Ο… τραγικότερος ΑΡΗΣ της χρονιάς

από AllAboutARIS

Ο ΑΡΗΣ γνώρισε δύο βαριές ήττες στους αγώνες με τον Ολυμπιακό στο ΣΕΦ και σίγουρα η διαφορά δυναμικότητας είναι μία εξήγηση. Η άλλη είναι η τραγική εικόνα των «κιτρίνων» σε όλα τα επίπεδα, κάτι που φαίνεται και από τους αριθμούς.

Οι αριθμοί αποκαλύπτουν όπως πάντα την αλήθεια και βλέποντας αναλυτικά τα στατιστικά θα καταλάβει ο καθένας γιατί ο ΑΡΗΣ έχασε δύο αγώνες με συνολική διαφορά 80 (!!!) πόντων.

Ο ΑΡΗΣ συνολικά στα δύο παιχνίδια με τον Ολυμπιακό είχε 19/31 βολές και 61%, 26/68 δίποντα και 38% ενώ είχε 13/43 τρίποντα και 30%.

Επίσης είχε 40 λάθη, 20 ανά αγώνα ενώ στην κανονική περίοδο είχαν 12,5 μέσο όρο.

 

Από την άλλη ο Ολυμπιακός έκανε δύο εξαιρετικά παιχνίδια από πλευράς επίθεσης αλλά και ποσοστών ευστοχίας έχοντας συνολικά 26/38 στις βολές (68%), 49/79 στα δίποντα(62%) και 22/50 τρίποντα (44%).

Στις ασίστ ο ΑΡΗΣ έδωσε μόλις 24, όσες ο Ολυμπιακός στον πρώτο αγώνα ενώ είχε συνολικά 47. Στα ριμπάουντ η διαφορά είναι μικρή αν σκεφτεί κανείς ότι έπαιζε ο πρώτος στην σχετική κατηγορία (Ολυμπιακός) με τον δεύτερο (ΑΡΗ) και εδώ φαίνεται η απουσία του Νέιμικ.  

Το μεγάλο πρόβλημα του ΑΡΗ ήταν επιθετικό μιας και τα ποσοστά του ήταν τραγικά σε όλες τις θέσεις, ενώ αμυντικά πρόσφερε αρκετά ελεύθερα σουτ αλλά και «γκολ φάουλ» στον αντίπαλο.

Η εικόνα ήταν τραγικότητα και μπορεί η έλλειψη κινήτρου αλλά και η προσήλωση στους επικείμενους «μικρούς» τελικούς να επαρκούν ως δικαιολογίες αλλά σίγουρα και πάλι δεν μπορούν να εξηγήσουν τα δύο… μαύρα απογεύματα.

Προτεινόμενα Άρθρα