας.

ΑΝΑΓΕΝΝΙΣΗ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ (Θεοδοσιάδης): Κουτσόπουλος, Σάββας, Παπαργυρίου, Φωτιάς, Οικονόμου, Κουλίδης (46΄Μίχος), Γκουγκούδης (69΄Μαυρίας), Βουτσιάς, Νίκιτς, Μπιτέλης (79΄Σαϊν), Τζέκος.

 
Ζάκυνθος – Αιγινιακός 1-0  (8′ Αποστόλου)

Η Ζάκυνθος ξεκίνησε καλύτερα και υπό το βλέμμα του Υπουργού Αθλητισμού Σταύρου Κοντονή άνοιξε το σκορ στο 9΄ με τον Κρολ να στρώνει στον Αποστόλου και αυτός με ξερό σουτ να κάνει το 1-0. Στο 18΄ οι γηπεδούχοι θα μπορούσαν να είχαν σημειώσει και δεύτερο τέρμα όταν μετά από βολέ του Ξενοδόχοφ ο Κρολ έστειλε την μπάλα στο δοκάρι και στην επαναφορά την έσπρωξε στα δίχτυα του Αιγινιακού, όμως το τέρμα του ακυρώθηκε ως οφσάιντ. Στο 43΄ ο Αποστόλου έπεσε επικίνδυνα πάνω στον Φαμπίνιο με αποτέλεσμα τον τραυματισμό του μέσου του Αιγινιακού και την αποβολή με απευθείας κόκκινη κάρτα του αμυντικού της Ζακύνθου.

ΖΑΚΥΝΘΟΣ (Ακίνο): Ξενοδόχοφ, Ουνγιαλίδης, Στασινόπουλος, Νόνης, Καλλιβωκάς (76΄Καμπούρης), Κρισμάρεβιτς, Οικονόμου, Αποστόλου, Λέκκας (68΄Πιτταράς), Βαρέλα (67΄Κυριακίδης), Κρολ.

ΑΙΓΙΝΙΑΚΟΣ (Διγκόζης): Τόλιος, Αραμπατζής, Γιαζιτζόγλου (79΄Κυνηγόπουλος), Ντος Σάντος, Λιόλιος (55΄Ζούρκος), Φαμπίνιο, Ρίκκα, Δεμηρτζόγλου, Πολύζος, Μπονίγια, Γουέλκαμ (58΄Καζάκης).

 

* Η αναμέτρηση Πιερικός – Αγροτικός Αστέρας δεν θα διεξαχθεί, με τους φιλοξενούμενους να κερδίζουν άνευ αγώνα με 0-3.

 

Βαθμολογία 

Αγ. Αστέρας 16

Τύρναβος 14

Ζάκυνθος 14

Αν. Καρδίτσας 13

Αιγινιακός 9

Πιερικός 1

 

Επόμενη αγωνιστική (3/6)

Αγροτικός Αστέρας-Αναγέννηση Καρδίτσας 18:00

Ζάκυνθος-Τύρναβος 18:00

Πιερικός-Αιγινιακός 18:00