Το ένα φέρνει το άλλο

από AllAboutARIS

Οι μεγάλοι χορηγοί της Παγκόσμιας Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας δε θα μπορούσαν να μείνουν αμέτοχοι στο σκάνδαλο που έχει ξεσπάσει με τις συλλήψεις υψηλόβαθμων στελεχών, και ο ένας μετά τον άλλο έσπευσαν να εκφράσουν τις έντονες ανησυχίες τους.

Εδώ και μεγάλο χρονικό διάστημα η ΦΙΦΑ, ιδιαίτερα η διοίκησή της, βρίσκεται στο στόχαστρο, με πολλούς να την κατηγορούν για διαφθορά, ατασθαλίες, κλπ. Τα χθεσινά γεγονότα, δηλαδή οι συλλήψεις αξιωματούχων της με πολύ βαριές κατηγορίες, έχουν φέρει το κυβερνών σώμα του παγκόσμιου ποδοσφαίρου αντιμέτωπο με μία σοβαρότατη κρίση. Οι μεγάλοι χορηγοί, που δίνουν εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια για να διαφημίζονται στα Μουντιάλ, δε θέλουν επ’ ουδενί να συνδέεται το όνομά τους με αρνητικά γεγονότα και από εχθές μάλλον βλέπουν με άλλο μάτι τη σχέση τους με την Παγκόσμια Ομοσπονδία. 

Οι περισσότεροι από αυτούς έσπευσαν να γνωστοποιήσουν την άποψή τους για τις εξελίξεις, χωρίς φυσικά να πάρουν εν βρασμώ αποφάσεις, αλλά με την ανησυχία να είναι παραπάνω από έκδηλη.

Η μπύρα Budweiser ανέφερε μέσω ανακοίνωσής της πως «παρακολουθούμε στενά την όλη υπόθεση μέσω συνεχής επικοινωνίας με τη ΦΙΦΑ». Η συγκεκριμένη τοποθέτηση είναι η μάλλον πιο ήπια από όλες. Η αντίστοιχη των εστιατορίων McDonald’s, από την άλλη πλευρά, είναι ξεκάθαρα πιο επίφοβη για τους υπεύθυνους της ΦΙΦΑ. «Η McDonald’s αντιμετωπίζει τα ζητήματα ηθικής και διαφθοράς με πολύ μεγάλη σοβαρότητα και τα νέα από το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ είναι ιδιαιτέρως ανησυχητικά», ανέφερε η δήλωση της αμερικανικής αλυσίδας. 

Μορφή τελεσιγράφου έχει η δήλωση της εταιρείας οικονομικών υπηρεσιών Visa, η οποία ζήτησε από τη ΦΙΦΑ να λάβει άμεσα μέτρα και να ξεκαθαρίσει τη στάση τηςσχετικά με το σκάνδαλο διαφθοράς στο οποίο φέρεται να εμπλέκεται. «Η απογοήτευσή μας μετά τις πρόσφατες αποκαλύψεις είναι βαθιά. Σαν χορηγός, περιμένουμε από τη ΦΙΦΑ να προχωρήσει με ταχεία και άμεσα βήματα στην αντιμετώπιση των εσωτερικών της ζητημάτων. Σε περίπτωση που δεν το πράξει, έχουμε ενημερώσει πως θα αποσύρουμε τη χορηγία μας», αναφέρει χαρακτηριστικά η εταιρεία. 

Νωρίτερα, είχε προηγηθεί εξίσου αυστηρή δήλωση από την Coca-Cola, μία εταιρεία που προβάλλεται πάρα πολύ μέσω των Μουντιάλ. «Η διαμάχη αυτή αμαυρώνει την αποστολή και τα ιδανικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου», αναφέρει ενδεικτικά η ανακοίνωση της εταιρείας. «Πιστεύουμε πως η Παγκόσμια Ομοσπονδία θα συνεχίσει να αντιμετωπίζει τα ζητήματα διεξοδικά». 

Η Adidas προειδοποίησε πως περιμένει από τους συνεταίρους της, συμμόρφωση και την απαραίτητη δεοντολογία, προσδοκώντας η ΦΙΦΑ να λύσει το εν λόγω ζήτημα και να συνεχίσει το έργο της. Η αυτοκινητοβιομηχανία Hyundai εκφράζει τη σοβαρή ανησυχίατης για τα νομικά θέματα που προέκυψαν με την παγκόσμια ομοσπονδία και θα βολιδοσκοπεί την κατάσταση.

Προτεινόμενα Άρθρα