Το σήκωσε μέσα στην Μαδρίτη

από AllAboutARIS

Στόχος είναι το τρεμπλ και ήδη η πρώτη κούπα… μπήκε στο μουσείο της Μπαρτσελόνα με παράδοση-παραλαβή στο «Βιθέντε Καλντερόν»! Φεύγοντας με θριαμβευτικό διπλό απ’ την Μαδρίτη, 1-0, απέναντι στην μέχρι πρότινος πρωταθλήτρια Ατλέτικο, οι Καταλανοί κατέκτησαν τον τίτλο, μια αγωνιστική πριν το τέλος, α

Και ποιος άλλος θα μπορούσε να υπογράψει το 23ο πρωτάθλημα στην ιστορία των μπλαουγκράνα; Ο Λιονέλ Μέσι με εκπληκτικό τέρμα, όπου οι ροχιμπλάνκος… απλά χάζευαν! Έτσι οι 93 βαθμοί είναι υπεραρκετοί ενόψει της… αυλαίας με την Ντεπορτίβο Λα Κορούνια την άλλη εβδομάδα, όπου στο Καμπ Νου θα γίνει το… αδιαχώρητο σαν μια φιέστα.

Κάπως έτσι λοιπόν, το χατ-τρικ του Κριστιάνο και το ευρύ 4-1 της Ρεάλ κόντρα στην Εσπανιόλ πήγε… στα σκουπίδια (που ούτως ή άλλως ήθελε θαύμα για να… κλέψει τον τίτλο). Στα… αξιοσημείωτα (πέραν των τριών γκολ του Πορτογάλου), η γκάφα του Κέιλορ Νάβας στην προσωρινή ισοφάριση των Καταλανών.

Βέβαια, η Ατλέτικο παρά την ήττα της, παραμένει «αφεντικό» για την τρίτη θέση που οδηγεί απευθείας στο Champions League, διότι η Βαλένθια κόλλησε στο 1-1 με την Θέλτα και η διαφορά τους μειώθηκε απλά στους τρεις (με μια αγωνιστική να απομένει).

Την ίδια ώρα, όμως, οι «νυχτερίδες» δεν μπορούν να αισθάνονται καν σίγουροι για την κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση, έστω και μέσω προκριματικών (τέταρτη θέση δηλαδή). Κι αυτό γιατί η Σεβίλλη επικράτησε δύσκολα 2-1 της Αλμερία και τώρα πια οι Ανδαλουσιάνοι είναι πέμπτοι και στο -1.

Σπουδαίες νίκες πανηγύρισαν Λα Κορούνια και Γρανάδα που βγήκαν απ’ την τριάδα του υποβιβασμού μετά από καιρό και ενόψει του φινάλε είναι στο +2 απ’ τη ζώνη, κρατώντας την τύχη στα χέρια τους…

Αναλυτικά η 37η αγωνιστική:

Κυριακή 17 Μαΐου (20:00)

Βιγιαρεάλ-Μάλαγα 2-1

Έλτσε-Αθλέτικ Μπιλμπάο 2-3

Λα Κορούνια-Λεβάντε 2-0

Ατλέτικο Μαδρίτης-Μπαρτσελόνα 0-1

Σοσιεδάδ-Γρανάδα 0-3

Κόρδοβα-Ράγιο Βαγεκάνο 1-2

Χετάφε-Εϊμπάρ 1-1

Εσπανιόλ-Ρεάλ Μαδρίτης 1-4

Βαλένθια-Θέλτα 1-1

Σεβίλλη-Αλμερία 2-1

Η επόμενη (38η) αγωνιστική:

Σάββατο 23 Μαΐου (19:30)

Μπιλμπάο-Βιγιαρεάλ
Λεβάντε-Έλτσε
Μπαρτσελόνα-Λα Κορούνια
Γρανάδα-Ατλέτικο Μαδρίτης
Ράγιο Βαγεκάνο-Σοσιεδάδ
Εϊμπάρ-Κόρδοβα
Ρεάλ Μαδρίτης-Χετάφε
Θέλτα-Εσπανιόλ
Αλμερία-Βαλένθια
Μάλαγα-Σεβίλλη

Προτεινόμενα Άρθρα