Επικοινωνία του Κάλας με τους Προέδρους των ομάδων ΑΕ Καραισκάκης και Παναργειακού.

Τις κινήσεις της επόμενης μέρας σκιαγράφησε ο Βαγγέλης Χατζηιωάννου που πήρε σχετική εντολή να τρέξει το ζήτημα της κατάθεσης του δίκαιου αιτήματος να διεξαχθούν αγώνες μπαράζ. «Υπάρχει πολύ παραπληροφόρηση και θέλω να αποκατασταθεί η αλήθεια. Αυτό το οποίο ζητάει ο Άρης και οι υπόλοιποι που είναι δευτεραθλητές της Γ’ εθνικής είναι ένα ορθό και βάσιμο αίτημα. Είναι σφυρηλατημένο στους κανόνες ενώ υπάρχει και πολύ πρόσφατο δεδικασμένο του 2013. Τον Μάρτιο του 2013 το διοικητικό συμβούλιο της ΕΠΟ και στην συνέχεια τον Ιούνιο του 2013 η Διοικητική Συνέλευση της ΕΠΟ αποφάσισαν το επόμενο πρωτάθλημα της Φούτμπολ να διεξαχθεί με 20 ομάδες. Αυτή η απόφαση μνημονεύεται και φέτος. Άρα σε κάθε περίπτωση το πρωτάθλημα πρέπει να έχει 20 ομάδες. Αυτές οι 20 ομάδες θα πρέπει να είναι οι 4 που πέφτουν από την Σούπερ Λιγκ, οι 12 που έμειναν στην Φούτμπολ Λιγκ και οι 4 που ανέβηκαν. Ομάδες όπως ο Εργοτέλης και η Νίκη Βόλου αντιμετωπίζουν προβλήματα και υπάρχει η περίπτωση να θελήσουν να πέσουν στη Γ’ για να εξυγιανθούν. Οι κανονισμοί είναι ξεκάθαροι και αναφέρει ο ΚΑΠ πως σε περίπτωση που δημιουργηθούν θέσεις, αυτές καλύπτονται από την κατώτερη κατηγορία. Το 2013 είχε παρουσιαστεί το ίδιο πρόβλημα. Τότε κακώς η Φούτμπολ Λιγκ αποφάσισε πως το πρωτάθλημα θα γίνει όχι με 28 ομάδες αλλά με 23 καθώς υπήρχαν πέντε θέσεις. Τότε οι πέντε ομάδες προσέφυγαν στην επιτροπή εφέσεων της ΕΠΟ και αποφασίστηκε στο τέλος του Ιούλιο το πρωτάθλημα να γίνει με 28 ομάδες. Κάτι παρόμοιο και αντίστοιχο ισχύει και τώρα σε περίπτωση που ομάδες όπως η Νίκη Βόλου, ο Εργοτέλης και ο ΟΦΗ πάνε στη Γ΄ εθνική».

Για τις δυσκολίες που υπάρχουν: «Είναι γεγονός πως το δίκαιο αίτημα των τεσσάρων ομάδων είναι σοβαρό αλλά υπάρχει πρόβλημα να γίνει κάτι τέτοιο τώρα καθώς δεν έχει επικυρωθεί ποιες ομάδες θα πέσουν. Επίσης, ακόμα τρέχουν στη Φούτμπολ Λιγκ και τα πλέι – οφ και τα πλέι – άουτ. Εμείς ως ΑΡΗΣ έχουμε κάνουμε κινήσεις και έχει γίνει προεργασία. Εμείς κάνουμε τις κινήσεις και αν δεν υπάρξουν τέσσερις θέσεις θέλουμε να γίνουν τώρα μπαράζ. Θέλουμε να εφαρμόσουμε προληπτική αγωγή για να είμαστε έτοιμοι».

«Ως ΑΡΗΣ εμείς θα δώσουμε και την τελευταία δόση των δυνάμεων μας. Θέλουμε να ανέβει ο Άρης όπως όπως το δικαιούται. Σήμερα επικοινώνησε μαζί μου ο κ. Αλεξ Κάλας και εξέφρασε το δικό του προσωπικό ενδιαφέρον. Ασχολείται ο ίδιος με το θέμα και ήρθε σε επαφή με τον Καραϊσκάκη και το Άργος ενώ ψάχνει και τον εκπρόσωπο της Κηφισιάς. Αυτή ήταν η πρώτη φορά που μίλησα με τον κ. Κάλας. Τον ενημέρωσα νομικά πως είναι το θέμα και του πρότεινα για τις κινήσεις. Με το Καραϊσκάκη και την ομάδα του Παναργιακού μου είπε πως είχε μιλήσει πριν τηλεφωνήσει σε εμένα. Επίσης, είπε πως ως Άρης πρέπει να είμαστε μπροστάρηδες και να κάνουμε άμεσες κινήσεις και προς την πολιτική και προς την αθλητική ηγεσία».

Προτεινόμενα Άρθρα